•57•

3.4K 123 3
                                    

Čas se Shawnem uběhl jako voda a my přijížděli zpátky domů. Upřímně jsem se nemohla rozhodnout jestli se těším nebo ne. Na jednu stranu jsem se nemohla dočkat Emmy, která podle mamky udělala velké pokroky a těšila jsem se na Zoe, ale na druhou stranu bych ještě zůstala se Shawnem a teplou vířivkou.

Shawn mě vysadil doma, kam jsem si hodila věci a pak jsme se spolu rozjeli k jeho domovu. Hněd jak jsme vešli dovnitř, ucítili jsme příjemnou vůni a s úsměvem jsme ruku v ruce vstoupili do obýváku, kde byli kupodivu všichni...a někdo navíc. Mamka Shawna, Zoe, Noah, jejich táta a také dívka, která se choulila k Noahovu rameni zatímco on jí něco šeptal do ucha.

Nepříjemný pocit mnou projela jako prudká lavina a já se sama zalekla toho, co se děje. Nemohla to být žárlivost, nebo ano? Opravdu je možné, že něco cítím k Noahovi? To je blbost, nebo...?

"Beth" uslyšela jsem Shawnův hlas a podívala jsem se na jeho dokonalou tvář. "Znáš tu holku?" Zeptal se a já pokroutila hlavou. "Já jo" řekl po chvíli a já se na něj podívala s pozvednutým obočím. "Když jsem se sem přistěhoval, jak jsme byli na té pláži a tam hráli flašku, šel jsem si pro pivo a ona se tam nachomítla, chvilku jsme se spolu bavili a tak" vysvětlil a já se na něj spraženě podívala. "Vykousli jsme se, ale jenom jednou, slibuju a od tý doby si ani nepamatuju, že bych jí někde viděl" řekl a já pokroutila hlavou. "To je jedno, stejně teď asi chodí s Noahem nebo tak" řekla jsem s neklidným pocitem a falešně jsem se na něj usmála.

"Ahoj" pozdravila jsem všechny a oni hned stočili pozornost na mě. "Ahojky, jak jste se měli?" Zoe mi skočila okolo krku a já jí odpověděla na její otázku. Všimla jsem si, jak Shawn zařazeně hledí na displej jeho telefonu a tak jsem obmotala ruce okolo jeho krku a získala si tak jeho pozornost. Získala jsem tak i pozornost Noaha, o kterou mi vůbec nešlo, že ne?

"Co se děje" šeptla jsem směrem ke kudrnatému klukovi a on obmotal ruce okolo mých zad. "Ehm táta mi pořád píše, nenechá mě být. Nic se neděje" pokrčil rameny a dal mi malou pusu na nos. "Bože já na to úplně zapomněla, promiň. Mluvil jsi o tom s mámou?" Zeptala jsem se ho a on zakroutil hlavou. "Nebo tedy ne úplně. Co bych jí měl asi tak říct? Mami chlap, kterej si teď hraje na někoho kým není a kdo byl v podstatě naše noční můra se semnou chce urgentně sejít. Žůžo co?" Řekl a já se rozesmála. "Třeba to" ukázala jsem na něj řadu svých rovnátkami srovnaných zubů.

"Měl by sis s ní promluvit, běž" pobídla jsem ho a on po chvíli přemlouvání opravdu vzal mamku do kuchyně, aby si mohli promluvit.

Já se tak opět začala soustředit na Noaha s tou holkou a na Zoe, která si sedla na Shawnovo místo vedle mě. "Jmenuje se Amanda. Vypadá to, že s Noahem chodí. Už je to podruhý, ale moc jsem s ní nemluvila a Noah jí nepředstavil jinak než Amandu, takže si nejsem jistá, jestli spolu doopravdy chodí, ale známe Noaha, on na úlety není" dořekla a já pokývala hlavou.

"Shawn s ní prý taky něco měl" dodala jsem a ona na mě vytřeštila oči. "Tak to Noahovi říkat nebudeme" zasmála se a propila mě pohledem. "Jaký to vůbec bylo?" Užili jste si se Shawnem?" Zakmitala obočím a já protočila očima. "Takže jo?" Vypískla a já se zasmála. "No jo" potvrdila jsem a ona mě poplácala po ramenu. "Taky bych chtěla někoho, jako je Shawn" řekla tiše a já se pousmála. "Brzo ho najdeš" pohladila jsem jí po rameni a v tom už Shawn vyšel z kuchyně s úsměvem na rtech.

"Tak co?" Vstala jsem a došla jsem rychlým krokem k němu. "Máma tam půjde semnou. Sice nechápu, proč souhlasí s tím, že bych ho měl vidět, ale to je asi jedno" pokroutil hlavou a já přikývla.

"Miluju tě" řekl a já na chvíli zadržela dech a přivřela oči. "Taky tě miluju" řekla jsem nazpátek a on si mě přitáhl do dlouhého polibku.

Particular tasteWhere stories live. Discover now