XIII.

478 28 3
                                    

Den na to jsem se výjimečně probouzela v dobré náladě a pocitu, že dnešek bude skvělý den.

Jenže jak to tak bývá, stal se přesný opak.

Už během toho, když jsem přišla na snídani, a v Síni bylo poměrně dost studentů, se na mě skoro všichni divně dívali a cosi si šuškali mezi sebou.

Podívala jsem se k mrzimorskému stolu, a tam mě většina zkoumala pohledem, jako by se snažili na něco přijít. Havraspárští se o můj příchod do sálu ani tak nezajímali, ale od zmijozelského stolu jsem slyšela škodolibé pochechtávání. Ještě než jsem usedla na lavici ke stolu jsem se podívala k nebelvírským. Tam odtud mě propaloval Harry svýma smaragdovýma očima a skoro to vypadalo, jako bychom se před chvílí pohádali.

Ron se na mě kysele šklebil, a Hermiona sedící naproti nim, ke mně zády, se na mě otočila s listy Denního věštce v rukách.

Jediná ona se na mě dívala se smutným úsměvem.

Tak teď už vážně nechápu, co se zase děje...

,,Hleďme. Naše zlatokopka Kellyová má tu drzost přijít sem mezi nás a dělat, jako by nic." prohlásil posměšně, nikdo jiný, než Malfoy. Nakráčel si to ke mně s tou otravnou mrchou Pansy v závěsu. On se mi přímo vysmíval do obličeje, a ona se na mě zhnuseně šklebila.

,,Hele, ne, že bych na tvoje hloupý řeči už nebyla zvyklá, ale může mi laskavě někdo říct, co se to tady děje?" žádám rázně a začínám kypět vzteky. Ty všetečné pohledy mě vytáčí!

,,Ještě dělej, jako bys v tom byla nevinně... Na. Kvůli tomu ti klidně věnuji svého Denního věštce. Strana dvě." hodí přede mě noviny a odejde i se svým dvounohým ocáskem Parkinsonovou.

Já zamračeně a nechápavě rozložím papíry s textem a otočím na stranu, kterou mi řekl Malfoy.

A jakmile uvidím fotku, jak na plese tančím se Cedricem, Krumem a po prvním úkolu objímám Harryho, je mi jasné, kdo za vší touhle dnešní pohromou stojí...

Turnaj tří kouzelníků; Co se odehrává za oponou?

Já, a zase já, Rita Holoubková!

Druhý úkol šampionů se nepřetržitě blíží a všichni se jistě pilně připravují. Ovšem je dost možné, že jediná slečna v soutěži, Fleur, má pro své přípravy veškerý svůj volný čas. Ostatním ho někdo tak trochu narušuje, a dokonce je to jedna a ta samá osoba!

Jistá zmijozelská studentka, Maranaya Kellyová, která studuje ve čtvrtém ročníku, se zdá učarovala všem mladíkům Turnaje tří kouzelníků.

Zajisté, že se zná s Harrym Potterem, který je v soutěži čirou záhadou, poněvadž studuje na stejné škole, ovšem po prvním úkolu se na něj vrhla jako hladová lvice na svou kořist!

Na plese se ukázala v doprovodu Victora Kruma, ale hle, s kým tančila, než z plesu odešla? S posledním ze šampionů, Cedricem Diggorym! A zjevně spolu vedli velice intimní konverzaci...

To ovšem není vše! Máme zde vyjádření studentů, kteří, samozřejmě, informovali naši redakci anonymně.

,,Kellyová je už dost podezřelá tím, že nastoupila do Bradavic až tenhle rok, a to rovnou do čtvrtého ročníku. Ale to, jak se sápe po šampionech, je nechutný! Naprosto odporný! Tohle má být názorná ukázka pro školy, co nás navštívily?"

,,Maranaya není špatná holka, ačkoliv je ve Zmijozelu. Nikdo sice pořádně neví, kdo je a odkud je, co je zač, ale i tak je to super kamarádka."

Viteál Smrti || HP ff [POZASTAVENO]Where stories live. Discover now