•60•

2.8K 114 7
                                    

"Já se bojím, nedokážu to. Jenom to dramatizuju, nejsem těhotná. Není šance, že bych byla těhotná" chodila jsem po pokoji sem a tam a nemohla jsem se přemluvit k tomu, abych si šla udělat test. "Beth musíš, běž a pak už to budeš mít za sebou" Zoe začala ztrácet nervy a byla skoro stejně vystresovaná jako já.

S velikým výdechem jsem popadla jednu z krabiček, které jsme koupily a s rozklepanýma rukama jsem se vydala do koupelny.
Hned jak jsem test udělala, umyla jsem si ruce a vyšla jsem za Zoe ven z koupelny. Test jsem položila na stůl a rychle jsem odstoupila. "Nemůžu se na to dívat, podíváš se na to prosím za mě" poprosila jsem svou nejlepší kamarádku a ona se pomalu rozešla k malé tyčince ležící na stole.

Sledovala jsem jak se na to podívala a její tělo hned zkamenělo. Prosím ne, prosím ať to není pravda. "Beth..." špitla a hlas se jí začal třást jako mě před chvíli. "Ne to je blbost, musí to být blbost!" Popadla jsem další test a rozešla jsem se s ním znovu do koupelny.

O hodinu později jsme s Zoe seděly na mojí postely a obě jsme brečely při pohledu na 5 pozitivních testů. "Co budeš dělat?" Zeptala se mě tiše a já těžce polkla. "To jediný co dělat můžu, půjdu na potrat" řekla jsem a opět se mi z očí vyvalilo několik slz. "Jseš si jistá a-" začala, ale já jí přerušila. "Ano Zoe,jsem si jistá. V žádným případě není šance, že bych si to dítě nechala. Ne teď" podívala jsem se na ní a ona kývla. "Chápu to" připustila.

"Jak to řekneš Shawnovi?" Zeptala se a já zavřela oči. "Neřeknu mu to. Zítra ráno hned půjdu na gynekologii, aby mi dali termín a vezmu ten nejbližší" sdělila jsem jí svůj plán, který jsem naplánovala hned jak jsem si tu situaci představila a ona na mě vytřeštila oči. "Bethany, měla bys mu to říct" řekla a já si odfrkla. "K čemu by to bylo Zoe?! Je mu skoro stejně jako mě. Taky by to dítě nechtěl, takhle ho tím aspoň nebudu zatěžovat."
"Měl by to vědět" řekla ještě jednou a já zakroutila hlavou. "O tomhle ty nerozhoduješ, Zo" podívala jsem se jí do očí, "tak mu to prosím neříkej" dodala jsem s důrazem na každé slovo a ona kývla. "Nikomu to prosím neříkej" poprosila jsem jí a ona mě objala.

"Mrzí mě to Bethany, vím že je to to nejhorší načasování jaký může být" řekla a já kývla. Má pravdu. V tom mi začal zvonit mobil a objevilo se na něm Shawnovo jméno. Kruci. Nemůžu k němu dneska jít. "Řekni mu prosím, že jsem znovu usla" obrátila jsem se na Zoe a ona si smutně povzdechla. "Jestli to tak vážně chceš"

"Chci" potvrdila jsem.

xxx

Druhý den ráno jsem hned vyletěla za svým gynekologem, abych tam nemusela čekat a s falešným úsměvem jsem vešla do ordinace. "Ale, že by vám došla antikoncepce?" Ušklíbl se a já prudce vydechla. "Jsem těhotná" oznámila jsem mu a on se na ně podíval z pod řas. "Jste si jistá?" Zeptal se pomalu a já bohužel musela kývnout. "I tak vám radši provedu vyšetření" oznámil mi a já kývla. Teď už je to stejně jedno.

"Gratuluji, měla jste pravdu" usmál se na mě a já si povzdechla. "Právě proto tu jsem. Chci se objednat na potrat" řekla jsem tiše a on se na mě vyjekaně podíval. "Chcete si to vzít? Proč?" Hned se zeptal a já protočila očima.
"Víte kolik mi je? Ani jsem nedokončila střední a můj kluk taky ne. Mám všechno teprve před sebou a moje situace v rodině taky není úplně nejlepší..." řekla jsem všechno na jeden nádech a on si povzdychl.

"Váš přítel s tím souhlasí?" Zeptal se a já se na chvíli zasekla. "Ano souhlasí" zalhala jsem.

Hrozně moc děkuju za komentáře pod minulou částí!❤️ jsem ráda, že aspoň někdo by jinou knížku četl. Tuhle určitě ukončím.

Particular tasteOù les histoires vivent. Découvrez maintenant