Hoofdstuk 3

4.5K 68 10
                                    

B-Brave tijdens dansen ---------->

 

--- Drie dagen later

-Danielle

‘Is dit wel een goed idee?’ Vraag ik aan Babette. Ze rolt voor de zoveelste keer met haar ogen.

‘Gewoon vertrouwen hebben.’ Zegt Babette.

‘Maar…’

‘Thomas zei toch dat hij iets voor je ging regelen? Dat zal vast wel goed komen.’ Onderbreekt ze me. Ze parkeert haar witte MBW cabrio midden op de stoep.

‘Babet, niet zo aso.’ Zeg ik. Ze haalt haar schouders op en stapt uit.

‘Ik mag alles.’ Zegt ze.

Babette haar ouders zijn stinkend rijk, vandaar de auto. En ze krijgt alles van haar papa. Ze is af en toe een beetje arrogant, maar ik ken haar goed, en ze kent mij beter dan wie dan ook. Ik weet dat ze een schat is, ondanks haar verwende buitenkant.

We lopen naar de ingang van een groot gebouw, op de voorkant staat “Amsterdam Dance Center”. Babette duwt de deuren open als een echte koningin, en ik sjok achter haar aan.

‘Hallo meneer.’ Zegt ze zangerig tegen de jongen achter de balie. Hij is hooguit twee jaar ouder dan wij, maar hij vind het zo te zien geweldig dat ze hem ‘meneer’ noemt.

‘Dag mevrouw.’ Zegt hij terug. Ik kots in gedachte om hun slechte geflirt.

‘Wij hebben een afspraak met Thomas Klinkenberg.’ Zegt Babette en wijst naar haarzelf en mij. De jongen pakt een agenda, kijkt er even in en knikt dan.

‘Hij is hier over twee minuten, ga daar maar zitten.’ Zegt hij en wijst naar een rij stoelen aan de andere kant van de kamer. Babette draait zich om en loopt heupwiegend naar de stoelen, ik zie de jongen kijken. Ik zucht, en ga naast haar zitten.

‘Hoe doe je dat?’ Vraag ik. Babette trekt haar wenkbrauwen op.

‘Wat?’

‘Zo flirten en naar jezelf laten kijken zonder dat je je schaamt?’

Babette kijkt even gekweld maar veranderd haar blik dan naar medelevend.

‘Ik heb niet meegemaakt wat jij hebt meegemaakt. Voor mij is het simpel.’ Zegt ze dan. Ik haal mijn schouders op en staar weer voor me uit.

Babette en ik zijn echt zo verschillend. Zij is het meisje dat dunne, witte zomerjurkjes draagt en haar haar in visraatvlechten doet. Ze loopt op hakken of sandaaltjes, en lakt haar nagels áltijd. Vandaag zijn ze zacht roze. Babette is een naturel beauty: haar blonde haar en haar blauwe ogen, haar dunne postuur en dan haar gebruinde huid.
Ik daarentegen ben compleet anders. Ik draag liever mijn hoge Puma sneakers of Vans, korte shorts met gerafelde onderkant en naveltruitjes. Ik heb een navelpiercing en gaatjes in mijn oorschelp, helemaal bovenaan. Een Helix noem je dat.

Ik draag mijn donkerbruine haar liever in een slordige knot, of kullend over mijn schouders. Ik heb een lichtere huid, en veel moedervlekken in mijn gezicht. Het enige wat ik een beetje mooi vind aan mezelf zijn mijn donkergroene ogen.

Vandaag heb ik mijn danskleding aan. Mijn haar zit in een hoge staart, ik heb een kort grijs Adidas broekje aan en hoge, fel paarse gympen. Daarop een strak zwart hemdje, en een los hangend paars hemdje met in slordige letters ‘Just Dance’ erop. Babette moest zo nodig mijn nagels paars lakken, dus dat is ook gebeurd. Ik denk even na of ik wel een goede keuze heb gemaakt, maar dan komt mijn oom Thomas de trap aan de linkerkant van de kamer af lopen.

Carry Me Home (B-Brave fanfiction)Where stories live. Discover now