•38•

3.8K 175 10
                                    

I přes to, jak moc jsem to nechtěla vzít jsem to přijala a položila jsem si to k uchu. "Bethany? Kde si? Nevíš co se u nás stalo? Noah nechce ven z pokoje a Shawn tady zase není" řekla nechápavě a já polkla. Neví to. Nemůžu jí to říct takhle. "Já...promluvíme si o tom zítra, ano" řekla jsem a típla jsem to.

Volala mi ještě jednou, ale já si mobil radši vypla. Pak jsem se rozešla zpátky domů. Když jsem tam došla, máma už byla v kuchyni. "Ahoj zlatíčko" objala mě a věnovala mi pusu na čelo. I přesto jak moc jsem chtěla aby mě utěšila a řekla, že všechno bude v pořádku jsem jí to nemohla říct. Má toho moc a já jí nechci zatěžovat svými problémy. "Jsi v pořádku?" Zeptala se a já kývla. "Jenom jsem unavená"

Ráno jsem se probudila na zvuk mého budíku a neohrabaně jsem se vyhoupla z postele. Udělala jsem svou každodenní rutinu a jen tak tak jsem stihla autobus, na který jsem musela běžet. "Ahoj" usmála se na mě Zoe, když nastoupila do autobusu a já sklopila oči předtím, než jsem odpověděla.

"Kde je Noah?" Zeptala jsem se tiše a ona si povzdychla. "Jel autem a Shawn na motorce" kývla a já to zopakovala. "Včera to bylo doma divný. Ty víš co se stalo že ano?" Prosebně se na mě podívala a já už otevřela pusu abych to nějak zakecala, když autobus zastavil u školy. "Pojď" pobídla jsem jí a ona s odfrknutím vstala.

Beze slova jsme prošly školou až k dveřím od naší třídy a já se zasekla předtím, než jsem do nich vstoupila. Bude to dobrý...

"Bethany?" Zoe se na mě nechápavě otočila a já vcupitala za ní do třídy, kde už seděly oba dva. Zatímco Noah pohledem zkoumal pouze svůj telefon, Shawn kmital očima po holkách, které seděly okolo něj. Nikdy jsem je s ním neviděla.

Měla jsem chuť se rozbrečet, místo toho jsem si sedla vedle Zoe a zahleděla jsem se na tabuli předemnou. Noah ani Shawn mi nevěnovali ani jediný pohled a i když jsem si to nechtěla připustit, od jednoho z nich mi to způsobilo obrovskou bolest na hrudi. Bavil se tam s holkama, usmíval se na ně a ony nad ním slintaly jak nad posledním kusem zboží. Ani si to ode mě nenechal vysvětlit a je uražený. Ani se mu nedivím.

"Tak co se děje?" Vyjela na mě Zoe, když mě vytáhla o další přestávce ven. "Chápu že tě to s Emmou vzalo, ale je přeci v pořádku. O tomhle to není. Něco se stalo mezi tebou, Noahem a Shawnem a ty mi to řekneš. Teď Bethany!Všimla jsem si jak vypadají kluci, oba dva mají modřiny na obličeji" rozmáchla rukama a já si sedla na zem. Už jí to nemůžu tajit.

"Prosím nezlob se" opět jsem se rozbrečela a ona si nechápavě sedla vedle mě. "Proč bych se měla zlo- ne! Bethany řekni mi, že to není to co si myslím" vyděsila se a já sklopila hlavu. "Nevím co si myslíš" pokrčila jsem rameny a utřela jsem si slzy. "Pokud je to mezi tebou, Shawnem a Noahem tak..." odmlčela se a já si promnula prsty. "Bože Bethany, co všechny si se Shawnem měla?" Zeptala se podrážděně a já vykulila oči. "Jak si na to přišla?" Vytekla mi z oka další slza a ona si povzdechla. "Bylo mi to jasný, trávila si s ním hodně času a pak to v tý nemocnici...myslela jsem si to" řekla a já polkla. "Nezlobíš se?" Špitla jsem a čekala na to jak se zvedne a odejde ode mě.

"Ne vždyť ani nemám proč. Možná ti Shawn řekl, že jsme spolu něco málo měli, ale on nechtěl. Nemám k tomu úplně důvod" pohladila mě po rameni a já si ulevila. "I když mě mrzí, že sis s ní něco začala i když si věděla, že se mi líbí, ale asi bych to v tvém případě udělala taky" dodala a já kývla. "A teď mi řekni jak se to stalo" řekla a já přikývla.

"Páni...to je zlý" odpověděla po chvíli, když jsem jí to dořekla a objala mě. "Vypadá to, že ho to ranilo nebo tak" řekla a já se opět rozbrečela. "A nebo chtěl jenom udělat scénu" pokrčila rameny. "Každopádně no...víš Noah tě má asi víc rád než jenom jako kamarádku, něco mi naznačil a-", "ne Zoe, jsme jenom kamarádi" řekla jsem a ona kývla se slovem fajn. "Pojď už bude zvonit" řekla a já se zvedla.

Situace o téhle přestávce se opět nezměnila. Noah ani Shawn se na mě ani jednou nepodívali, ale aspoň jsem po boku měla Zoe, která mě jemně pohladila po rameni se slovy, že to bude dobrý.

"Jedeš k nám?" Zeptala se Zoe, když jsme vycházeli ze školy a já ztuhla. "Nemyslím si, že je to úplně nejlepší nápad" přiznala jsem tiše a ona pokroutila hlavou. "Vykašli se na to, stejně to s nimi budeš muset někdy vyřešit" povzdychla si a já kývla. Má pravda. "Fajn tak pojedu" usmála jsem se a ona mi to opětovala.

U Zoe doma jsme si zalezli do jejího pokoje a zaply jsme si seriál. Když jsem dole uslyšela nějaký zvuk, podívala jsem se na Zoe. "Běž" pobídla mě a já tak udělala. Nevím jestli jsem si přála víc aby tam byl Shawn anebo Noah. Taky to můžou být jejich rodiče. Když jsem, ale uviděla pevná záda, hned jsem věděla kdo to je.

"Shawne?" Zašeptala jsem a čekala až se na mě otočí.

Particular tasteWhere stories live. Discover now