•10•

4.7K 184 13
                                    

V tichosti jsme se koukali na nějakou komedii a já cítila jak se mi začínají klížit oči. Asi jsem nakonec opravdu usla jelikož jsem začala opět vnímat až když televize byla vypnutá a Zoe s Noahem a Shawnem se o něco bavili. "To je jedno, neřešte to" řekl nepříjemně Shawn a já nechala zavřené oči abych mohla ještě chvíli poslouchat jejich rozhovor. "Jsi fakt idiot, nevím proč s tebou ztrácíme čas" prsknul po něm Noah až jsem sebou trhla. Skoro nikdy jsem ho neviděla nebo neslyšela naštvaného, takový Noah prostě není. "Přestaňte se hádat, Beth spí" uslyšela jsem hlas své nejlepší kamarádky a trochu jsem se musela pousmát. "Mám jí někam odnést?" Povzdechl si Shawn unaveně a já cítila jak se mi zrychlil tep.

"No ty určitě" pronesl Noah sarkasticky a pokračoval, "odnesu jí já, ty se k ní vůbec nepřibližuj" řekl Noah pevným hlasem a já uslyšela jak si Zoe povzdechla. "Můžu si dělat, co chci" vrátil mu Shawn jeho tón hlasu a já měla hrozné nutkání vstoupit do jejich konverzace. Chvíli bylo naprosté ticho a pak jsem uslyšela kroky kolem mě a ruce, které mě opatrně braly do náruče. Byly Noahovi. I přesto jak moc mám ráda Noaha, cítila jsem v sobě podrážděnost, kterou způsobilo to, že mě neodnáší Shawn. Opatrně jsem otevřela oči, ale nikoho jsem nespatřila. Shawn ani Zoe tu už nebyli.

Než jsem se naděla Noah už mě pokládal do postele, kde jsem spala pokaždé takže u Zoe a já otevřela oči abych se na něj podívala. V tu chvíli už byl, ale na cestě ke dveřím a když se zastavil aby se na mě ještě podíval, oči jsem radši zavřela. "Kdyby si jenom věděla" vydechl potichu a jediné, co jsem pak slyšela bylo cvaknutí dveří.

Po chvíli přišla i Zoe a já se i přes to velké nutkání zeptat se o čem mluvila se Shawnem přemohla a jen jsem se víc zachumlala do peřiny. "Beth?" Zašeptala po chvíli a já se k ní pomalu otočila. "Austinovi se asi líbíš, dneska po mě chtěl tvoje číslo" šeptla a já se prudce nadechla. "Vím, že on se ti nelíbí, ale dala jsem mu ho promiň" řekla provinile a já k sobě pevně přitiskla víčka. "To je v pohodě" zalhala jsem a ona kývla. Popravdě to, že Austin má moje číslo a může mi kdykoliv napsat mi dobře úplně nedělá, ale stejně už s tím nemůžu nic dělat a hlavně když nebudu chtít nemusím odepisovat. "A myslím, že není jediný komu se líbíš ono-" začala opět mluvit když do pokoje vešla pro mě ještě docela neznámá žena. "Omlouvám se, že ruším holky, ale nevíte kde je Shawn?" Zeptala se a já se společně s Zoe vyhoupla do sedu. "Jak jako kde je? Myslím, že v pokoji" zeptala se Zo a já se na ní nechápavě podívala. Kde jinde by Shawn mohl být. "Není tam a ani nikde v domě, asi musel někam odejít" smutně si povzdechla a s rozloučením odešla z pokoje.

Neměla jsem teď náladu řešit to se Zo a tak jsem si radši zase lehla a zavřela jsem oči. On je prostě neuvěřitelnej. Chudák jeho máma. Mezi vším tím přemýšlením jsem úplně zapomněla na téma, o kterém jsme se bavily se Zo než přišla Shawnova mamka. Když jsem si na to ale vzpomněla, Zoe už spala.

Ráno byl v domě chaos, Noah byl pořád ostražitý z minulé noci, Zoe byla zaražená ze Shawnova 'zmizení' a já nevěděla jak zavést konverzaci. Táta Zoe a Noaha si toho ticha všimnul, ale nic neřekl a po chvíli šel zpátky za svojí přítelkyně - Karen.

V autobuse to bylo to samé a já už se začínala nudit proto jsem byla šťastná, když jsem opět uviděla školu. Rychle jsem vyšla z vydýchaného vzduchu v autobuse na čerstvý vzduch a otočila jsem se, abych počkala na svoje nejlepší kamarády. "Půjdu za klukama" kývl na nás Noah a pak se rozešel k partě kluků, s kterými hrál lakros. "Zoe co se děje?" Zeptala jsem se jí, když jsem se na ní otočila a ona se chvíli vyhýbala očnímu kontaktu. Nakonec to ale vzdala a podívala se mi do očí. "Shawn on...včera byl hodně naštvaný a tak jsem mu říkala, že to bude dobrý a tak a to že odešel i tak mě prostě mrzí" vzlykla a já se pousmála. "Zo nesmíš si to brát osobně. Je to Shawn o kom se tu bavíme a i když ho moc neznám tak vím, že si prostě dělá co chce" obejmula jsem jí a ona kývla. "Ty jsi se jen snažila, to není špatně" ještě jednou jsem se usmála a ona se podívala na svoje prsty.

"Ještě je tu, ale něco co ti musím říct" šeptla a já povytáhla obočí. "Já no, včera jsem ho pozvala na rande" podívala se mi do očí a já otevřela pusu dokořán. "Mrzí mě to, Zo. Třeba někdy jindy já nevim nebo to prostě takhle nemá být" snažila jsem se jí uklidnit, když mi dala ruku před pusu. "Beth on řekl ano, dneska večer jdeme" usmála se a ve mě se všechno sevřelo.

"Takže to znamená-?" Začala jsem, ale ona mě přerušila. "Znamená to, že jdu dneska večer na rande s zatraceně sexy Shawnem Mendesem" Zapištěla tiše a já nasucho polkla. "Promiň, že jsem ti to neřekla už včera ale bála jsem se, že mi to budeš vymlouvat a tak. Jsem moc ráda, že jsi to neudělala" obejmula mě a já se sama pro sebe usmála, abych zahnala ten špatný pocit na hrudi. Nezabralo to.

🥰💘💘 jsem teď nějaká aktivní

Particular tasteWhere stories live. Discover now