İftira

7.2K 502 39
                                    


Evden çıkan Bahar ve Zehra'nın biraz sonrasında da Metehan ve arkadaşları pansiyondan çıktı.Yolda yürürken mahallede oturan kadınların konuştukları kulaklarına ilişti...

"Vallahi Nermin şu Zehra ne kadar güzel kız. Hem çok becerikli hem ağır başlı..."

"Öyle Mümine bu zamanda böyle kız zor bulunur nadirdir...
İşte yaşı büyük bir oğlum olsaydı, kapı bir komşuyuz hiç kaçırmazdım da, yok küçük daha oğlum, ama bu kız gittiği evi yuva yapanlardan olur şuraya yazıyorum..."

"Öyle Nermin öyle ,şu senin doktor yeğenine kız bakıyordunuz bundan iyisimi var ,bir sorsanız Mustafa abiye ve Fatma ablaya belki nasip olur..."

"Aklımda da kapı bir komşuyuz olmazsa komşuluğumuz zedelenirmi ki?Diyede korkmuyor değilim hani.
Hem çok talibi var hiç birine olumlu bakmadı ne Zehra ne de ailesi..."

"Kimmiş o hanımlar..."Dedi bir başka komşu olan Fadime.

"Zehra'ya diyoruz Fadime.Hani dürüst temiz kız, görgülü, bilgili, eğitimli,hanım hanımcıkta birisi Maşallah ...
Sen nereden böyle Fadime ?"

" Çarşı ve markete alış verişe girmiştim. O Zehra ne yere bakan yürek yakandır.Böyleleri saman altından su yürütür. Sessiz atın tekmesi ağır olurmuş Nermin..."

"Ne diyosun sen Fadime çocukluğunu biliriz neyini gördün Zehra'nın ? Hem bu sülalenin kızları çok iyidir. Bak amcalarının kızlarına gelin gittikleri yerde sessiz sakin hayatlarını sürdürüyorlar eşi ve çocuklarıyla.Bunların anneleri yıllarca üç elti aynı binada aynı avlunun içinde yaşadılar.

Kaynana ve kayınbabalarıyla...Hele Mustafa abi evin en küçüğü olunca anası ve babası yanında köşesinde öldü. Fatma abla dört dörtlük baktı. Kaynanası 3 yıl yatalak kaldı, bebekler gibi altını üstünü temizledi, yedirdi içirdi biz şahidiz.
Hem Fatma ablanın anne tarafıda dürüsttür..."

"Aman Nermin o kadar arsa bıraktılar çocuklarına dahada mı bakmacaklardı..."

"Öyle deme Fadime vefasız olan bakmaz..."

"Neyse Nermin hadi işim var benim...
Görüşürüz Mümine seninlede hadi..."diyerek giden Fadime'nin peşinden şaşkındı komşuları.

Metehan, dinledikleriyle içinden "yanılmamışım iyi oyuncu bu kız göz boyamayı ve kendinden söz ettirmeyi seviyor anlaşılan..."dedi.

*******

"Zehra bak şurda bir otel var.Arkadaşımda burada hadi gel dışarı çıkmış ,oda bize katılacaktı.Odaya çıkıp beni bekleyin demişti..."Dedi Bahar sinsice en ağır darbeyi vurmak için.

"Yok Bahar burada bekleyelim uygun olmaz..."

"Korkma canım hem kızdı arkadaşım,anahtarı lobiye bırakmış, alın dedi...Üstelik sana neler neler anlatacağım çok özledim seni. Çok yalnızdım Zehra babamı yeni kaybetmiştim bilmediğim yeni bir şehirde." Dedi timsah gözyaşlarını dökerek.

Dayanamayan Zehra, ruhu daralarak "ağlama tamam..."dedi. Otele girdiklerinde etrafına bakındı endişeli bir şekilde.Girdikleri oda çok lüks bir odaydı.

"Bahar bu otel çok lüks hele oda ve ben neden bilmiyorum çok huzursuzum. Annemi veya babamı arayıp burada olduğumu bari bildireyim..."Deyince Bahar panikle
" Zehra aşk olsun bana hiç güvenmiyor musun? Söyledim ben annenin, babanın ,abinin haberi var. Buraya geleceğimizden. Hem ben seni zor durumda bırakacak bir şey yaparmıyım..."diyerek engel oldu.

"Zehra canım hadi şu vitrindeki içeceklerden çıkarsana..."

"Ben içmem Bahar asla.Bence sende içme..."

Sabrı Sükût 1.Seri (Sükut-u Aşkın Gözyaşları) Tamamlandı Kde žijí příběhy. Začni objevovat