Cursing and thestrals

904 38 8
                                    

Nog voordat ik de coupé van de Zwadderaars inkom, hoor ik hun stemmen al luid discussiëren. Blijkbaar zijn ze vergeten om een stiltespreuk op de coupé te plaatsen. Ik vertraag mijn pas en luister goed naar de stemmen van zowel de jongens als de meiden.  

'Die Griffoendors moeten uit de weg geruimd worden en dan kunnen we dit jaar onze gang gaan.'

'En hoe was je dat precies van plan, Korzel?' klinkt de venijnige stem van Patty. 'Je wil even heel Zweinstein zuiveren van Griffoendors?'

'Ruim die Mergel en haar volgelingen op en je bent al heel ver,' gromt Kwast. 

'Oh, val dood Kwast,' klinkt de welbekende snauwende stem van Draco. Onbewust moet ik even glimlachen als ik hem me hoor verdedigen. 

'Ze is Potters bitch en loopt de Heer constant in de weg. Iedereen is beter af als ze verdwijnt.'

Er klinkt veel geschuif en een kreet, wat me doet vermoeden dat Draco overeind is gesprongen. Ik sta direct om de hoek van de coupé en luister nerveus naar wat er nu gaat komen. Toch blijft het enkele seconden stil. 

'Nog een woord en ik schuif je weer in de bagagerekken richting Londen,' klinkt de zachte maar extreem kille stem van Benno. 

Ik blijf gespannen staan en luister of er nog iets na die opmerking komt, maar het blijft verdacht stil. Dat vind ik een goed moment om hun discussie te onderbreken en stap voor de deur van de coupé. 

'Hadden we het over mij?' vraag ik quasi-beleefd, terwijl de ogen van de Zwadderaars zich tot ronde schoteltjes vormen. 

Blijkbaar was het toch niet het beste moment om binnen te komen, want zodra Kwast mij ziet staan, schiet hij overeind en en vuurt een vloek op me af. Nog voor Victoria, die het blijkbaar aan had zien komen en ook overeind was geschoten, de vloek kan blokkeren, heb ik mijn hand uitgestoken en blok de spreuk. 

Met een harde windvlaag blaas ik hem vervolgens weer terug de bank op. Hij blijft verslagen zitten en staart me aan, wat hem nog dommer doet lijken. Niet onder de indruk kijk ik hem aan. 

'Wanneer besef je nou eindelijk dat dit zinloos is?' 

'Gelukkig wil niet iedereen hier je dood hebben,' zegt Victoria met een grote grijns en geeft me een knuffel. 

'Goed jullie weer te zien jongens,' zeg ik vrolijk, terwijl ik ook Patty, Daphne en Tracey een knuffel geef. '

'Lang niet gezien, Kat,' zegt Benno met een grijns. 'Heb je dit keer geen dooddoeners meegenomen?' 

'Heb je wat?!' Victoria kijkt ons geschrokken aan. 

'Lang verhaal,' zegt Benno simpelweg. We weten beide dat het geen goed idee is om dit te vertellen waar Korzel en Kwast bij zijn, maar ik vermoed dat Benno dit later wel aan Victoria zal vertellen. 

'Jouw ook lang niet gezien, Theo,' zeg ik met een subtiele knipoog. Hij knikt even kort maar houdt verder zijn houding erg stoïcijns. 

De laatste, iemand die zich heel stil heeft gehouden, is Draco. Als ik me naar hem draai, zit hij zowaar met een glimlach toe te kijken. Zodra hij ziet dat mijn aandacht op hem gericht is, staat hij op en geeft me een stevige knuffel. 

'Ik heb je gemist,' fluistert hij zo zacht in mijn oor dat zelfs ik het bijna niet hoor. 

'We zijn er bijna, beloofd,' fluister ik terug. 

'Zeg tortelduifjes, zo is het wel genoeg.'

'Jaloers, Ben?' zeg ik grijnzend, mijn irritatie om de verbreking verbergend. Nu is niet het moment om diepe gesprekken met Draco te hebben. Daar vinden we ons moment wel voor in het kasteel. 

NO TIME TO DIE - Katelynn MergelWhere stories live. Discover now