•40•

3.8K 153 12
                                    

"Ahoj Bethany" usmál se já mě Austin a já mu to opětovala. "Máš ten úkol z matiky?" Zeptal se a já kývla. "Něco se ti stalo?" Zeptal se a já pokroutila hlavou. Kvůli hluku, který včera u Zoe doma byl jsem se vyspala tak max dvě hodiny. Byla jsem extrémně vyčerpána a on se mě ptá na úkol z matiky?

Neměla jsem na nic moc náladu a tak jsem se rozešla po jeho boku do třídy. Něco mi tam říkal, ale já ho absolutně neposlouchala a jenom jsem kývala hlavou. Hned jak jsem přišla do třídy, jsem zapadla do lavice a opřela jsem si o ní čelo. Zoe se na mě dneska vykašlala a zůstala doma, moje mamka to nemá ráda a tak jsem radši do školy šla. Noah seděl v lavici zamnou, ale to mě zrovna teď absolutně nezajímalo. Upřímně čím dýl se semnou nebaví, tím na něj začínám mít vztek. Nic jsem mu prakticky neudělala. Jsme jenom kamarádi a vždycky jsme byli, nemá mi co vyčítat.

Zazvonilo na hodinu a nás byla ve třídě tak půlka. Všichni po včerejší Shawnově neplánované párty asi zůstali doma. Učitel zrovna řekl ať si vyndáme učebnice, když někdo zaťukal na dveře a následně do nich vstoupil vysoký kluk. "Důvod vašeho pozdního příchodu?" Zeptal se učitel. "Zaspal jsem" odpověděl Shawn a pak se vydal k jeho lavici. Zpozorovala jsem jak cestou mrkl na Melissu, se kterou se snad nikdy ani nebavil a sklopila jsem hlavu zpátky k mému sešitu.

Celou hodinu jsem nějak přežila a hned jak zazvonilo na přestávku, jsem se rozešla na záchod. Spousta holek se tam šla jenom přepudrovat a tak jsem hned zaplula do volné kabinky a sedla jsem si na záchod. Šla jsem sem jen abych vypadla z té třídy. Když jsem viděla, že už mám jenom 5 minut do zvonění, zvedla jsem se a šla jsem zpátky.

Shawn světe div se seděl sám a koukal do mobilu. Už jsem byla skoro u mé lavice, když zvedl hlavu a podíval se mi do očí. Tentokrát se mi nevysmál ani nepokroutil očima, koukal na mě spíše se smutkem ve tváři. Byl to on, kdo přerušil náš oční kontakt, když zrak přesunul někam za mě.

"Shawny!" Zapištěla Meghan a rozešla se směrem k němu. Sledovala jsem, jak dala ruku do jeho vlasů a sedla si na jeho klín, pak spojila jejich rty. "Už musím zlato, ale chtěla jsem tě na chvíli vidět" líbla mu ještě jednu pusu a pak se zvedla a s úsměvem prošla kolem mě. Aha. Hlavně že před týdnem jsem se o ní neměla bát, protože by s ní nic neměl...

Hlavu jsem stočila zpátky k tabuli a čekala jsem na to, až začne další hodina. Nemohla jsem, ale přestat ignorovat prudkou bolest, kterou jsem cítila na hrudi.

I přes mé protesty mě Zoe přemluvila, abych ještě po škole zašla na ní a tak jsem zase tu, sedím na gauči a koukám, jak se jeho tělo pomalu přibližuje do této místnosti. Zadržela jsem dech, když se jeho oči už dnes podruhé střetly s těmi mými a čekala jsem až svůj pohled odklopí někam jinam. To se taky hned stalo. "Přijde sem Meghan" řekl a já sklopila hlavu. Zoe se vedle mě také napjala a odfrkla si. Řekla jsem jí, že jsou teď spolu. "Být ní tak bych to raději nedělala, Kyle už je na cestě sem" řekla mu a já ztuhla. Shawn se na mě vytřeštěně podíval i když to asi chtěl schovat a já kývla. "To je mi jedno, stejně budeme u mě" zamumlal a rozešel se směrem ke schodům.

"Nemáš zač" usmála se na ně Zoe a já si jí nechápavě přeměřila pohledem. "Víš, že ho teď ale musím vážně pozvat?" Povzdychla jsem si a ona se nevinně usmála. "Bude to dobrý, promiň ale musela jsi mu to nějak vrátit" pokrčila rameny. Opravdu jsem tak napsala Kylovi krátkou zprávu, na kterou mi hned napsal, že dorazí. Pokud je to vážně tak, jak to vypadá, on vlastně nic špatného neudělal a Shawn si to celé vymyslel.

"Jdu tam" řekla Zoe, když se domem rozezněl zvonek. "To je ale náhoda" uslyšela jsem a celá jsem se napnula, když do obýváku vstoupila Meghan. Skoro hned za ní sem vstoupil i Kyle. "Ahoj" usmál se na mě a rozešel se k mně, aby mě obejmul. Objetí jsem mu opětovala a pak jsem zrak přesunula na Meghan, která hned uhla pohledem. "Už jsi tady?" Uslyšela jsem zachraptět Shawnův hlas a přesunula jsem k němu zrak. Ze školního oblečení se převléknul do velké šedé mikiny a šedých tepláků, vlasy měl rozházené do všech stran a na rtech mu hrál jemný úsměv. Věděla jsem, že bych měla, ale nedokázala jsem od něj odtrhnout zrak.

Odtáhnout od něj zrak mi, ale po chvíli přišlo až moc jednoduché, jakmile k němu došla Meghan a objala ho okolo krku, přičemž spojila jejich rty. Slyšela jsem jak si Kyle vedle mě odfrkl a pohlédla jsem na něj. "Ty dva se k sobě fakt hodí" pokroutil očima a sesunul se vedle mě na gauč. "Haha" zamumlala jsem tiše, aby mě neslyšel a sklopila jsem hlavu k mému mobilu. "Pozvala jsem pár lidí, nevadí?" Uslyšela jsem hlas Meghan. "No to teda vadí" řekla Zoe a já se usmála. "V pohodě, kdy přijdou?" odpověděl Shawn a já cítila jak mu na tváři hraje úsměv.

Přišlo ještě tak deset lidí. Znal se s nimi i Kyle a tak mě tak k polovině dotáhl a snažil se mě zapojit do konverzace. Já se moc nesnažila, jen jsem tam stála a poslouchala.

"Pojďme si něco zahrát!" Zavolala Meghan a já se stáhla blíž k Zoe. "Flašku!" Zavolali ostatní a já protočila očima. Všichni si začali sedat do kruhu a já se rozešla ke schodům, když jsem uslyšela hlas holky, které jsem měla chuť vytrhat vlasy. "Ale ale kampak? Měla by sis taky zahrát, Bethany" dala veliký důraz na mé jméno a já se s malým strachem v očích otočila. "Pojď" natáhl ke mě ruku Kyle a já jí přijala, když jsem si sedla vedle něj. Zoe si sedla vedle mě a já se porozhlédla po kruhu. Všichni hráli.

Jsem o pár kapitol dál a hrozně už chci, aby jsme byli tam kde já😅❤️

Particular tasteWhere stories live. Discover now