Bölüm 2

4.3K 414 38
                                    

Derin, sabah uyandığından yataktan kalkıp banyoya gitti. Tuvalete girip elini yüzünü yıkadıktan sonra yatağının yanında asılı duran sabahlığını omuzlarına geçirerek odadan çıktı. Çıplak ayakla odasının bulunduğu katın koridorunu geçti. O kat tamamen onun zevkine göre döşenmişti ve Derin koridorda serili olan halının yumuşacık tüylerini ayaklarının altında hissetmeyi seviyordu.

Yüzünde oluşan memnun bir gülümsemeyle merdivenleri ağır ağır indi. Üst kattaki anne ve babasının odasından gelen gürültüyle biran durarak kafasını yukarı kaldırdı. Ağır bir şeyler yere düştü. Annesinin ve babasının sesi yükseldi ancak Derin tam olarak ne söylediklerini anlamıyordu. Yüzündeki gülümseme silindi. Son zamanlarda anne babası çok fazla kavga etmeye başlamıştı.

Daha fazla orada durmaması gerektiğini bilerek merdivenleri indi. Holden geçip mutfağa girdiğinde Doruk kahvaltısını yapıyordu. Yardımcıları Türkan Hanım onu görünce gülümsedi. "Günaydın Derin Hanım" dediğinde Derin aynı şekilde karşılık verirken abisi arkasını dönerek ona baktı.

Kadın "Sizin için ne hazırlamamı istersiniz?" diye sorduğunda Derin "Teşekkür ederim ben hazırlarım" diyerek dolabı açtı. Dolaptan çıkardığı süt ile kahvaltılık gevreğini tezgâha bıraktı. Aldığı büyük kâseye gevreği döküp süt ilave ederken Türkan Hanım "Bir ihtiyacınız olursa ben diğer mutfaktayım" diyerek yanlarından ayrıldı.

Derin kâseyi alıp abisinin yanına bıraktı. Çekmeceden aldığı kaşıkla boş sandalyeye otururken omzundan düşen sabahlığını düzeltti. Sabahlığının kuşağını bağlayıp kaşığını kasenin içine daldırdığında abisi "Yine kavga mı ediyorlar?" diye sordu.

Doruk kardeşinin yüz ifadesinden moralinin bozuk olduğunu anlamıştı. Son zamanlarda sıklıkla karşılaştığı bir durumdu. Anne babasının kavgasına ne zaman şahit olsa Derin üzülüyordu.

"Çok sık olmaya başladı sorunları ne anlamıyorum" diyen Derin kahvaltısından bir kaşık aldı.

Doruk kahvaltısını bitirmiş çayından yudumluyordu. Kardeşinin moralini düzeltmek için "Hallederler merak etme" dedi ancak o da şüpheliydi. Anne ve babasını daha önce hiç böyle görmemişti. Elbet daha önce de kavga etmişlerdi ama onlara hiç yansıtmamışlardı. Şimdi ise evde şiddetli bir fırtına esiyormuş gibiydi.

Tam o sıra babası mutfağa girdi. "Günaydın çocuklar" dedikten sonra masanın üstündeki gazetesini aldı. "Acil bir toplantım var ben çıkıyorum" diye bildirerek geldiği gibi gitti. Hemen ardından annesi içeri girdi. "Günaydın bebeklerim" diyerek onların yanına gelip ikisini de alınlarından öptü. "Bu sabah okul yönetiminin toplantısı var. Yeni yılınızda sizin için güzel kararlar alacağız. Akşama görüşürüz" dedikten sonra o da babası gibi kısa sürede yanlarından ayrıldı.

Doruk ile Derin birbirlerine baktılar. Anne ve babası farklı araçlarla evden ayrılırken Derin'in gözleri doldu. Doruk gözlerini devirirken "Yapma Derin, her şey düzelecek" dedi. Derin kaşığını kasenin içine bırakıp ayağa kalktı.

Doruk "Kahvaltını bitir" diye itiraz ettiğinde "İştahım kaçtı" diyerek kapıya yöneldi. Abisi elini tutarak onu durdurdu. "Son zamanlarda zayıfladın" dediğinde Derin gülümsemeye çalışarak "Kilo almamalıyım zaten. Dans ederken beni yavaşlatıyor" dedi.

Doruk uyarırcasına "Derin" demişti ki genç kız eğilerek onu öptü. "Merak etme her şey kontrolüm altında" dedikten sonra abisini orada bırakıp odasına çıktı.

Derin üstünü değiştirirken anne babasının ne sorunu olduğunu düşünüyordu. Onların yanında hiçbir şey dile getirmedikleri için bir cevap bulamıyordu. Tek sorun babasının aşırıya kaçan kontrolcülüğüydü. Haldun Baran, her şeyin kendi kontrolü altında olmasını istiyordu. Sırf bu yüzden Derin dans eğitimi almak isterken hukuk bölümünü seçmek zorunda kalmıştı. Babası hepsinin hayatı konusunda söz sahibiydi ve asla taviz vermiyordu. Belki de annesi artık bu yoğun baskıdan bunalmıştı. Çünkü Derin babasının isteğini kabul etmeseydi annesinin babasıyla ciddi bir kavga yapacağını hissetmişti. O akşam yemeğinde annesi Derin'in gözlerine bakmış ve "İstemiyorsan söylemen yeter" demişti. Sanki her şey Derin'in dudakları arasından çıkacak kelimelere bağlıydı. Karşısında oturan abisinin kaşlarını kaldırarak kafasını hafifçe iki yana sallamasıyla Derin babasının isteğini kabul etmişti. Ne olursa olsun annesi ve babası arasında onun yüzünden sorun oluşmasına sebep olamazdı. Ancak belli ki Derin'in kararı sadece kaçınılmazı ertelemişti.

GENÇLİK ATEŞİHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin