Trouble in paradise

571 35 11
                                    

'Waar ben jij geweest?'

De deur van onze vertrekken slaat achter me dicht. Ik kan het niet helpen en grijns naar de blonde Zwadderaar, die me argwanend aankijkt vanaf de bank in de woonkamer. Ik kom net terug van de eerste meeting van de nieuwe SVP, en Draco heeft mijn afwezigheid gemerkt. 

'Ook hallo, Draco.'

'Ik vroeg waar je bent geweest. De avondklok is al ingegaan!'

'Wij hoeven ons niet aan de avondklok te houden' zeg ik, maar ergens hoop ik dat niemand gepakt is. We hadden inderdaad uitloop bij de bijeenkomst. Ik sta op en loop naar de keuken; ik heb behoefte aan chocolademelk.

'Mergel, waar ben je geweest?'

'Gaat je niks aan. Jij ook chocolademelk?'

Er klinkt een soort maffe grom vanuit de woonkamer en ik neem aan dat dat een 'ja' was. Niet veel later kom ik met twee warme bekers de kamer weer inlopen.

'Vertel waar je bent geweest, of ik vervloek je' mompelt Draco, terwijl hij de mok aanpakt.

'Doe vooral je best,' zeg ik spottend. 'Tot morgen, Draco.' 

Met de mok nog in mijn hand loop ik naar mijn slaapkamer. Hoofdschuddend laat ik de deur achter me dichtvallen. Draco gedraagt zich de laatste tijd heel wisselvallig. Soms is hij de lieve jongen die ik de afgelopen jaren vaak heb gezien, maar ik zie steeds vaker een gestresste, angstige jongen die moet vechten voor zijn leven. 

De dagen die volgen zijn drukker dan ik dacht. Als Hoofdmonitor moet je op eerstejaars letten, op bijeenkomsten komen, rondes lopen en dingen organiseren. Als Zwerkbalaanvoerder moet ik de trainingen regelen, het team samenstellen en de wedstrijden analyseren. Als de Wolf moet ik allemaal ideeën vinden voor pranken en spullen van de winkel van Fred en George naar binnen smokkelen. Als leider en Geheimhouder van de SVP moet ik communiceren met de leden zonder dat het opvalt, een nieuwe bijeenkomst plannen, mijn mond niet voorbij praten en nieuwe rekruten inlichten.

En niet te vergeten: als kamergenoot van Draco moet ik de hele dag door sarcastische opmerkingen aanhoren en pogingen om informatie te krijgen.

'Kate, Kate!'

Ginny komt hijgend aanrennen. Verbaasd kijk ik haar aan. We staan in de gang waar mijn vertrekken zijn, dus ze moet echt bewust hierheen gekomen zijn, want de toren van Griffoendor is de andere kant op.

'Wat is er, Gin?' vraag ik, een beetje angstig. Er is toch niet iets aan de hand met de SVP?

'Laten we even naar binnen gaan. Ik vertrouw het hier niet,' fluistert ze. Ik knik. Het klonk niet heel negatief en ze ziet er zelf blij uit, maar tegenwoordig hebben alle gangen oren. 

Ik zeg het wachtwoord en we lopen de woonkamer in. Direct laat Ginny zich op de bank ploffen en kijkt nieuwsgierig even rond. Het is de eerste keer dat ze binnen is. 

'Dus hier leef jij nu met Malfidus?'

'Ja' zeg ik glimlachend terwijl ik tegenover haar plaats neem. 'Het is ruim en ver weg van de Kragges, dus dan valt Draco wel te overleven. Waarvoor kwam je Ginny?'

Ze kijkt even wantrouwend naar de deur van Draco's kamer.

'Hij is er nog niet' zeg ik, haar gedachten lezend.

'Er zijn nieuwe rekruten voor de SVP,' roept ze opeens. 'Valerie Westhof en Tim Bakker uit Griffoendor, Maarten de Koning uit Ravenklauw en Sascha Leijenaar uit Zwadderich!'

Enthousiast kijk ik haar aan. Dus ook iemand uit Zwadderich. Perfect. Ik zoek in mijn tas naar een pen en papier en schrijf de namen snel op. Dan moet ik ze ergens inlichten.

NO TIME TO DIE - Katelynn MergelWhere stories live. Discover now