O34 • You're not sorry...

4.7K 248 17
                                    

Samen met Harry liep ik het bordes van Hogwarts af.
'Harry, er is iets wat ik je moet vertellen.' zei ik hem en keek de donkerharige jongen ernstig aan. 'Het gaat over een droom die ik een paar nachten geleden heb gehad.'
'Een droom?' Harry keek mij verbaasd aan.
'Nou ja, eerder een nachtmerrie.' verbeterde ik mezelf. 'Maar hij leek zo echt.'
'Ja, ik weet daar alles van.' mompelde Harry die even naar de grond staarde terwijl we verder liepen richting Hogsmeade. We hadden met Ron en Hermione afgesproken in The Three Broomsticks.
Ik beschreef Harry mijn droom tot in de kleinste details. Af en toe moest ik huiveren bij de herinnering er aan.
'Wat moet dat nou weer betekenen?' vroeg Harry mij fronsend toen ik klaar was met mijn verhaal. Ineens leek hij diep in gedachten verzonken.
'Wacht eens even.' mompelde Harry in zich zelf. 'Het lijkt sprekend op mijn droom die ik gisteravond had.'
Ik keek Harry met grote ogen aan. 'Kwam er bij jou ook een lange, duistere gang in voor met vele, grote deuren?' vroeg ik de jongen ongelovig. Harry knikte direct bij het horen van mijn beschrijving en keek mij verward aan.
'Dit is wel heel merkwaardig.' mompelde wij beiden in koor. We keken elkaar kort aan en schoten toen in de lach.
'Ik moet toegeven dat ik mijzelf steeds meer begin te verbazen over het feit hoeveel wij eigenlijk wel niet op elkaar lijken.' grinnikte Harry die nu grijnzend naar de grond voor zijn voeten staarde.
Na nog enkele minuten gelopen te hebben waren wij eindelijk aangekomen in Hogsmeade. Hogsmeade had dezelfde, merkwaardige winkels als die in Diagon Alley en ook hier liepen vele heksen en tovenaars rond in gewaden. Ook herkende ik her en der leerlingen van Hogwarts. Harry nam mij mee langs alle winkeltjes in het kleine dorp en af en toe kochten we wat.
'Jeetje,' lachte ik toen ik de grote tas met snoepgoed in Harry zijn rechter hand zag bungelen. 'Jij kan je geld zeker in niets beters besteden?'
Harry grinnikte en haalde nonchalant zijn schouders op. 'Ik deel tenminste mijn snoep wanneer ik het koop.'
Harry en ik liepen nog langs een paar andere winkels waar we uiteindelijk niks besloten te kopen, en eindigde toen in The Three Broomsticks waar Hermione en Ron al aan een tafeltje zaten.
Harry en ik liepen naar de tafel toe en begroetten de twee waarnaar wij onze spullen neergooide en onze jassen uittrokken.
'Wel eens een boterbier gehad?' vroeg Harry mij.
Ik schudde mijn hoofd. 'Nee, wat is dat?'
'Wacht maar, je zult het heerlijk vinden.' zei Ron die gulzig een slok van zijn mok nam en zich er in verslikte.
'Ik bestel er wel eentje voor je.' beloofde Harry die vervolgens uit het zicht verdween.
'En, wat vind je tot nu toe van Hogsmeade?' vroeg Hermione mij die haar mok met boterbier op de tafel plaatste.
'Het is prachtig!' gaf ik eerlijk toe. 'De winkels zijn geweldig, net zoals in Diagon Alley.'
Hermione glimlachte naar mij en knikte instemmend. 'Daar ben ik het helemaal met je eens.'
'Alsjeblieft!' Harry was terug gekomen met twee grote, glazen mokken in zijn hand en overhandigde mij eentje. Ik bedankte Harry die naast mij plaats nam en bestudeerde eerst het goedje dat in mijn mok zat voor ik er uit begon te drinken. Voorzichtig nipte ik van het warme goedje en direct overspoelde een zoete, warme smaak mijn mond.
'En?' vroegen Ron en Harry die mij allebei nieuwsgierig aanstaarde.
'Het is inderdaad heerlijk.' lachte ik en nam ditmaal een wat grotere slok van mijn mok.
Na een lange tijd nog wat gekletst te hebben met elkaar besloten we uiteindelijk om terug te keren naar het kasteel, aangezien wij allemaal nog huiswerk te doen hadden.
'Audrey!' begroette Draco mij opgewekt die net The Three Broomsticks binnen wilde lopen toen Hermione, Harry, Ron en ik er uit liepen. 'Ga je nu al weg?'
Ik knikte. 'Ja, ik was van plan om terug te gaan naar het kasteel.'
'Oh, wat jammer.' zei Draco die mij aan bleef kijken. Harry en Ron keken Draco argwanend aan en Hermione trok enkel haar wenkbrauw op naar de blonde jongen. 'Kan ik je misschien overhalen om nog iets langer met mij te blijven?'
Overdonderd door zijn aanbod keek ik de jongen enkele tellen met open mond aan. Harry, Ron en Hermione keken Draco met samengeknepen ogen aan maar ik knikte naar de drie om duidelijk te maken dat het wel goed zat.
'Ja, dat zou kunnen.' zei ik de jongen en keek even naar de drie die mij nu niet begrijpende blikken toe wierpen.
'Geweldig!' zei de jongen opgewekt en hij sloeg vervolgens zijn arm om mijn middel heen om mij naar binnen te begeleiden.
'Ik spreek jullie later weer!' riep ik de drie nog vlug na die stomverbaasd achter bleven.

You're Not Sorry [NL]Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu