Visiting the Golden Trio

626 40 7
                                    

Ik land op de veranda bij de voordeur van Grimboudplein en klop het stof van mijn broek. Als ik me omdraai richting het perkje dat voor de huizen ligt, zie ik wederom de twee dooddoeners op een bankje zitten. 

Dat ze er nog steeds zitten betekent ook dat ze nog steeds niks gevonden hebben. Ik vraag me af of ze daar nog wel willen zitten, dag in dag uit. Zou de Orde mij zo'n taak geven dan zou ik dat nog geen dag volhouden, maar Voldemort valt niet te vergelijken met de Orde op wat voor manier dan ook.

Met opgetrokken mondhoek duw ik de voordeur van het pand open, die krakend meegeeft.

'Severus Sneep?'

Een stoffen versie van Albus Perkamentus komt uit de vloer omhoog zeilen en schiet op me af. Ik verstijf even. Zelfs als je hem al een keer gezien hebt, blijft het angstaanjagend.

'Ik heb u niet vermoord,' antwoord ik als de pop voor mijn neus is. Direct hoor ik boven gestommel en de deur van de woonkamer vliegt open.

'Wie is daar?' klinkt de stem van Hermelien licht nerveus. Ik stel me voor dat zij met uitgestoken toverstok om de hoek van de deur staat. 

'Ik ben het, Kate!' roep ik naar boven. Meteen heb ik er spijt van, want het portret van de moeder van Sirius springt open en ze begint te krijsen. Direct rennen Hermelien en ik erheen en met moeite trekken we de gordijnen weer dicht.

'We moeten die feeks toch een keer verwijderen uit dit huis,' mompel ik geïrriteerd. Hermelien knikt hijgend en even staan we stil tegenover elkaar. Dan valt ze me met een kreet om de hals.

'Oh, Kate, ik heb je nu al zo erg gemist!'

'Ik jullie ook' fluister ik waarheidsgetrouw.

Vanboven klinken voetstappen die onze kant op komen. Ik herken de omtrek van Harry bovenaan de trap.

'Hermelien, wie is het?'

'Het is Kate! Kate is er!' roept ze enthousiast. Hermelien rent de trap weer op en ik volg haar, voordat we de moeder van Sirius nog een keer wakker schreeuwen.

Bovenaan de trap vliegt Harry me niet direct om de hals, maar bekijkt me eerst achterdochtig.

'Ik ben Katelynn Mergel, geboren op 19 mei' zeg ik grijnzend, 'en ik ben de leider van de Strijders van Perkamentus die overmorgen hun eerste bijeenkomst hebben.'

Hermelien slaat geschrokken haar handen voor haar mond. Harry glimlacht echter en heeft een trotse blik op zijn gezicht.

'Ik denk dat jij ons heel veel te vertellen hebt, Kat' zegt hij, waarna hij me een stevige knuffel geeft.

'Zo hebben jullie. Laten we naar binnen gaan,' antwoord ik, want ik zie ook Ron nieuwsgierig zijn hoofd om de hoek steken.

Een halfuur lang praten we over Zweinstein en de Kragges. Ik leg ze de prank uit van de Wolf en vertel dat ook Marcel er nu over weet. Ron is vooral nieuwsgierig naar mijn schatting van hoelang de Kragges het uit gaan houden met de Wolf. Hermelien is juist benieuwd naar de vakken en of ze veel stof mist en Harry wil weten of alles goed is met onze vrienden en hoe Sneep nu is.

'Ik heb hem maar kort gezien vandaag,' vertel ik. 'Hij vertelde me dat ik Hoofdmonitor ben en verder-'

'Je bent Hoofdmonitor?' roept Hermelien. 'Maar dat is geweldig, Kate! Dan kan je de leerlingen nog meer helpen!'

'Dat ook en ik heb mijn eigen slaapzaal nu, samen met Draco, die er ook eentje is.'

'Malfidus is Hoofdmonitor? Is Sneep helemaal zijn hersens verloren?' zegt Ron vol afschuw. Ik haal mijn schouders op.

NO TIME TO DIE - Katelynn MergelWhere stories live. Discover now