•5•

5.4K 203 9
                                    

"Takže jídlo mám, penál mám, sešit mám, nic jinýho snad nepotřebuju" opakovala jsem si nahlas zatímco jsem si obouvala boty. Dneska už je první den školy. Celý tento týden jsem byla jenom doma, jelikož Noah se Zoe odjeli na rodinný výlet aby se lépe poznali a zvykli si na sebe. Já jsem tedy chodila celý týden ven jenom když mi došlo jídlo a nebo když jsem šla navštívit Emmu, jinak jsem byla doma a koukala jsem na filmy. Taky tu semnou párkrát byla mamka, ale jinak jsem nedělala absolutně nic.

Po těch dvou měsících jsem zase opět nervózní, že mám jít zpátky do školy. Tenhle rok je to, ale ještě horší. Nastupuju už do třeťáku a za rok to bude už čtvrťák. Hrůzu z maturity mám už tak od prváku, takže od té doby, co jsem sem nastoupila.

Rychle jsem se rozeběhla na zastávku a už v dálce jsem uviděla autobus. Rychle jsem nastoupila dovnitř a sedla jsem si na sedačku blízko k oknu. Noah se Zoe bydlí o jednu zastávku dál, takže naštěstí nemusím jezdit dlouho sama. "Ahooj" zavolala na mě Zo hned jak vstoupila dovnitř a Noah za ní na mě lehce zamával. Hned jak si Zoe sedla vedle mě, jsem se chtěla zeptat na to, kde je Shawn, ale jak jsem si řekla, musím ho přestat řešit. Vždyť ho ani neznám.

"Těšíš se do školy?" Zeptala se mě Zo, když už jsme byli na poslední křižovatce a se na ní podívala. "Ne" řekla jsem popravdě a ona se zasmála. "Já jo, víš jak, opět uvidím hezký kluky a tak" zasmála se a já pokroutila hlavou. "No za dva dny už jich budeš mít zase dost a budeš se těšit na další léto" řekla jsem mezi smíchem a ona pokývala hlavou. "Jo asi jo."

Když jsme vystoupili před školou, opět jsem se rozhlédla po lidech, které jsem celé léto neviděla. Moc dlouho jsem si je, ale rozhlížet nevydržela, jelikož jsem zpozorovala nové auto, které na sebe ztrhlo všechnu pozornost. Ještě větší pozornost se na to auto strhla, ale až pak, co z něj vystoupil Shawn. Sledovala jsem jak si hází tašku přes rameno a rukou si urovnává vlasy. Myslela jsem, že možná půjde k námi přece jenom nikoho tu nezná a Noah a Zoe jsou něco jako jeho rodina, ale on o nás ani nezavadil pohledem a rovnou se rozešel skrze dav ke škole.

Viděla jsem jak mu věnovala pozornost každá holka, co si ho všimla a pohledem propaloval každý kluk, kolem kterého prošel. "Jak vlastně šla ta vaše rodinná dovolená?" Zeptala jsem se pořád s upřeným pohledem na Shawna. "Nic moc" odpověděl Noah a já obrátila pohledem na něj. "Nebo teda nebylo to tak špatný, docela jsme se bavili, ale se Shawnem moc ne, pořád byl někde jinde" dodal a věnoval mi úsměv. "Aha" odpověděla jsem tiše a společně s nimi jsem se vydala skz obrovský dav lidí. "Ještě si musím pro něco skočit ano, pak si vás najdu" oznámil nám ve spěchu rychle Noah a hned na to odešel pryč.

Společně se Zoe jsme si věnovaly nechápající pohledy a pak jsme se obě dvě rozesmály. "Víš musím ti něco říct" vzala mě za ruku a přitáhla si mě k ní blíž tak, aby mohla šeptat. "Nevím kvůli čemu ale Noah a Shawnem se spolu pohádali, bylo to fakt divný. Od tý doby se spolu nebaví a vyhýbají se, asi proto s námi Shawn nejel a ani nás nepozdravil" pokrčila rameny a zkousla si spodní ret, "každopádně jinak ten týden opravdu nebyl tak špatný" věnovala mi další úsměv a já se jí ho snažila oplatit. "Radši už pojď do třídy" uchopila jsem jí za paži a společně jsme odhrnuly dav lidí, aby jsme se dostaly ke dveřím od naší třídy.

Už tu pár lidí bylo, ale jako obvykle jsme tu byly mezi prvními. Postupně se třídě začala plnit a přidal se k nám Noah a pak i Shawn. Ten si tedy sendul na druhou stranu třídy než jsme seděli my a jak vidím, nebude mít problém najít si kamarády. Z mého přemýšlení mě vyrušil hlas učitelky, která právě vešla do třídy a já malém spadla ze židle, jak jsem se lekla. "Takže vás vítám po prázdninách, doufám že jste si je užili. Tenhle rok máme nového studenta, Shawne ráda tě poznávám" pokývala na něj hlavou a on se pousmál. Vážně mi přijde, že se se Shawnem snaží flirtovat učitelka? "Máš tu někoho, kdo by tě mohl provést po škole?" Zeptala se a Shawn okamžitě záporně zakýval hlavou, což jsem nečekala.

"Tak si někoho vyber a o přestávce můžete vyrazit" řekla mu ještě a on se rozhlédl po třídě. Na chvíli se zastavil u mě a ušklíbl se, až pak vrátil hlavu zpátky na učitelku. "Ať mě provede ta blondýna vepředu" řekl stále s úšklebkem a já se podívala na Ashley, která z té informace malém omdlela. Musela jsem si nad jejím chováním odfrknout. Bere to moc vážně, bere ho moc vážně, je to přece jenom kluk.

Particular tasteWhere stories live. Discover now