•39•

3.7K 159 14
                                    

To se ale nestalo. Místo toho si natočil další sklenici vody. "Mrzí mě to, co jsem řekla, ale musela jsem aby se na mě Noah nezlobil...což se taky teda moc nepovedlo" snažila jsem se nějak omluvit i když jsem úplně omluvu neměla. "Ještě něco?" Otočil se na mě otráveně a já polkla. "Prosím odpusť mi to" špitla jsem a čekala na jeho reakci. "Fajn odpouštím ti, můžu jít?" Protočil očima a já pevně zatla čelist, abych se znovu nerozbrečela. Když viděl, že se nemám k jakémukoliv slovu, odešel z místnosti.

Aha. Nevím co jsem čekala. Čekala si, že ti odpustí. Bylo jasný, že semnou nebude chtít mluvit. Chvíli jsem tam ještě stála a doufala, že se vrátí a pak až jsem se rozešla zpátky za Zoe. Když jsem vystoupila do patra, všimla jsem si Shawna a Zoe jak spolu mluví. Netrvalo to však dlouho a skoro hned potom, co jsem tam přišla hovor ukončili. Hned ve mě začala bublat žárlivost a já musela setnout ruce v pěsti.

"Proč si mluvila se Shawnem?" Zeptala jsem se podrážděně a hned jsem si za to chtěla vlepit. Nemám právo na to tohle dělat. "Promiň" omluvila jsem se jí. "Asi s tebou nechtěl mluvit co?", "nechtěl" přiznala jsem a ona si povzdychla. "Asi potřebuje čas"

Dál jsme si pustili film a Zoe se do něj opravdu zažila. Já jsem přemýšlela spíš o sobě a o tom, co se stalo. Shawn semnou nechce mluvit a Noah asi taky ne. Nevím co s tím budu dělat. Jestli s tím teda jde něco dělat. Ale nechápu to. Myslela jsem, že to Shawn pochopí až mu to vysvětlím, ale on mě skoro ani neposlouchal. Asi to bude těžší než jsem si myslela. Koneckonců jsem si to, ale podělala sama.

Když ten film skončil, otevřely jsme se Zoe dveře, aby jsme vyšly ven na chodbu, ale hned nás ohltila hlasitá hudba a plno lidí. Jak je možný, že jsme to neslyšely?

"Co to sakra?" Zoe vykulila oči a rozhlédla se dokola. "Nemám ani ponětí" odpověděla jsem jí a rychle jsem se za ní vydala do davu. Když jsme sešly dolů po schodech, hned jsem uviděla plno známých tváří ze školy, mezi které patřil i Kyle. Ten se ke mně začal nějak rychle prodírat, ale já jsem se otočila a začala jsem jít druhým směrem, i když jsem opustila Zoe. Když jsem přišla do obýváku, chytl mě za ruku a tím mě zastavil.

"Ahoj" usmál se na mě a já se napřáhla, abych mu vlepila, když chytl mou ruku a překvapeně se na mě podíval. "Co se stalo?" Zeptal se překvapeně a já se ironicky usmála. "Ty víš moc dobře co! Začal si šířit něco, co absolutně není pravda!" Křikla jsem na něj a tentokrát jsem mu opravdu vlepila. "O čem to mluvíš?" Nechápavě nakrčil obočí a já pokroutila očima. "Pojď si o tom promluvit ven prosím, vůbec nic tady neslyším" poprosil mě a já už jsem se chtěla rozejít daleko od něj, když mé oči spočinuly na gauči.

Shawn tam seděl uprostřed a vedle sebe měl dvě brunetky, které držel kolem ramen. Nechápala jsem, proč je drží obě dvě, když svůj jazyk strkal do pusy jenom té jedné, ale to jsem hned pochopila jakmile otočil hlavu k té druhé a začal líbat i ji.

"Jdeme" odpověděla jsem najednou Kylovi, který se na mě usmál. Nechtěla jsem s ním jít ven, ale potřebovala jsem pryč. Pryč od Shawna, kterého jsem takhle nikdy nepoznala.

Hned jak jsme vyšli ven, rozešla jsem se směrem od Kyla. "Kam jdeš?" Zeptal se, nacož jsem mu neodpověděla. "Tak Bethany, co se stalo?" Zastavil mě a já si skřížila ruce na prsou. "Řekl jsi Shawnovi, že jsme spolu něco měli! Proč bys to někomu říkal, když to není pravda? Co sis tím chtěl dokázat?!" Vykřikla jsem a strčila jsem do jeho pevné hrudi. "Nic takovýho jsem mu neřekl, vymyslel si to!" Vyjekl a zvedl ruce nad hlavu. "Nelži mi!" Rozkřikla jsem se a on pokroutil hlavou. "Nelžu ti" snažil se mě ujistit, ale já ho měla plné zuby už jenom, když jsem ho poslouchala. Jindy bych i věřila, že by si to Shawn vymyslel, ale teď jsem si jistá, že ne. Opravdu ho to vzalo a byl naštvaný. Ledaže by tak chtěl ještě víc pozornosti a chtěl zmírnit mou reakci na to, až mi řekne, co mezi sebou měli se Zoe. Panebože on si to vážně vymyslel!

Beze slova jsem Kyla obešla a zašla jsem zpátky do domu. Chtěla jsem Shawna pořádně seřvat, ale to jsem si rozmyslela. Nebudu dělat scény. Shawn seděl pořád na tom stejném místě a kolem něj byly ty samý holky. Asi jsem na něj koukala moc dlouho, jelikož po chvíli zvedl hlavu a pohled zaryl přímo do mě.

Cítila jsem, jak se ve mně něco pohlo a všechno se to roztříštilo na milion kousků, když protočil očima a opět políbil tu holku vedle něj.

Particular tasteOù les histoires vivent. Découvrez maintenant