20. rész - Shawn

507 40 17
                                    

2030. december 23., szenteste előtti este

A nyár elszaladt, az ősz pedig követte. Már több, mint fél év eltelt. És könnyebb lett-e? Nem. Vannak napok, mikor azt érzem, képes vagyok ezzel a fájdalommal élni. De olykor, a sötétebb napjaimon órákon át képes vagyok sírni, mikor senki sem lát. Az idő gyógyít; ezt mondják. Szerintem ez téves. A fájdalom és a gyász mindig is itt lesz az életedben. Nem fog elhagyni. 10 év múlva is ugyanazt a hiányt és keserves érzés fog uralmába keríteni, ha rágondolok. Csak akkor már ez a mindennapjaim részévé válik.

Skylar második osztályos, Nolan pedig még mindig óvodába jár. Eltelt a Halloween is, ami nem olyan volt, mint vele. Nem élveztem annyira. Nem volt itt, hogy megvarrja a gyerekek kosztümjeit, hogy már napokkal előtte izgatott legyen, hogy nekünk is kiválasszon valami nevetségesen szörnyű jelmezt. Míg a gyerekek távol vannak napközben, elkezdtem főzni tanulni. Hónapokig anya és Aaliyah főztek ránk, és ezen változtatnom kellett. El kell látnom a gyerekeimet magamban is. Persze, az elején szörnyű volt a kaja, amit csináltam. Nolan egyenesen kiköpte. Skylar próbált bíztatni, hogy nem olyan rossz, de láttam, hogy erővel nyeli le a kis falatot, amit bekapott. Tényleg förtelmes volt, nem hibáztattam őket. Azóta már belejöttem, a net a legjobb barátja az embernek manapság, minden féle recept és útmutató fent van.

A karácsony közelette egyre nehezebb súlyt ültetett a vállamra. Nem tudtam elképzelni ezt az ünnepet nélküle. A szeretet ünnepe a szerelmem nélkül. Három hete megkérdeztem a gyerekeket, hogy mit szeretnének a télapótól. Mivel Skylar már tud írni, így azt mondta, majd ő megírja a levelet mindkettőjüknek. Mosolygva figyeltem, ahogy bemennek Sky szobájába, és az íróasztalhoz ülve diskurálni kezdenek. Egy óra múlva a kezembe is kaptam a levelet. Mondtam, hogy holnap el is viszem a postára korán reggel. Miután elaludtak, kibontottam természetesen, mert minél előbb be akartam szerezni az ajándékokat.

"Kedves Télapó!

Elöszőr is sajnálom ha nem írok helyesesen de még csak másodikos vagyok az őcsém pedig még csak 4 éves. Az idei karácsonyra nincsenek nagy kívánságaink. Nagyon sok játékunk van és hálásak vagyunk érte. Apa mindig azt mondja hogy hálásnak kell lennűnk a dolgokért amink van. Szóval kedves Mikulás mi idén nem kérünk semmi tárgyat. (Vagyis Nolan örűlne egy irányíthatós játékautónak de nem lesz szomorú ha nem hozod el).

Egy dolgot szeretnénk kérni. Előszőr azt akartuk hogy hozd vissza anyát de a nagymama azt mondta ez lehetetlen. Szóval azt szeretnénk ha kűldenél anyának egy levelet. És megírnáf neki hogy Nolan és Skylar Mendes nagyon hiányolják és szeretik. Ja és persze apa is! Meg a többiek is de nem sorolom fel öket mert sokan vannak és már így is nagyooon fáj a kezem a sok irástól. Csak azt akarjuk...vagyis szeretnénk ha elmondanád az anyukánknak hogy mi örökké szeretni fogjuk és reméljük nagyon boldog a mennyben. Köszi télapó ha ezt megteszed!

Nolan szerint nagyon menő a szakállad, ő is olyat akar egyszer majd. Szerintem hülyén nézne ki úgy. Apa is most elég szőrös az arcán. Nincs szakálla de szúr az arca mikor megpuszil és eléggé zavaró. Na most mennünk kell mert apa hívott hogy kész a vacsora. Nolan meg persze már itt nyagat hogy mennyünk mert éhes. Na szia télapó!

Szeretettel
Sky és Nolan
2030. december 1."

Nem kell mondanom, hogy egyszerre nevettem és sírtam is rajta. Ilyen aprók, mégis hatalmas a szívük. Az irántuk érzett szeretetem tényleg végtelen, egyszerűen leírhatatlan. És ezt olvasva szinte a szívem hasad meg, hogy ezt nem teljesíthetem nekik. Mert ha lehetne, már rég megtettem volna. Remélem, hogy odafentről látsz minket, szívem, és átadódott az üzenetük. Hiába nem kértek semmit, vettem nekik ajándékokat. Az idei karácsonyt anyuéknák töltjük. Elisa és Luke ellátogattak a rokonaikhoz Olaszországba, de majd meglátogatnak nemsokára, a szilvesztert a gyerekek majd náluk töltik. Én pedig valószínűleg átmegyek Aaliyah-hoz, aki szintén nem fog bulizni, mert egyrészről, Benjamin még csak egy éves, másrészről pedig ő sem állna készen szórakozni és leinni magát a történtek után. Így testvér-napot tartva majd megnézünk régi vígjátékokat, közben pedig egymás hajába dobáljuk a popcornt.

the flower which didn't grow anymoreWhere stories live. Discover now