•14•

4.7K 179 7
                                    

Další dny se mi dařilo Shawnovi vyhýbat a mě to tak vyhovovalo. Noah se opět začal chovat jako Noah zatímco Zoe byla zvláštní. Musím si s ní už dneska promluvit. "Zo, pojď jsem na chviličku" zatáhla jsem jí za paži ke zdi a ona kývla. "Co se děje?" Zeptala jsem se a ona pokrčila rameny. "Nic se neděje, jsem v pohodě" zalhala a já si povzdechla. "Na to ti neskočím tak co se děje?" Zeptala jsem se znovu a ona sklopila zrak. "Tak fajn, možná mě pořád mrzí, co se stalo a taky, že jsem se Shawnem nikam nešla. Od tý chvíle jsme spolu nemluvili" povzdechla si a já měla chuť protočit oči. "On ti za to nestojí jo, vážně věř mi" pohladila jsem jí po rameni a ona kývla. "Už se o tom nechci bavit, spíš mi řekni kam si šla po tý hádce mezi Noahem a Shawnem?" Zeptala se a já se zadrhla. Nechci jí o tom říkat. "Domů, už jsem tam být nechtěla" pokrčila jsem rameny a ona chápavě kývla, přičemž mě zavalil špatný pocit. Nikdy jsem Zoe nelhala.

"Tak pojď do třídy" vzala mě za ruku a já se společně s ní rozešla směrem dovnitř školy. Zrovna když jsme si házely věci do skříňky do mě Zoe drkla a já se na ní nechápavě podívala. "Nevím proč s ní Shawn ztrácí čas" prskla a ukázala prstem ke vchodu do školy, z kterého vyšel Shawn společně s Meghan a Kylem. Pohled jsem hned stočila zpátky a pokroutila jsem nad Shawnem jemně hlavu. Ještě jednou jsem se na něj ale podívala a moje oči se hned střetly s těmi jeho, koukal se na mě. Nevydržela jsem náš oční kontakt dlouho a radši jsem zase cukla hlavou pryč.

"Nevím proč ona ztrácí čas s ním" šeptla jsem a doufala, že mě neslyšela což se taky stalo. "Tak pojď" drkla jsem do ní tentokrát já a bez toho aniž bych věděla jestli jde za mnou jsem se rozešla pryč. "Počkej" křikla na mě a rychle mě doběhla. "Už jdu" usmála se a já kývla.

"Ještě jednu takovou biologii a budu radši popelář" řekl Noah, když jsme vycházeli z učebny kde máme půlenou biologii a tím nás obě s Zo rozesmál. "Nebylo to tak strašný" snažila jsem se obhájit našeho profesora, který nám celou hodinu vysvětloval páření žab a tím jsem rozesmálo i Noaha. "Víme, že k němu chováš určitý sympatie, ale nemusíš to dávat tak najevo, Beth" vysoukal ze sebe Noah a já ho praštila do ramene. "Sklapni" zasmála jsem se a společně jsme ještě rozesmátí vešli do třídy ke zbytku naší třídy, která teď měla chemii.

"Nemusíš to popírat, my viděli ty sliny" dodal ještě Noah a v tu chvíli Zoe už vybuchla smíchy. "Hej, není to až tak vtipný" snažila jsem se obhájit a to je rozesmálo ještě víc. "Žádný sliny mi netekly" řekla jsem naoko uraženě a Noah trochu uklidnil svůj smích. "Ale nemusíš se za to stydět slinto" píchl mě jemně do žeber a já už nezvládla zadržovat smích a začala jsem se smát taky.

Můj smích hned povadl když jsem si všimla jak na nás Shawn civí ode dveří bez jakékoliv emoce ve tváři a u toho se baví s Kylem, který ani nechodí k nám do třídy. I tak jsem se to, ale snažila ignorovat a snažila jsem si toho nevšímat, což mi teda moc nešlo. "Jsi v pohodě? Byl to jenom vtip" zeptala se mě Zoe a já s úsměvem kývla. "Všechno je v pohodě" ujistila jsem jí a pak jsem se s úsměvem otočila na Noaha. "A ty si ze mě už nedělej srandu" drkla jsem do něj a on s úsměvem pokýval hlavou. Ještě by jsme si povídali, ale to už zazvonilo na hodinu a já tak zalezla společně se Zoe do lavice. Jsem ráda, že jsou společně s Noahem zase v pohodě. Noah mi řekl, že to vyřešili potom co jsme se Shawnem společně odešli a já se na víc neptala, jsem ráda, že nejsou pohádaní.

"Tak si někoho vyzkoušíme" vyrušil mě hlas naší zeměpisářky a já se vyděšeně podívala na Zo. "Neboj třeba nebudeš-", "tak si vyzkoušíme třeba...Bethany a Shawna, pojďte ke mě" vyrušila jí a já nasucho polkla. Ne jenom, že budu zkoušená, ale budu zkoušená se Shawnem.

Pomalu jsem došla před tabuli a podívala jsem se na Shawna, který se pomalou chůzí blížil ke mě a hlavu jsem zase odvrátila.

"Takže se zeptám třeba Shawna...začněme nějakou lehkou otázkou ještě se základky...je Rusko v Asii?" Zeptala se a já se podívala na Shawna. "Je" kývl a já se zamyslela. "Není" řekla jsem váhavě a zašmátrala jsem v hlavě. Je v Evropě ne, je v Evropě. "Je" Shawn na mě otočil hlavu a zopakoval svojí odpověď. "Není" řekla jsem už jistěji a pohled jsem mu opětovala. "Je" řekl ještě pevnějším hlasem a já se víc narovnala abych byla vyšší. "Nevím co se učíte vy, ale je to blbě, není" vyjela jsem na něj a on se zamračil ještě víc. "Nevím proč musíš bejt tak zakomplexovaná, ale říkám ti naposledy, že není, teda je" zakroutil hlavou a já už si chystala, co dalšího mu řeknu, když nás přerušila učitelka.

"Klid! Část Ruska je v Evropě a část je v Asii, odpověď tedy je, že je ale ne celé" opravila nás a já periferně viděla Shawnův úšklebek. Tak hrozně moc mě štve.

Po hodině jsem rychle vyletěla ze třídy pryč a rozešla jsem se na oběd. Noah se Zoe běželi za mnou, ale neřekli ani slovo od mojí malý hádky se Shawnem. "Beth nemusíš tak pospíchat" křikla na mě Zo a já trochu zpomalila. "Promiň" omluvila jsem se jí a zastavila jsem se. "Stejně musím ještě na záchod, zaberte místa a já jsem hned tam" řekla jsem jim a rozešla jsem se na druhou stranu k záchodům.

Zrovna, když sem chtěla zatlačit do dveří aby se otevřely, někdo z druhé strany to udělal dřív a já se tak o ty dveře praštila do čela. Odstoupila jsem dozadu a na tváři se mi určitě objevil vražedný výraz do té doby, než jsem spatřila kdo v těch dveřích stojí. Byla tam Meghan a za ní jak pejsek cupital Shawn.

Kruci

Particular tasteKde žijí příběhy. Začni objevovat