Bölüm 12

2.3K 311 45
                                    

Arkadaşı bir kez daha "Aramızda bir sorun yok yani değil mi?" diye sorduğunda Adel üstündeki şala biraz daha sıkı sarılıp gülümsedi. Havalar git gide soğumaya başlamıştı ve kafeteryanın iç kısımlarında boş yerler varken onlar terasta oturmayı tercih etmişti çünkü Sidem öyle olsun istemişti.

Adel kafasını hafifçe yana yatırıp Sidem'e baktı. Gülümsemesini bozmadan "Neden bir sorun olsun Sidem? Sonuçta benim isteğim de gerçekleşmiş oldu değil mi?" dedi.

Sidem neşeli bir kahkaha attı. "Ah Adel bu biraz fazla Polyanacılık olmadı mı? İstediğinin tam olarak bu olduğunu sanmıyorum"

Adel gülümsemeye devam ederek öne doğru eğildi. Sesine gizemli bir hava katarak "Sidem sana bir sır vereyim mi?" diye sordu. Sidem merakla öne doğru eğildiğinde "Her şeyi bildiğini sanıyorsun ama hiçbir şey bilmiyorsun. Farkında olmadan benim amacıma hizmet ettiğini bile anlamadın. Artık çocuk değiliz. Doruk ile harika bir seks yaptım ve önüme bakıyorum. Bence endişelenmelisin" diyerek göz kırpıp geri çekildi.

Sidem'in dudakları şaşkınlıkla açık kalırken "Sen ne demek istiyorsun?" diye sorduğunda Adel sinsice gülümseyip "Bence Doruk'a söyle yaşadığımız anları arkadaşıyla paylaşmasın" dedi.

Genç kızın ne demek istediğini açıkça anlayan Sidem ellerini yumruk yaptı. "İleri gidiyorsun Adel" dediğinde uzun zamandır sessiz kalan Derin "Lütfen artık şuna bir son verin" diyerek araya girdi. Ardından Adel'e bakarak "Adel, Doruk seni kıracak bir şey yaptıysa üzgünüm. Ancak gerçekten az önce söylediğin gibi düşünüyorsan sorun yok demektir" dedikten sonra Sidem'e dönüp "Lütfen artık bu konuda soru sorup durma Sidem" dedi.

Sidem arkadaşına sinirle baktı ancak Adel'in varlığından dolayı sesini çıkartmadı. Biran önce Bartu ile görüşmek isteyerek ayağa kalktı. "Bartu ile buluşacaktım, size iyi günler" dedikten sonra çantasını alıp kızlara doğru düzgün veda etmeden oradan ayrıldı.

Adel ile Derin baş başa kaldıklarında birbirlerine gülümseyip içeceklerine odaklandılar. Kısa bir sessizliğin ardından Adel "Sen iyi misin?" diye sordu.

Derin kafasını kaldırıp genç kıza bakarken "İyiyim, neden sordun?" diye mırıldandı. Hafifçe omuz silken Adel "Bu hafta okula çok uğramadığım için görüşemedik ancak bugün sende farklı bir şey olduğunu hissediyorum" dedi.

Genç kız gözlerini masadaki içeceğine doğru indirdiğinde Adel hissettiği şeyin doğru olduğunu anladı. "Derin biliyorum uzun zamandır yoktum. Eskiden de çok yakın değildik. Sen hep Sidem ile yakındın ama içine attığın şey neyse seni dinleyebilirim. Belki yardımcı olabileceğim bir şeydir, belki değildir bilmiyorum ama anlatmak istersen ben buradayım"

Derin gözlerinin dolmasına engel olamadı. Doruk hariç kimse bu zamana kadar onun duygularına bu kadar önem vermemişti ve son zamanlarda içinden çıkılmaz hale gelen hisleri Adel'in yardım eliyle adeta duygusal yoğunluğa dönüşmüştü.

"Ben avukat olmak istemiyorum" derken gözyaşları gözlerinden süzüldü.

Adel yerinden kalkarak genç kızın yanına geldi. Derin'in elini tutup "Biliyorum" dediğinde genç kız ona doğru dönerek "Hayallerimi gerçekleştirmek istiyorum Adel ama babamın çizdiği hayatın içine o kadar sıkışıp kaldım ki hiçbir şey yapamıyorum. Bir çıkış yol aradıkça bulamamak beni çileden çıkartıyor. Tek istediğim dans etmek, tek istediğim iyi bir balerin olmak" dedi.

Genç kız arkadaşını yatıştırmak istercesine elini okşadı. Onu o kadar iyi anlıyordu ki tüm hayatını bırakıp annesi yüzünden buraya gelmek zorunda kalmıştı. Belki de kariyeri için en önemli dönem olacak olan bu yılı burada saçma sapan şeylerle uğraşarak geçiriyordu. Üstelik tam olarak neden geldiklerini bile anlamış değildi. Gelmesinin tek sebebi annesinin ne işler çevirdiğini öğrenmekti.

GENÇLİK ATEŞİHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin