Bölüm 15

2K 313 51
                                    

 Merhaba arkadaşlar, yeni bölümle geldim :)

Bugün okurlarımdan Berivan'ın doğum günü bu yüzden bu haftaki bölümü ona adıyorum. İyi ki doğdun tatlım. Nice sağlıklı ve huzurlu yaşlar diliyorum. Hayatına iyi bak ;)

******************

"Okulla görüştün mü?" diye soran Adel ilgiyle Derin'e bakıyordu.

Genç kız sıkıntıyla nefesini bıraktı. "Görüştüm, iki hafta sonra beni bekliyorlar ama çok korkuyorum Adel"

Adel arkadaşına doğru eğilip sandalyenin kolunu sıkıca kavrayan elini tuttu. "Korkma, sen her şeyi bana bırak. Gerekirse bir akşam size yemeğe gelirim ve yemekte babanla ben konuşurum. Birkaç günlük tatile gitmemize bir şey diyeceklerini sanmıyorum."

"Kim tatile gidiyor?" diyen Sidem'in sesi aniden arkalarında yükseldiğinde ikisi de irkilmişti.

"Ödümüzü patlattın Sidem! Neden bu kadar sessiz yaklaşıyorsun" diyen Derin elini göğsünün üstüne koyarken arkadaşına ters bir bakış atmıştı.

Sidem karşılarına geçip otururken "Gelişimi anons ederek mi yürümeliyim Derin? Üstelik sessiz yaklaşmadım. Siz sohbetinize o kadar dalmıştınız ki beni fark etmediniz" diyerek yerine yerleşip "Şimdi söyleyin bakalım kim tatile gidiyor" dedi.

Adel ve Derin birbirine kararsızlıkla baktı. Bu bakışı yakalayan Sidem ise dişlerini sıkıp arkadaşımı kaybediyorum diye düşündü. Derin'in son zamanlarda Adel ile daha fazla vakit geçirdiğini ve ikilinin arasında sürekli gizli sohbetler döndüğünü fark ediyordu. Onları böyle yakın gördükçe keşke bende hukuk bölümünü tercih etseydim diyordu. Hukuk bölümünü tercih etseydi o varoş pislikle de tanışmak zorunda kalmazdı.

İkilinin kısa süren bakışmasından sonra Derin, Sidem'e döndü. Sidem ilgiyle arkadaşına bakıyordu. Belli ki Derin birkaç gündür ondan gizledikleri şeyi söylemeye karar vermişti çünkü arkadaşının yüzünden önemli bir şeyi açıklayacağını anlamıştı.

"Ben birkaç ay önce Paris'teki okula başvuruda bulundum" dediğinde Sidem'in kaşları kalkmış "Ama bana vazgeçtiğini söylemiştin" demişti.

Derin hafifçe omuz silktikten sonra "Herkese öyle söyledim ama bu başvuru yapmama engel olmadı. Dans videolarımdan birini onlara gönderdim ve iki hafta önce onlardan bir davet aldım" dedi.

Sidem heyecanla öne doğru çıkarak "Derin bu harika bir haber" dediğinde genç kız iç çekip "Evet ama babamın ne düşündüğünü biliyorsun. Buna kesinlikle izin vermez. Adel de ne olursa olsun Paris'e gidip o sahneye çıkmam gerektiğini söylüyor. Okula devam edemesem de bir kere olsun o sahneye çıkmam gerektiğini düşünüyor" dedi.

Sidem, Adel'e kısa bir bakış attı. Adel ne diyeceğini merak edermiş gibi dikkatle onu izliyordu. Tekrar Derin'e dönen genç kız "Bu konu da Adel'e hak veriyorum" dediğinde yüz ifadesini tam göremese de Adel'in alayla sırıttığına emindi. Yine de devam etti.

"Evet Haldun amca öğrenirse çok kızar ama o öğrenene kadar biz Paris'e gidip gelmiş oluruz ve sen bir parça da olsa hayalini gerçekleştirmiş olursun" dediğinde Adel "Biz mi?" diyerek araya girdi.

Sidem genç kıza bakıp "Derin'in bensiz gideceğini düşünmedin herhalde. Böyle bir durumda yanında olmamı isteyeceğine eminim" diyerek bakışlarını Derin'e çevirince Derin "Tabi ki sensiz gitmeyi hiç düşünmedim" diye onayladı.

Genç kız arkadaşının cevabıyla keyifle gülümserken "O zaman üçümüz Paris'e gidiyoruz!" diye sevinçle bağırdı.

Derin birinin duymasından korkarak telaşla "Sessiz ol" derken etrafına baktı. Doruk duyarsa gitmelerine izin vermeyeceğine emindi.

GENÇLİK ATEŞİHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin