[ e l s ő ]

5.8K 128 8
                                    

ELSŐ RÉSZ

Az ébresztő hangja rántott ki csodás álmomból.
Forró nyári nap volt,amin a tengerparton sütkérezhettem a forró homokban fekve a legjobb barátnőm társaságában.Testemet csak egy napsárga bikini fedte,amit rojtok díszítettek,az egyszerűsége miatt vettem meg még tavaly nyáron,azóta is a kedvenceim közé tartozott.Koktélokat iszogattunk,napoztunk és a sok értelmetlen,lányos dologról beszélgettünk.

Hunyorogva nyitottam ki a szemem,de már nem a nap sugarai bántották a retinámat,hanem a szobám lámpája vakított meg,mire felnyögtem kínomban.

-Felkeltő.-sikítozott Amira kivágva a szobám ajtaját,amire csak felmordulva a fejemre húztam a vastag takarót.

Újabb hétfő reggel,újabb hét óra szenvedés abban a rohadt épületben és egy újabb kedves ébresztés a hiperaktív húgomtól,akinek alig várom,hogy vissza adhassam ezt,ha egyszer gimnazista lesz.
Jól kezdődik a hét,mint általában.

-Haaaaallóóó.-ugrott az ágyra,amit csöpp testétől meg sem éreztem,nyávogása azonban annál idegesítőbb volt.

Hangosan felmordulva rántottam le magamról a takarót,ami ezáltal teljesen összekócolta a tincseim.Elképzeltem magamat egy pillanatra,hogy valószínűleg úgy festhetek,mint egy majom,aminek beszárították a szőrét fürdőzés után.Csodás látvány.

-Fent vagyok már Mira,mostmár kimehetsz.-paskoltam meg a fejét kedvesen,a fáradtságtól kissé komótosan,mire rám emelte égkék szemeit.

Az ő szemei sokkal szebbek voltak,alapjában véve szebb volt nálam milliószor,ez tény és való.Tincsei sokkal szőkébbek az enyéimnél,amik már-már inkább piszkosnak hatnak.Négy éves létére rettentő okos volt,amit azonban szintén irigyeltem tőle,az a közvetlensége volt.Gyorsan barátkozott és őt is gyorsan meg is kedvelték,ami mondhatnánk,hogy egy gyereknél normális,de ő egyszerűen imádta az embereket.
Képtelen dolog,hogy valaki ne szeresse ezt a lányt.

Öt perc további szenvedés után az ágyban,gyorsan kihesegettem őt a szobából,miután megígértette velem,hogy időben elkészülök,hogy befonhassam a haját.
Az utóbbi időben mániájává vált,mióta megtanultam,hogyan kell,ugyanis anyának akárhogy nyavajog reggelente,esély nincs arra,hogy megcsinálja neki.

Egy gyors zuhanyzás után magamra kapva a pöttyös köntösömet léptem a szekrényemhez,hogy valami elfogadható göncöt találjak magamnak a mai napra.
Az agyam le volt zsibbadva a fáradtságtól,így kedvem sem volt az őrülten csinos ruhákhoz.Ha valami szépet húzok fel,akkor meg kéne már csinálnom a hajamat,hogy teljes legyen a kép.Vagy ami még rosszabb,a sminkemet,amihez aztán még inkább nem volt kedvem.

Az októberi,immár sokkal hidegebb időjárásra tekintettel a vörös hosszúujjú garbóm mellett döntöttem,aminek az alját egy gyors mozdulattal betuszkoltam a farmeromba.Az övvel ráhúztam,ami kissé kiemelte a vékony derekamat.A szintén vörös,masnis zoknimat felhúzva a tükör elé léptem.

A hajam,ami körülbelül a derekamig ért,egy szoros copfba fogtam egy piros scrunchieval a fejem tetején,mert az utóbbi időben nagyon zavart kiengedve.Egy kis szempillaspirál,szemhéjtus,majd ajakbalzsam és készen is voltam.Büszkén pillantottam a tükörbe,mert sikerült megtalálnom a középutat ma is a csinos és a kényelmes között.

Anya mellé lépve gyorsan összedobtam a reggeli kávémat,majd egy puszi után ott is hagytam őt,hogy Amirának a hajával is meglehessek időben.
A kávémat ledobva a rózsaszín kisasztalára leültettem őt a műanyag,teázáshoz használt székére,majd nekiálltam szétválasztani a haját.
Csendesen nézte a Spongyabobot,míg én a tincseivel kínlódtam,amit rettenetesen nehéz volt kifésülni,mint általában.Kész katasztrófa volt.

Heather | ✓Where stories live. Discover now