Bölüm 55

110K 4.7K 609
                                    

Bahçede otururken yavuza gelen telefonla akşam konağa gideceğimizi öğrenmiştik. Halalar gelmişti ve Civan baba da bizi yemeğe çağırıyordu.

Yavuza dönüp '' halaların beni bu kadar tedirgin etmesi normal mi '' diye sordum. sevimli bir hal takınıp

Herkes soruma gülerken yavuz tepeme bir öpücük bırakmıştı. Ne var yani bu kadar dalga geçecek, ben gerçekten ürküyordum onlardan. Kahkahaları bitmeden '' hem isimleri nedir, hala hala demekten isimlerini öğrenemedim daha '' dedim.

Adem ağabey ile yavuz daha fazla kahkaha atarken kardelen kendini tutuyor gibiydi biraz öksürüp '' Canım normal çünkü onlardan herkes çekinir '' dedi. Yavuz sonunda kendini durdurup '' büyük halamın ismi Fatma, küçük halamın ismi Fidan '' dedi.

Yerime daha iyi yerleşirken '' Fatma ve fidan '' diye mırıldanıyordum. Sonra '' çok kuralcılar ama, bana o günlerde cenazede olmamıza rağmen konumunu bil konumunu bil diye nasıl baskı yapmışlardı '' dedi. Sonra biraz sırıtıp '' sanırsın normal bir aile değilde Osmanlı hanedanı '' diye cevap verdim

Adem ağabey önündeki atıştırmalıklardan yerken '' aslında şekil ve biçim olarak bir fark yok '' dedi sonra ağzına götürdüğü fıstıklardan birini yavuza atıp '' sadece kocana sultanım yerine ağam diyorlar, hee birde sarığı yok '' dedi.

Büyümüş gözlerimi yavuza çevirip onu cübbeli ve sarıklı düşündüm bir an, jilet gibi takım elbisenin içerisinde nasıl nefes kesiyorsa eminim o zamanda öyle ihtişamlı ve nefes kesici gözükürdü. Aklım bu kadarını almıyordu bu kadar belirgin kurallar olması ne yaparsam yapayım neresinden düşünürsem düşüneyim bana saçma geliyordu.

Bakışlarımı onlarda gezdirip '' ciddi değilsiniz değil mi '' diye sordum. Yalnız buldular beni dalga geçiriyorlardı benimle.

Adem ağabey bakışlarıyla yavuzu gösterirken kardelen sessizdi. Bakışlarımı yavuza çevirdiğimde '' hayır '' dedim kafamı sallayarak. Dikkatle bana bakıyordu yüzünde hafif bir gülümsemeyle.

Yavuz bir kolunu omzuma atıp beni kendine çekti '' büyük bir yük '' dedi. Sonrasında '' hem benim için hem senin için '' diye devam etti. Beni ürkütmek istemezmiş gibi sakin sakin konuşuyordu ki bu yavuz için bir elin parmaklarını geçmezdi.

Biraz bekleyip '' aslında bu konunun açılması iyi oldu birazda birlikteliğimize bunları bilerek devam etmemiz gerek '' dedi. Kendinden emin. Aramızda bilinmeyen kalsın istemiyordu anlaşılan. Aferin aferin gelişme vardı bu ağacık da.

Yandan yavuza bakış atıp '' benimle dalga geçmeyin ya saçmalamayın sen sadece ağasın o kadar '' dedim. Resmen buraları bilmediğim için beni keriz yerine koyuyorlardı. Yavuz kendini düzeltip ayrıldı benden. Sonra yönünü biraz bana döndürüp.

Gayet ciddi bir şekilde '' şöyle düşün ben erkekler için ne isem sende kadınlar için öylesin. Erkekler arasında olan problemler bazen kadınlar yüzünden de çıkabiliyor sen işte o zaman olaya dahil olursun. '' dedi. Sonra aklındakini tam anlatamamış gibi '' ya aslında öyle de değil . Hani derler ya her başarılı erkeğin arkasında başarılı bir kadın vardır diye işte sende o kadınsın '' dedi.

Ne diyordu bu adam beni gaza mı getirmeye çalışıyordu. '' hiç bir şey anlamadım '' dedim. Yavuza boş boş bakarken.

Yavuz bir şey demeden kardelen lafa girdi '' aslında kadınlar üzerinde ağırlığın var Zeynep hanım ağa olarak, kadınlar da kavga ediyor mesela geçen iki ailenin kadınları arasında tartışma çıkmıştı hatırlıyor musun cenazede, sen herkesin susmalarını sağlamıştım konu büyümesin diye onun gibi düşün kadınlar arasında arayı bulan sözü geçen sensin'' dedi.

SÖZLEŞME ( düzenlenecek )Where stories live. Discover now