O31 • You're not sorry...

4.8K 248 14
                                    

Nog na trillend van mijn droom van gisteren liep ik de Grote Zaal binnen om te gaan ontbijten. Harry, Hermione en Ron zaten al aan de Gryffindor tafel en zwaaide opgewekt naar mij. Ik zwaaide terug en liep toen vervolgens naar de Slytherin tafel toe.
'Goede morgen.' begroette Tracey mij die vanmorgen al veel eerder dan ik was opgestaan.
'Hallo.' begroette ik haar en glimlachte kort naar het meisje. Tracey was altijd al de aardigste van alle Slytherins geweest. Ondanks alle geruchten die er over mij rond waren gegaan bleef zij nog steeds vriendelijk tegen mij. Soms zaten we wel eens naast elkaar tijdens één van onze lessen.
Tracey pakte de Ochtendprofeet erbij en begon het eerste artikel op de voorpagina te lezen. Tot mijn grote verbazing stond er in grote letter op de voorkant: "POTTER, PLOTTER? LIAR TOO?" met daar onder een bewegende foto van Harry.
'Tracey, vind je het misschien erg als ik die even na jou leen?' vroeg ik haar. Ze keek op van haar krant en volgde mijn blik die nog steeds op de voorpagina gericht was.
'Ehm, natuurlijk.' mompelde ze en overhandigde mij de Ochtendprofeet. Ik bedankt haar en begon vlug het artikel te lezen.
Zoals verwacht ontkende de minister dat Lord Voldemort terug was. Hij liet Harry als een leugenaar doen overkomen en ik moest toegeven, het artikel was erg overtuigend als je het verhaal niet kende. Vele buitenstaanders zouden het Ministerie dus geloven en Harry daadwerkelijk als een leugenaar zien.
Vlug stond ik op van mijn plek en excuseerde mij tegenover Tracey dat ik zo terug was. Ik snelde mij naar de Gryffindor tafel en wurmde mij tussen Harry enNeville Longbottom in.
'Hey, Audrey.' begroette Neville mij.
'Hoi, Neville.' begroette ik de jongen terug en richtte mij tot Harry die mij nu verbaasd aankeek. 'Kijk!'
Ik gooide de Ochtendprofeet voor zijn neus neer. Harry keek mij even niet begrijpend aan maar nam toen de Ochtendprofeet in zijn handen en begon de titel hardop voor te lezen: 'Potter, Plotter? Ook een leugenaar?'
'Wat een onzin!' riep Hermione uit. 'Niet verder lezen Harry, het bezorgt je alleen maar een slecht gevoel.'
Maar desondanks las Harry toch het hele artikel door en smeet vervolgens de Ochtendprofeet boos neer.
'Ik heb je nog gewaarschuwd.' mompelde Hermione die zelf ook het artikel begon te lezen en her en der snoof bij enkele leugens die er over Harry instonden.
'Als het zo door gaat gelooft dadelijk niemand ons meer.' opperde Ron die even naar mij keek en vervolgens de tafel rond ging. Vele leerlingen waren de Ochtendprofeet die net binnen was gekomen aan het lezen en je kon het al raden, allemaal lazen ze het eerste artikel.
'Laten we maar alvast naar onze eerste les gaan.' stelde ik voor. Harry, Ron en Hermione knikte instemmend en met zijn vieren liepen we de Grote Zaal uit richting het Bezwering lokaal.
Niet veel later klonk de bel en hoorde we het gestommel van leerlingen die richting zijn of haar eerste les gingen. De gang waar Harry, Hermione, Ron en ik ons op dat moment bevonden begon langzaam aan vol te lopen met leerlingen die allemaal een andere kant uit gingen en her en der tegen mekaar op botste.
Aangekomen bij het Bezwering lokaal namen Harry en ik aan een tafel ergens vooraan plaats met daar achter Hermione en Ron. We discussieerde nog even verder over het artikel terwijl alle andere leerlingen langzaam binnen stroomde.
'Gewoon weg walgelijk om een Slytherin met iemand van Gryffindor te zien.' Draco zijn stem deed mij verschrikt opkijken. De blonde jongen stond samen met Blaise voor Harry en mijn tafel en keken grijnzend op ons neer.
'Draco, ga alsjeblieft iemand anders vervelen.' zuchtte ik vermoeid maar de angst was voor Draco duidelijk te horen. Zijn grijns werd echter breder en hij boog zich iets naar mij toe.
'Of anders?' vroeg hij mij uitdagend en leunde nog iets dichter naar mij toe. Alweer kon ik zijn adem ruiken dat naar mint rook. Zijn storm grijze ogen boorde zich diep in die van mij en even was ik in de ban van zijn ogen. Sprakeloos staarde ik in zijn ogen die mij haast leken te hypnotiseren. Ik besefte mij nu pas hoe mooi zijn ogen eigenlijk wel niet waren. Al die tijd kon ik enkel de kilte en duisternis in zijn ogen zien, maar nu, nu hij zo dichtbij was, kon ik ook de pracht ervan inzien. Draco leek net als ik in de ban te zijn van mijn blik want hij schrok op toen Professor Flitwick het lokaal binnen kwam gelopen en goede morgen riep.
Ik knipperde verwoed met mijn ogen en keek de jongen verward aan. Draco leek net zo verward als ik en even schudden hij kort met zijn hoofd waarnaar hij vlug naar een tafel liep ergens achter in het lokaal. Blaise keek mij vragend aan maar volgde toen toch Draco naar de achterkant van het lokaal.
Harry, die het tafereel ook had gevolgd, keek mij doordringend aan. 'Wat had dat nou weer te betekenen?'
Ik haalde enkel mijn schouders op en keek verward voor mij uit. 'Geen idee.'
Ik hoorde Harry naast mij zuchten en even leek het alsof hij niets meer zou gaan zeggen en het er bij zou laten, maar dat had ik dan mooi mis.
'Ik denk,' begon de jongen iets wat onzeker. 'dat jij een beetje voor Malfoy bent gevallen.'

You're Not Sorry [NL]Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu