Recruitment

846 47 11
                                    

Met zijn vijven bespreken we de plannen voor het komende jaar en wat we willen behalen met de Strijders van Perkamentus. Toen de plannen echt begonnen te lopen, heeft Ginny er snel een stuk perkament bij gepakt en alle ideeën op papier gezet. 

We hebben besloten de groep van ons vijfde jaar op te zetten, maar dit keer groter en serieuzer en ik kan niet wachten tot we kunnen beginnen. Toen ik zei dat ik naar Zweinstein zou gaan in plaats van mee met Harry, Ron en Hermelien omdat ik daar meer kan doen, bedoelde ik precies dit. 

Precies als Ginny een plan uitlegt en we in lachen uitbarsten door haar idee, lopen Draco, Korzel en Kwast langs op de gang buiten de coupé. Heel even lijkt het alsof ze willen stoppen bij onze coupé, maar dan lopen ze toch door, al zij het met een zure blik op hun gezicht. De Griffoendors kijken het drietal na tot ze uit zicht zijn.

'Hebben jij en Draco nog steeds een relatie, Kat?' vraagt Ginny, terwijl ze opstaat en de gordijnen van de coupé even dichttrekt zodat mensen niet meer naar binnen kunnen kijken. 

Ik knik. 'Ik denk het. Hij heeft het nog niet proberen uit te maken dit keer.' Ik grijns even, terwijl ze de rest hun hoofd schudt, allemaal terugdenkend aan het vijfde jaar toen Voldemort net was teruggekeerd. Het eerste wat Draco toen probeerde was onze relatie uitmaken. Daar heb ik een stokje voor gestoken en je zou kunnen zeggen dat alles nog steeds goed gaat, ondanks de gebeurtenissen van het afgelopen jaar.

'Malfidus leek net een geest van zichzelf,' merkt Marcel op. 'Hij leek wel bang, net zoals toen in ons zesde jaar.' 

'Diep van binnen is hij dat ook,' zeg ik zacht en ik vertel ze alles wat ik weet over de familie Malfidus en hoe ze worden behandeld nu Voldemort zijn hoofdkwartier in hun villa heeft. Vol afgrijzen kijken ze me aan als ik klaar ben. 

'Dat meen je niet,' zegt Simon en hij rilt even.

'Ik heb altijd geweten dat hij een goed hart had. Ik kon het zien in zijn ogen,' mompelt Loena. Ginny schudt verbouwereerd haar hoofd.

'Nooit gedacht dat ik nog medelijden met hem zou hebben, maar in Merlijns baard dit moet een marteling voor hem zijn.'

Ik ga achterover zitten en staar even naar Ginny. 'Dat is het ook. En mijn uiteindelijke doel is om hem over te halen naar onze kant voordat het te laat is. Ik wil hem beschermen voor zichzelf.'

'Zolang hij onze plannen niet in de weg zit,' mompelt Simon. Hij heeft nog altijd een zware hekel aan de jongen en zal nooit vergeten hoe Draco hem heeft kleinert elke keer als hij de kans had bij Toverdranken. 

'Ik vermoed dat de SVP daar te belangrijk voor is voor Kate,' zegt Marcel grijnzend. 

Ik knipoog naar hem. 'Jij kent mij. Over de SVP gesproken, laten we nu kijken of we wat mensen kunnen overhalen om ons te helpen. De Zweinsteinexpres is de enige plek waar geen leraren of dooddoeners zijn en de leerlingen het meest gescheiden zitten. Dit is ons moment om de groep op te starten.'

'Waar wachten we dan nog op?' Ginny schiet overeind en kijkt ons enthousiast aan. 

'Rustig aan tijger,' zegt Simon lachend, terwijl ook hij opstaat. 

Uiteindelijk verlaten we met zijn vijven de coupé en splitsen we ons op. We hebben besloten om in ieder geval de betrouwbare leerlingen van de jaren vijf tot en met zeven in te lichten over de mogelijkheid. Loena en Marcel gaan langs de leerlingen van Ravenklauw en Huffelpuf, terwijl Simon en Ginny Griffoendor langs gaan. Zij zullen zich later toevoegen bij Marcel en Loena. 

We hebben besloten dat ik een mix doe en ga kijken of ik zelfs wat Zwadderaars kan overhalen. Ook zijn de vijfdejaars van Griffoendor voor mij, om een hele specifieke reden, die ik op dit moment probeer te vinden. 

NO TIME TO DIE - Katelynn MergelWhere stories live. Discover now