OO6 • You're not sorry... *GEUPDATE*

5.7K 312 17
                                    

De deuren van onze coupé werden met een ruk open getrokken. Er verschenen drie gedaantes in de opening van de coupé, waarvan ik er maar één herkende.

Zijn sneeuwblonde haren, spitse gezicht en storm grijze ogen waren niet snel te vergeten. Ook hij leek mij te herkennen want hij glimlachte flauwtjes naar mij ter begroeting.

"Hoi, Draco," begroette ik de jongen glimlachend.

"Draco, wie is dat?" vroeg de jongen rechts van hem. De jongen was lichtelijk getint en had kastanjebruine ogen en zwart haar dat gemillimeterd was.

"Gewoon iemand die ik heb ontmoet in Diagon Alley, Blaise," mompelde Draco kortaf en keek mij weer aan.

"Dus, je hebt je vriendenkring al gevonden?" vroeg hij mij spottend. Zijn ijzige stem deed me schrikken. "Precies het soort mensen bij wie je thuishoort — modderbloedjes en bloedverraders."

Ik keek de jongen ongelovig aan. Ik wist niet wat die twee woorden mochten betekenen, maar ik was er zeker van overtuigd dat het iets ergs was, te peilen aan de reacties van Harry, Hermione en Ron.

De twee jongens naast hem begonnen te lachen en Draco grijnsde spottend naar mij.

"Dus Potter, ik hoorde dat je buiten school hebt getoverd?" vroeg de mollige jongen aan de andere zijde van Draco.

"Dat gaat jou helemaal niks aan, Goyle," sneerde Ron kortaf.

"Houd je mond, smerige, bloedverrader die je er bent!" siste Draco. Zijn stem was zo koud dat ik er rillingen van kreeg. "Jouw woorden zijn net zoveel waard als jouw huis en familie bij elkaar — dat wil zeggen... niks dus."

"HOUD JE MOND OVER MIJN FAMILIE!" schreeuwde Ron die op sprong van zijn plek en aanstalten maakte om Draco te grijpen. Harry kon nog net op tijd Ron aan zijn arm terugtrekken.

"Laat het gaan. Negeer hem gewoon," zei Harry hem en keek Draco woedend aan. "Hij is het niet waard."

"Ze zouden eigenlijk een cel voor je moeten reserveren in Azkaban, Potter," ging Draco verder, de ernst van de situatie negerend. "Je net zo laten straffen als die bloedverraderlijke peetvader van je."

Dat was de druppel. Voor ik het wist had Harry Draco al te pakken en de punt van zijn toverstok in Draco zijn nek gedrukt.

"Jongens, kappen nou!" riep ik uit en sprong op om de twee uit elkaar te halen. Harry was zo rood als een tomaat en keek de jongen woedend aan.

Ik had nog nooit iemand zo boos gezien. Draco had een geschokte blik in zijn ogen, maar herpakte zichzelf snel weer toen er weer afstand tussen hem en de woedende Harry kwam te ontstaan.

"Zoals ik al zei: ze zouden je moeten opsluiten," siste Draco nogmaals voordat hij zich omdraaide en weg beende, met zijn aanhangsel achter zich aan.

"Het zal niet lang meer duren voor ik Malfoy aan mijn toverstok heb gespietst," gromde Ron die nog steeds stond te trillen van woedde.

"Wat had dat eigenlijk te betekenen tussen jou en Malfoy? Ken je hem?" vroeg Hermione mij, Ron negerend.

"Ja — of eigenlijk, nee. Ik ken hem niet echt, maar ik heb hem deze zomer ontmoet in Diagon Alley toen ik mijn schoolspullen ging halen," legde ik uit. "Hij was toen nog redelijk vriendelijk geweest. Niet aardig, maar wel vriendelijker dan daarnet."

"Wanneer Malfoy zich met zijn vrienden bevindt moet hij zich altijd bewijzen," zei Hermione afkeurend. "Hij is veel te trost om met halfbloedjes, bloedverraders en modderbloedjes om te gaan, zoals je hebt kunnen merken."

"Hij gaat alleen maar met de raszuiverste tovenaars en heksen om, en uiteraard moeten dit Slytherin's zijn," voegde Harry eraan toe. "Hij zelf is dan ook een raszuivere volbloed, en daar is hij maar al te trots op."

Ik schudde afkeurend mijn hoofd en probeerde de gedachten aan de jongen met het sneeuwblonde haar snel van mij af te zetten. Ik had voor vandaag alweer genoeg gezien van Draco en zijn vrienden.



De trein reis leek dagen te duren, maar in feiten duurde het maar enkele uren. In die tussentijd had ik erg genoten van het uitzicht buiten en het snoepgoed dat gebracht werd met de trolley. Ook werd ik door Harry, Ron en Hermione op de hoogte gebracht over wat er allemaal gaande was in de tovenaars wereld, en ik vertelde hun op mijn beurt alles over het feit dat ik nu pas naar Hogwarts ging en instroomde in het vijfde jaar. Natuurlijk vonden ook zij het maar bizar dat ik pas op mijn zestiende een brief kreeg van Hogwarts.

Ze vertelden mij over de vier afdelingen van Hogwarts en waar deze voor stonden; wat voor soort type mensen er zich in deze afdelingen bevonden, en Hermione vertelde mij zelfs een stukje geschiedenis over de oprichters van Hogwarts.

Naar blijk van de verhalen wilde ik het liefst bij Gryffindor of Ravenclaw ingedeeld worden en het minst bij Slytherin, maar ik zou uiteraard blij zijn met elke keus. Ik vond de tovenaars wereld nu al geweldig en ik kon niet wachten om er meer over te leren en te ontdekken.

You're Not Sorry [NL]Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu