Metehan'ın gözünde evlilik

8.2K 577 28
                                    

Zehra, yutkunarak Metehan'a baktı. "Bak biz evliyiz ve ben sana ;sen hazır olmadan hiç bir şeye seni zorlamam beklerim demedim mi ?

Tamam ama yatakta ayrı yatmak olmaz.İki gecedir evin durumu ve senin kendini biraz rahat hissetmen için izin verdim.Ama senin yerin benim yanım ve yatağımdır.

Niye yüzüme bakmıyorsun Zehra?
Biz evlendik ve karı koca arasında ayrılık olmaz.Gizli saklı şeyler olmaz.Her şey şeffaf olmalı.Eşler birbirinin aynasıdır yansımasıdır.

Güven tam olmalı. Tamam bir anda olmaz ama zamanla oda olur.Birbirimizi tanımıyoruz ve anlıyorum seni.
Olacak o da ,tanıyacağız gün ve gün keşfedeceğiz birbirimizi.Güveni kazanmak zaman alır ama kaybetmek anlıktır. Onun için bir derdin bir sorunun ,sıkıntın olunca ilk bana gel ve anlat.Tabiki bende sana...

🥀🥀"Onlar sizin için, siz de onlar için birer elbisesiniz." (Bakara, 187)🥀🥀Bildirmiş Rabbim'iz.

Evlilik sorumluluk ister.Saygı ister,sadakat ister .
Saygının olmadığı yerde sevgi yeşermez ,çiçek açmaz.Sevgi olsa bile şayet saygı yoksa o sevgi biter ve tükenmeye mahkûmdur.Ama saygı varsa sevgi olmasa bile saygı sevgiye gebedir.Vakti gelince meyvesini verir yani sevgiyi getirir.

Evlilik;Kadın ve erkek arasındaki sevgi,şefkat, muhabbet,ilgi ve desteğin en ince ayrıntılarına kadar tenazür ettiği mukaddes bir zemindir.Evlilik kadın ve erkeğin fiziki,maddi ve ruhi yönden birbirinde sükun ve huzur bulmasının adıdır.Birbirimize hayatı zorlaştırmayalım lütfen Zehra "dedi Metehan.

Zehra 'ya yaklaşıp çenesinden tutup başını kaldırdı.Gözleri hüzünlüydü, gerçi hep böyleydi.
"Birşey demeyecekmisin?" dedi.

Zehra, evliliğin anlamını, önemini, değerini biliyordu elbette.Ama şu anda nutku tutulmuştu. Zaten tüm yaşadıkları sarsmıştı küçücük bedenini ve ruhunu.Hiç tanımadığı ,ilk defa bir kez derenin orada ve bağ evlerindeki gördüğü adamdı, bir yabancıydı o zaman.

Düşündü Zehra " o gün bağ evimizde anahtarı uzatınca elinden almamıştım. Almazdım da namahrem erkeklerle el ele bile değmezdim.Ama o yabancı bugün üç günlük kocam.Ve şu anda aynı yataktayız ve tüm sınırları yıkıyor âdeta. Hiç bilirmiydim, deseler inanırmıydım bu yabancı senin kocan olacak diye..."dedi içinden derince bir nefes alıp;

"Ama hayat hikayemizin en güzel yazıcısı olan Rabbim yazmış. Vardır bir hayır bir hikmet" diye içinden geçiren Zehra ;

Metehan'ın gözlerinin içine öyle bir bakıyordu ki Metehan dondu kaldı.

"Aman Allah'ım ne kadar güzel bu kız akla zarar."Dedi içinden.

Zehra, Metehan'ın gözlerine öyle baktığının farkında bile değildi. Sadece düşüncelerle boğuşuyordu. Farkına varınca başını eğdi.

Metehan, eliyle tekrar çenesinden kaldırıp yaklaştı.Bir elini de beline koydu.

Zehra, yaprak gibi titriyordu. Metehan'ın elinin değmesiyle ülperdi bedeni.Metehan bu durumu fark etti.
"Titriyor hemde çok, nasıl korkuyormu ki benden?"diyerek içinden biraz daha yaklaşınca dudağına, Zehra'nın yanağından istemsizce iki damla yol bulup süzüldü.

Metehan eline sıcacık akan gözyaşları ile yandığını hissetti.Zehra'nın gözyaşı bu koca adamı yakmıştı.Elini belinden çekip, iki eliyle yüzünü avuçladı. Küçücüktü elleri arasında ki yüz minnacıktı ,gülümseyip alnından öptü. Ve gözlerini kapatıp " tamam sakin Zehra sözümde duracağım.
Sen hazır olmadan hiç bir şeye seni zorlamam beklerim " dedi rahatlaması ve sakin olması için.

Yüzünü bırakıp aralarına biraz mesafe koyarak."Ama beni çok bekletme.Çokta sabırlı biri değilim. Tamamı mı küçük hanım?"Dedi.

Zehra, utanarak sessiz kaldı.

Sabrı Sükût 1.Seri (Sükut-u Aşkın Gözyaşları) Tamamlandı Onde histórias criam vida. Descubra agora