Bölüm 68

94.8K 4.5K 518
                                    

Civan babalar çoktan gitmişti. Oturma odasında dördümüz oturuyorduk şimdi. Kimse birbirine bakmıyordu. Kimseden çıt çıkmıyordu. Birbirimize ne diyeceğimizi bile bilmiyorduk ki.

Yavuz sinirle eline telefonu alıp bir şeyler tuşladı. Salonun ortasında volta atıyordu. Birden durdu ve '' gece dörtte bağ evinde ol '' dedi saniyesinde kapattı telefonu. Bize döndüğünde '' eğer bu işin altından o çıkarsa geberteceğim o iti. '' dedi. Bu kadar sakin kalabiliyordu anlaşılan.

Kardelen boğazını temizleyip. '' acaba Nejat'ın evinin veya ofisin kamera görüntülerine ulaşamaz mıyız? '' diye sordu.Bunu neden sorduğunu anlayamamıştım. Ne yapacaktık ki görüntüleri. Bize ne faydası olacaktı.

Adem ağabeyde benim gibi düşünmüş olacak ki '' ne alaka kardelen nereye varacağız görüntülerden '' dedi. Adem ağabey ne yavuz kadar sinirli ne de babası kadar tedirgindi. Gerçi yavuz böyle ateş topu gibiyken o nasıl sakin kalmasın ki.

Kardelen '' Hiç yoktan elimizde bir şey olmaz mı. Merve'nin gidip gitmediği veya gittiyse uzun kalıp kalmadığına bakarız. '' dedi. Gözleri üzerimizde dolaşıyordu. '' Belki Merve uydurmuştur gitmemiştir bile '' dedi. Hepimiz en iyi senaryoyu hayal ediyorduk.

Yavuza bu fikir mantıklı gelmiş olacak ki bir kaç yere telefon etmeye başladı. Birileriyle hararetli konuşuyordu. Ben sessizce yavuzu izliyordum. Derin bir çıkmazın içine düşmüş gibi kendine çıkacak yer arıyordu.

Bende lafa girip '' diyelim Merve bir şekilde bu olayı öğrendi hatta sözleşmeyi eline geçirdi. O zaman bizimde b planına ihtiyacımız yok mu '' dedim. Adem abiye bakıp '' onda böyle bir şey olsa bile onu yalancı çıkarmamız gerekmiyor mu ? '' diye sordum.

Adem ağabey kafasını sallamıştı. '' Babamlar bile bu kadar panik yaptıysa daha kötü yere gitmeden her türlü önlemimizi almamız gerekiyor. '' dedim. Bir kez daha.

Yavuz telefon konuşmalarını bitirip gelip yanıma oturmuştu. ''Gerekli yerleri aradım birazdan bir kaç görüntü atarlar bakalım işimize yarayacak bir şey çıkacak mı? dedi.

Yavuza bakıp '' neden bu kadar telaşlandılar. Sözleşmeli ve ya değil evlendik mi evlendik '' Diye sordum. Hala bu işin bu kadar sorun yaratması bir tuhafıma gidiyordu. Tamam kurallar yavuz için diğerlerinden daha katıydı ama sonuçta yapması gerekeni yapmıştı. Kardeşine karşılık o aileden biriyle evlenmişti.

Yavuz başını ellerinin arasına aldı. '' bu topraklarda sıkı sıkıya bağlı olduğumuz töreler üç beş günde yazılmadı Zeynep. bütün kurallar yıllarca zamanla gelenekle oturdu. Şimdi aşiret ağaları yanlış olduğunu bile bile böyle bir hataya düşüyor. Töreyi savunması gereken asıl kişi töreyi ezip geçiyor '' dedi.

Kafamı sallayıp '' ama evlendik mi evlendik '' diye direttim. Evlenmiştik işte daha bizden ne istiyorlardı. Evlilik olduktan sonra gerisi milleti neden ilgilendiriyordu ki.

Yavuz saçlarımla oynayıp '' arkalarından iş çevirmiş oldum bunun neresini anlayamıyorsun. '' diye sordu. '' sözleşme söz konusu olursa sahte evlilik sanırlar. Benim de güvenilirliğim gider '' dedi.

'' Yani Merve senin otoriteni mi sarsmaya çalışıyor ama neden. Hem sen onların saygı duydukları birisin bir sebepten dolayı nasıl ağalığını alacak kadar güvenleri sarsılabilir ki? '' kafamı sallayıp geriye yaslandım '' saçmalığın dik alası '' dedim.

Yavuzda benim gibi geriye yaslanıp '' insan oğlu işte güç sendeyken kölen olur ama ayağın kaymasın '' deyip iç çekti. Bir şey demedim doğru söylüyordu ne diyebilirdim ki. Hepimiz sessizliğe geri çekilmiştik. Saatin üç olmasını bekliyorduk.

SÖZLEŞME ( düzenlenecek )Where stories live. Discover now