Kérdezz-felelek

211 4 3
                                    

Gondoltam, hátha maradt bennetek pár megválaszolatlan kérdés, így nyugodtan kérdezzetek, én pedig megválaszolom őket.

Lehet a könyvről, rólam, az írásról, bármiről! :)

Válaszok: (folyamatosan frissül)

1. Miért pont rákban halt meg Jasmine?
A rák egy olyan betegség, ami nagyon fájdalmas tud lenni a beteg és a szerettei számára is. És nem tud ellene mit tenni az ember, vannak esetek, mikor gyógyíthatatlan stádium lép fel. Szerintem az, hogy így halt meg Jasmine, fájdalmasabb, viszont érzelmekkel telibb volt.

2. Hogyan jött az, hogy írni kezdj? Akár ezt a könyvet vagy a többit.
Engem már 11 éves korom óta foglalkoztatott az írás, még blogger-en kezdtem Violettás fanfictionökkel haha. Viszont azok nagyon gyerekesek voltak, hisz nagyon fiatal voltam. Az írás megnyugtat, és nagyon szeretem csinálni. Szerintem nincs olyan nap, hogy ne írnék valamit. Legyenek azok versek, az itteni könyveim vagy kisebb monológok.

3. Honnan jött az ötlet, hogy ilyen jellegű történetet írj?
Olvastam egy könyvet, amiben hasonló dolog történt, és megszállt az ihlet.

4. Mit éreztél akkor amikor Jasmine meghalt? Milyen érzés volt leírni ezeket a sorokat?
Hűha, nem is tudom... Fura és szomorú leírni az utolsó pillanatait. Őszintét megvallva, közvetlenül a halála után  szerettem legjobban írni a könyvet, mert akkor megszállt az ihlet, mert a gyász időszakát hosszan és reálisan át tudtam adni nektek. De természetesen hiányoltam Jasminet, szerettem nagyon a karakterét, ezért is hoztam vissza sokszor levelek formájában.

5. Volt olyan, hogy legszívesebben törölted volna a történetet és teljesen átírtad volna? Ha igen, miért?
Nem hiszem, hogy volt ilyen. Sokáig tervezgettem ezt a történetet, minden fontos esemény már előre meg volt tervezve. Szeretem az egészet, bár az első pár részen szívesen javítanék és újra írnám, de az igazat megvallva, lusta vagyok haha.

6. Kinek a szemszögét szeretted legjobban írni? Illetve ki volt a kedvenc szereplőd? (ha van persze)
Ez egy fogós kérdés. Talán Shawnt választanám, hisz ő a történet főszereplője, az ő szemszögéből írtam a könyv háromnegyedét. Magamévá formáltam a karakterét és teljesen beleéltem magamat az ő érzelmi világába. A kedvenc szereplőt nem tudok választani, mindenkit imádtam. evelinetti  kedvenc szereplője viszont 100%, hogy Nolan hahah.

7. Számodra mit is jelent pontosan az írás?
Önkifejezés. Kikapcsolódás. Rossz napokon néha ez az egyetlen dolog, ami segít. A mindennapjaim része, nem tudnék nélküle élne.

8. Mindig is Kiarat szeretted volna Shawn párjaként elképzelni, vagy ez csak hirtelen jött?
Igen, a legeslegelejétől tudtam, hogy Kiara lesz a második "nagy Ő" Shawn számára. Az már később jött, hogy hogyan is jönnek össze.

9. Honnan merítettél inspirációt?
Olvastam pár remek könyvet, amiben a halált dolgozzák fel, valamint sok tapasztalatom is van ebben a témában, így nem volt nehéz dolgom. Mikor ihlet hiányban szenvedtem, akkor mindig újraolvastam pár régebbi részt.

10. Várható egy könyv Aaliyah szemszögéből, hogy pontosan hogyan látta Shawnt Jasmine halála után?
Ez egy remek ötlet! Viszont nem tudom érdekelne-e valakit. Majd meglátjuk, lehet megér minimum egy különkiadást.

11. Tanultál valamit a könyved által? Ha igen, micsodát?
Igen, tanulságos volt számomra is a történetet. Rájöttem, mennyire is nehéz a továbblépés..hisz az elején Shawn is bűntudatot érzett minden apró dolog miatt, mert úgy érezte, hogy megsérti Jasmine emlékét, ami persze egyáltalán nem így volt. A szívedbe engedni valakit nehéz, pláne egy trauma után.

12. Illetve van kedvenc íród? (wattpadon és azon kívül)
Wattpadon rengeteget olvastam, mostanság kevésbé, de régen tényleg nagyon sokat. Még az original After könyveket is itt olvastam. evelinetti doronnya az első 2 ember, aki eszembe jut hirtelen, az ő alkotásaikat nagyon szeretem. De igazából bárki, akinek olvasom a könyveit, azt szeretem. Sok könyvet angolul is olvastam itt, de nem emlékszem az írók nevére. A Wattpadon kívül nincs kedvenc íróm, össze-vissza olvasok könyveket. Jelenleg a Fallen-t olvasom Lauren Kate-től.

13. Mindig is Shawn ff.-et szerettél volna írni ebben a témában?
Nem, viszont úgy gondoltam, hogy így érdekesebb lesz, hisz a gyász mellé még a hírnév árnyoldala is közbelépett.

14. Privátban lehet veled beszélgetni?
Természetesen, éjjel-nappal írhat bárki :) Szívesen válaszolok.

the flower which didn't grow anymoreWhere stories live. Discover now