Bölüm 16

2.1K 307 57
                                    

"Amerika da hangi okulda okuyordun tatlım" diyen Haldun Bey'in sorusuyla ağzındaki eti yutan Adel gülümsedi.

"Evden eğitim aldım efendim" dedikten sonra ağzını ıslatmak için içkisini yudumladı.

Haldun Bey'in dudakları bükülüp kaşları kalktı. "İyi bir eğitim almış olmalısın. Selin'den okulda başarılı olduğunu duydum."

"Evet, öğretmenlerim alanlarının en iyisiydi" diyen Adel konunun nereye geleceğini tahmin etmeye başlamıştı. Bu yüzden gerildi.

"Adel beni yanlış anlamazsan bir şeyi merak ediyorum" diyen Haldun Bey içkisini eline alıp arkasına yaslanarak Adel'e baktı. "Buradan ayrılırken annenin durumu iyi değildi. Babanın arkasında bıraktığı borç mal varlığınızı aşmıştı. Ancak şuan karşımda gördüğüm genç kızın maddi bir zorluk çektiğini görmüyorum. Duyduğum kadarıyla yaşadığınız yer ve kullandığın araba geçmişteki durumunuzdan daha iyi olduğunuzu gösteriyor"

Adel gülümsedi. Ülkeye gelmeden önce bu sorulara verecek ortak bir cevap seçmişlerdi. Annesinin bunları düşünecek kadar zeki olmadığını biliyordu. Adel ise her bir ayrıntıyı düşünmüş ve hepsini açıklamanın bir yolunu bulmuştu.

"Ülkeyi terk ettiğimizde annemin hesabında şirket hisselerinin bedelinden kalan miktar vardı. Fransa'ya yerleştiğimizde eski alışkanlıklarımızdan kurtulmamız gerekiyordu. Harcamalarımızı kısıtladık, annem işe başladı ve paramızı idareli kullandık. Annemin işi sebebiyle dört yıl Fransa da kaldıktan sonra İtalya'ya taşındık oradan sonra İngiltere'ye ve son üç yıldır Amerika'da yaşıyorduk. Amerika'ya gelene kadar durumumuz çok iyi değildi. Orada şansımız döndü diyebilirim. Aslında şanstan ziyade parayı doğru kullanabileceğimi fark ettim. On altıncı doğum günümde annemden aldığım payla birkaç yatırım yaptım ve üç yılda tahmin edemeyeceğim bir servete ulaştım"

"Sen" diyen Haldun Bey şaşkınca Adel'in yüzüne bakıyordu. Kadehini tutan elinin işaret parmağı öne doğru uzamış ve genç kızı işaret ediyordu. "Bana bütün bu serveti tek başına yaptığını mı söylüyorsun?" dediğinde genç kız adamın şaşkınlığıyla eğlenirmişçesine güldü.

"Neden bu kadar şaşırdınız?" dediğinde Haldun Bey kadehini masaya bırakıp Adel'e dikkat kesilirken "On dokuz yaşındaki bir kızın benim servetime yakın bir serveti üç yılda elde ettiğini öğreniyorum. Sence şaşırmamalı mıyım?" dedi.

Genç kız umursamazca omuz silkti. "Doğru yatırımlar paranıza değer katar" dediğinde Haldun Bey kahkaha atarak "Adel şirketimde işe başlamayı düşünür müsün?" diye sordu.

Adel "Teklifiniz için teşekkür ederim ancak üniversiteden sonra kendi hukuk büromu kurmayı planlıyorum" diyerek nazikçe gülümseyip teklifi reddetti.

Genç kıza bakan adamın bakışları beğeniyle parlarken "Hem güzel hem de akıllı bir genç kız. Tam bir hazine" diyerek çocuklarına döndü. "Sizden beklediğim başarı işte bu" derken parmağıyla Adel'i işaret ediyordu.

Tekrar Adel'e döndüğünde "Evimize daha sık gelmelisin Adel. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız. Çocuklarımın böyle akıllı arkadaşlara ihtiyacı var" dedi.

Adel masumca gülümserken "Çok teşekkür ederim Haldun Bey, aslında bu akşam buraya gelmemin bir sebebi var. Benim sizden küçük bir isteğim olacaktı" dedi.

Ellerini iki yana açan adam "Tabi ki nedir?" dediğinde Adel "Sınavlardan dolayı son zamanlarda çok bunaldık. Derin ve Sidem ile kafa dağıtmak için tatile gitmek istiyoruz. İzin verir misiniz?" dedi.

GENÇLİK ATEŞİHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin