•23•

4.4K 168 8
                                    

"To nemůžeš vědět" šeptla jsem k němu a on uchopil můj obličej. "Nedokázala bys to, jenom jsem čekal až to dojde i tobě" uchechtl se a já ho praštila do hrudi. "Takže proto si mě úplně ignoroval?" Zeptala jsem se tiše a on se podruhé uchechtl. "Myslíš, že je lehký nedívat se na tebe? Jen se na sebe podívej" usmál se a já se musela pousmát taky. "Nech toho" zahanbeně jsem si schovala obličej do dlaní a on se zasmál. Hned jsem od Shawna odskočila když jsem uslyšela kroky a pohlédla jsem na Noaha se Zoe, kteří se za námi vrátili. "Všechno v pohodě?" Zeptala jsem se abych odlehčila to ticho, ale ani jeden z nich neodpověděl. Na chvíli mě zahltily obavy, že slyšeli mojí konverzaci se Shawnem, ale hned jak se Noah naštvaně podíval na Zoe došlo mi, že je to něco mezi nimi.

"Pojď" kývla jsem na Noaha a on mě následoval po schodech nohoru do jeho pokoje. "Co se děje?" Zeptala jsem se a on pokrčil rameny. "Vidím na tobě, že se něco děje. Už delší dobu jo, řekni mi to" poposedla jsem si k němu blíž a on ke mě zvedl oči. "Jen mě štve Zoe a Shawn, to je celý" řekl a já měla pocit, že mi lže. Radši jsem to, ale nevytahovala a krátce jsem ho objala okolo ramen, nacož se napnul. "Bude to dobrý" usmála jsem se při vzpomínce na Shawnova slova dole. Jenom doufám, že spolu opravdu nic nemají, ale Zoe by mi přece nelhala ne?

"Jo bude" šeptl a já se od něj odtáhla. "Asi bych si měla promluvit i se Zoe" zvedla jsem se, ale ruka mě zastavila. "Bethany já-" začal ale v tom do pokoje vlítla Zoe. "Můžeme si prosím promluvit" zeptala se s pohledem upřeným na mě a já kývla. Beze slova jsem vyšla ven a opřela jsem se o zeď. "Moc mě to mrzí. Neměla jsem to dělat já vím, ale když jsem s ním nemůžu si pomoct. Taky vím, že ode mě bylo hnusný říct to Noahovi a říct ti ať se s Shawnem radši nebavíš, ale on vážně není kluk s kterým by ses měla bavit, kterým bych se měla bavit já, ale já to nedokážu. Nedokážu se od něj držet dál. Myslím, že už i já se mu dostávám pod kůži" pousmála se a já zatnula pěsti až mi zbělaly klouby. Nemůžu jí říct, že to není pravda, neudělám to. Co když to ale je pravda a on mi prostě lže? Jsem z toho nějaká zmatená.

"Možná jo" šeptla jsem a zvedla jsem k ní s úsměvem hlavu. "A co Noah? Všechno dobrý?" Zeptala jsem se a ona pomalu kývla. "Děje se něco?" Zeptala jsem se, ale ona pokroutila hlavou se slovy, že ne. "Co tedy budeme dělat?" Zeptala jsem se a rozešla jsem se směrem dolů.

Na gauči v obýváku už seděl Shawn a jakmile jsme vešly dovnitř, rychle se postavil na nohy. Divný. "Ten projekt doděláme jindy jo" Zo se na něj usmála a já nechápala, jak se tak může chovat i po to, co mi před ní řekl že spolu nic nemají. "To je dobrý, už ho dodělám sám" odpověděl jí a s úšklebkem na obličeji obrátil zrak na mě.

***

"Co tady děláš?" Vykulila jsem oči na Meghan, která stála před dveřmi od domu mých nejlepších kamarádů a ona se uchechtla. Rukama mě odstrčila ode dveří a v předsíni si vyzula boty. "Co tady chceš?" Prskla na ní Zoe a hned po ní zopakoval otázku Noah, který zrovna vešel do předsíně. "Ale lidi, děláte jakoby jste mě tu nechtěli" skoro až ďábelsky se zasmála a já  nasucho polkla. "Nikdo tě tady nechce" Noah rozhodil rukama, když v tom do místnosti vešel i Shawn.

"Nevěděl jsem, že přijdeš tak brzo" usmál se na ní a já otevřela pusu dokořán stejně jako Zoe a Noah. "Nemůžeš si sem jen tak někoho vodit" prskl po něm Noah a Shawn se k němu otočil. "A vy si sem někoho vodit můžete? Pamatuj si, že si tady můžu dělat co chci jako ty, já tu aspoň ty lidi nemám pořád" vrátil mu jeho tón hlasu a já se zarazila. Shawnovi vadilo, že tu jsem? Při té myšlence mě zahltil špatný pocit, který jsem se hned snažila zahnat. "Beth a tadyta mrcha je úplně něco jinýho!" Křikl na Shawna Noah.

"Komu tady říkáš mrcha!" Vykřikl Shawn naráz s Meghan a následně přistoupil k Noahovi blíž. "Už jí takhle nenazveš rozumíš mi" Shawn k němu natáhl naštvaně ruku a já naklonila hlavu na stranu. Shawn jí má asi rád. Hodně rád. Myslela jsem...radši to nechám být. "Nenazvu když vypadne pryč" odpověděl mu Noah a bezmyšlenkovitě k němu přistoupil taky blíž. "Buď tady zůstane a nebo půjdou obě" Shawnovi se zablýsklo v očích a já sebou trhla. "Jak se opovažuješ-" začal na něj křičet Noah, ale já ho zastavila. "Já půjdu" kývla jsem a vzala jsem si batoh z rohu místnosti, kam jsem ho už včera pohodila. "Ne!" Vykřikli oba naráz a já si obula boty. "Jak to řekl on, buď obě nebo ani jedna, jdu" pokroutila jsem hlavou a věnovala jsem poslední pohled Shawnovi, který se na mě díval se zvláštním pohledem ve tváři. "Já jsem to tak nemyslel to-" začal něco říkat, ale já to radši ani neposlouchala a vyšla jsem ze dveří.

"Bethany no tak vrať se" následoval mě jeho hlas a zastavila mě jeho ruka. "Já jsem to tak nemyslel. Jen mi nepřišlo fér, že oni si tam kamarády vodit můžou a já ne a tak jsem to řekl, protože jsem věděl, že tebe by nikdy nevyhodili" vpil se mi do očí a já sebou trhla.

"Vím, že to děláš jenom proto aby Meghan nemusela pryč, ale měl si pravdu, měli by jsme jít obě, jinak by to nebylo fér" protočila jsem očima a opět se otočila na odchod.

Děkuju vám moc, novou knížku vydám, jenom ještě chvíli počkám❤️

Particular tasteजहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें