•43•

3.7K 166 14
                                    

Cože? Co? On mě miluje? To není možný.
Beze slova jsem na něj hleděla a v hlavě mi běhaly tyto myšlenky.

"Cože?" Řekla jsem nakonec nahlas a on sklopil hlavu. "Je to pravda, miluju tě. Miluju tě už dlouho, Bethany" potvrdil svá slova a já si připadala jak v nějaký noční můře. Noah mě nemůže milovat, je to můj nejlepší kamarád, nejde to.

"Já-" zasekla jsem se a neměla další slova, která říct. "Víš jak těžký to bylo? Koukat se na tebe a Shawna...jak jste si mysleli, že o tom nevím. Čekal jsem, že to nebude dlouho trvat a dokonce jsem si i chvíli myslel, že jsi to ukončila, ale pak jsem vás uviděl opět spolu a..." ztišil svůj hlas a já polkla. "Nemám ti na to, co říct" šeptla jsem se a promnula jsem si spánky. Nemůžu o něj přijít. Být s ním, ale taky nemůžu a ani nechci.

"Nevíš co na to říct? Řekni mi jak to ke mě máš ty" rozmáchl rukama a já ucítila jak mě v očích štípají slzy. Copak nevidí, jak to k němu mám? "Mám tě ráda" řekla jsem a promnula jsem si prsty, "jsi můj nejlepší kamarád" dodala jsem a pohled jsem sklopila k zemi. Bolí mě to i za něj.

"Dobře" šeptl a já slyšela, jak se jeho kroky vzdalují od místa, kde předtím stál. "Co se stalo?" Přiběhla ke mě Zoe a já si s brekem sedla na zem. "Řekl ti něco ošklivýho?" Zeptala se opatrně a já zakroutila hlavou. "Věděla jsi to, že ano? Věděla jsi, co ke mě Noah cítí" řekla jsem mezi brekem a ona sklopila hlavu. "Všichni to věděli Beth, sama jsem se divila, jak to můžeš přehlížet" šeptla a já znovu vzlykla. "A Shawn? Věděl to i on?" Jasně že věděl. Vždyť mi to chtěl i říct, jenom já jsem byla blbá a nebrala jsem to vážně.

"Asi jo" přikývla a já si povzdechla. "Co mám dělat?" Zeptala jsem se na otázku, kterou jsem víc pokládala sobě než Zoe. Zoe si ke mě sedla na zem a objala ně okolo ramen. "Musíte si o tom ještě promluvit, on vychladne a půjde to líp" usmála se na mě a já kývla hlavou. Moc mi to ale nepomohlo.

"Bethany?" Uslyšela jsem volat mé jméno a zvedla jsem hlavu k Kylovi, který na mě koukal z dálky. Nechtěla jsem mu na to odpovídat ani aby šel ke mně, ale nechtěla jsem ho zase odstrkovat. "Jsi v pořádku?" Zeptal se, když došel ke mě a já kývla. "Vidím, že nejsi" konstatoval a já se uchechtla. "Tak proč se mě na to ptáš?" Prohodila jsem a on se usmál. "Pojď" natáhl ke mě ruku a vytáhl mě na nohy. "Na chvíli si jí půjčím" řekl Zoe a pak mě za sebou vtáhl blíž k velkému hloučku lidí, kde byli snad všichni. "Co budeme dělat?" zeptala jsem se a utřela jsem si slzy.

"Takže zaprvý si dáme něco k pití, pak půjdeme tancovat a dál uvidíme" usmál se. Neprotestovala jsem, když mi objednal nějaké pití, které jsem vůbec neznala a sedla jsem si na židli vedle něj. "Vsadím se, že to bude od teď to nejlepší pití, který si kdy pila" uchechtl se, když před nás barman dal dvě skleničky s nějakým pitím. Moc dlouho jsem nečekala a přiložila jsem si jednu k ústům. Hned jak mi nápoj zahltil krk jsem se trochu zakašlala a položila jsem ho zpátky. Nebylo to tak silné, ale nechutnalo mi to ani trochu. "Tak co?" Zeptal se. "Dobrý" zalhala jsem a k tomu jsem přidala falešný úsměv.

"Kopni to do sebe a jdeme" pobídl mě a já se podívala na jeho prázdnou skleničku a pak na tu mou, která byla stále skoro plná. Naposledy jsem se napila a se slovy, že mi to zatím stačí, jsem se zvedla.

Uviděla jsem spoustu lidí, kteří se k sobě tiskli a za pochodu pomalé písničky se houpali do rytmu. Nechtěla jsem teď jít tancovat. Ne na pomalou písničku. V tom už mě, ale Kyle uchopil kolem pasu a přitiskl jeho tělo na to moje. Ani ne po pěti sekundách písnička skončila, ale pak začala hrát další. Radši jsem zavřela oči a hlavu jsem si opřela o jeho rameno. V posledním týdnu se toho stalo tolik a všechno bych tak moc chtěla vrátit.

Z mého myšlení mě vyrušila známa vůně, která mě udeřila do nosu. Pomalu jsem otevřela oči, které mi okamžitě padly na Shawna s Meghan, kteří tančili hned vedle nás. Sledovala jsem jak jeho ruce pevně drží její pas a pomalu se houpá do rytmu tak, jako tělo Meghan. Při pohledu na to se mi opět začaly oči plnit slanou vodou a tělo mi zamrzlo. I přes tmu jsem viděla, jak mě jeho oči skenují a moje instinkty mě donutily dělat to samé.

Kyle to přerušil hned jakmile ke mě zvedl hlavu a podíval se mi zpříma do očí. Pak ty své zavřel a nahl se ke mě takže se naše rty dotkly. Nic víc neudělal. Nejspíše čekal až to tentokrát udělám já, ale já se k tomu v žádném případě neměla. Zase jsem se od něj odtáhla a vydechla jsem dech, který jsem před chvíli upevnila ve svých plicích. Jeho to nejspíš šokovalo, ale i tak neváhal a naše rty spojil on. Nespolupracovala jsem a znovu jsem od něj odstrhla svou hlavu. "Kyle ne!" Zvýšila jsem na něj hlas, když chtěl opět spojit naše rty a on se na chvíli zasekl. Hned potom zase přesunul ruce na můj zadek a hlavu dal zase do té nepříjemné pozice.

"Kyle-" chtěla jsem ho od sebe odstrčit, ale místo toho to udělal on. "O co ti jde?! Já se snažím doprdele! Snažím se! Co dělám zase špatně?!" Začal na mě křičet a lidi se na nás začali ohlížet. Určitě v tom pití byl nějaký alkohol, jelikož teď se na něm prokazoval. "Nekřič tady a běž si to vyřešit někam jinam" Shawn na něj také zvýšil hlas a já se na něj zaraženě podívala. Kyle mě uchopil za ruku, ale Shawn mě od něj prudce odtáhl.

"Běž se uklidnit sám. Ještě bys někomu něco udělal!" přistoupil k němu blíž a mě zatáhl za něj, aby na mě Kyle neviděl.

Particular tasteWhere stories live. Discover now