34. rész - Shawn

311 31 12
                                    

2034. október 27, csütörtök

Másnap délelőtt, mikor épp egy dalon javítgattam, Aaliyah kopogtatott az ajtón.

— Jó reggelt! Hát te? — kérdeztem tőle apró mosollyal, miközben beljebb engedtem.

— Neked is! — adott egy gyors ölelést, mielőtt levette a kabátját és bokacsizmáját — Elromlott a fűtés a munkahelyemen, így máris végeztem, és gondoltam beugrok hozzád.

— Jól tetted, mindig örülök, ha látlak — mondtam — Kérsz valamit? Kávé, tea, reggeli?

— Majd kiszolgálom magamat, ne aggódj! — mosolyodott el — Mi újság veled?

— Inkább mesélj te először, az enyém hosszabb lesz — feleltem, mielőtt leültem az egyik bárszékre a konyhában. Aaliyah elkezdett kávét csinálni mindkettőnk számára.

— Hűha, kíváncsivá tettél! Velem nincs semmi különös. Benjamin óvodájában most tombol a bárányhimlő. Kicsit féltem, de azt mondják, jobb, ha most elkapja, mint később. Davidet pedig tegnap előléptették!

— Igen, megírta reggel a "család" csoportba Whatsapp-en. Anya azt írta, hogy ezt meg kell ünnepelni, így hétvégén közös családi ebéd — mondtam mosolyogva.

— De jó! Még nem volt időm elolvasni ezeket az üzeneteket, de így már nem is kell. Na, de most már meséld el, hogy mi van veled! — vizslatott kíváncsi tekintettel.

—Szakítottunk Bellával.

— Micsoda? Tényleg? De miért?

— Egyszerűen csak... Nehéz elmagyaráznom, hogy miért és hogyan. Mindketten éreztük, hogy ez nem működik úgy, ahogy kéne — próbáltam értelmes mondatokat összerakni, de ez kevésbé sikerült.

— Az igazat megvallva, sejtettem, hogy ez lesz. Ennyi fájdalom és egyedüllét után azt vártam, hogy na majd újra eléd kerül a rózsaszín felhő, de láttam, hogy szereted Bellát, de nem vagy belé szerelmes. Ő viszont szerintem szerelmes volt beléd. És ez volt a probléma, igaz? — vizslatott engem nagy íriszeivel a húgom, aki jobban ismert engem mindenkinél.

— Lényegében elmondtál mindent, igen — bólogattam. Kicsit részletesebben beavattam még a szakítás történetébe Aaliyaht a kávénk szürcsölése közben. Az egész délelőtt itt töltötte és beszélgettünk, rég voltunk már kettesben. Akkor szakadt véget a bájcsevegésünk, mikor neki indulnia kellett Benjiért az oviba, nekem pedig a srácokért a suliba.

Szombaton a családi ebéd közben elmondtam mindenkinek, hogy szakítottam Bellával. Mindannyian sajnálták, de elmagyaráztam nekik a szituációt, és megértették. A gyerekekkel még előtte nap közöltem az újdonságokat, mindenek ellenére ők is sajnálták kicsit. Skylar kifejezetten kedvelte Bellát, Nolan pedig már kezdett megbarátkozni vele. Nem örültem, hogy újra kiszakadt egy ember a gyermekeim életéből, nagyon reméltem, nem bántja őket túlságosan.

Most vasárnap van. A hálószoba szőnyegén ülök és bámulok ki a hatalmas faltól-falig ablakon. Október végét járjuk, Torontó pedig napról-napra egyre hidegebb időjárást produkál. A gitárom a kezemben volt, de teljesen elbambultam a kilátást vizslatva. Próbáltam dalt írni, de nem volt semmi inspirációm. Egy nagy sóhaj hagyta el ajkaimat, majd becsuktam a fekete, bőr borítású füzetet.

the flower which didn't grow anymoreWhere stories live. Discover now