MERHAMET

11.6K 517 45
                                    

Blueneck- Mutatis

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


Blueneck- Mutatis.

ON BİRİNCİ BÖLÜM

BİR BUÇUK YIL ÖNCE

Yağmur sanki bugünün önemini anlatmak istercesine bastırırken, etraftaki sesler giderek önemi yitiriyordu kız için. Kafeden içeriye girdiğinde yüzüne çarpan sıcaklığa ihtiyacı varmış gibi biraz daha orada oyalandı. Gözleri etrafta biraz dolaşıp sonra arkadaşlarının oturduğu masaya doğru adımlarını atmaya başladı. Sıradan bir gündü aslında ama etrafta kol gezen bir huzursuzluk vardı. Bunu o da hissediyordu.

"Selam." dedi gülümseye çalışarak.

"İyi ki geldin." dedi karşısındaki kız sarı saçlarını bir omzunda toplayarak.

"Hava çok soğuk." dedi öylesine bir konu açmak için. Genelde hep böyle olurdu. Kız ortaya bir laf atar ve onlar konuşmaya başladığında köşesine çekilip derin düşüncelere dalardı.

"Özgür'ün küfürlerini duyabiliyorum." dedi sarışın kız gözlerine ulaşacak bir gülümsemeyle. Bu gülümsemesi için ona imrenmesi gerekirdi belki ama o hiç böyle bir gülümsemeye sahip olmak istememişti. Ona yakışmayacağını düşünürdü. Kapının açılma sesi geldiğinde dönüp ikiside o tarafa bakmadı. Ama kızın içini kaplayan huzursuzluk şimdi daha fazlaydı. Sanki kapı açıldığında içeriye daha fazla huzursuzluk almış gibiydi.

"Ben bir kahve alacağım sen ne istiyorsun?" diye sordu sarışın kız ayağa kalkarken.

"Şekerli olsun." dedi sadece. Dalgındı, bunu ona bir defa bakan herkes anlardı.

Sabah evden çıkarken annesiyle yine kavga etmişti. Bu çok sık olan bir şey olsada onu her defasında hayattan bezdirmeye yetiyordu. Bazen annesinden aldığı tek şeyin yüzüne yerleştirdiği bu maskesi olduğunu düşünüyordu. Haksız da sayılmazdı.

"Özgür de geldi." Önce ne zaman oturduğunu bilmediği arkadaşına sonra da kapıya doğru bakıp gülümsedi.

Önüne dönmek için yeltendiğinde onla göz göze geldi. Adam ona uzun süredir bakıyordu ama o düşünceleriyle cebelleşmekten bunu fark etmemişti bile. Kız, adamın gece mavisi gözlerinde fark etmediği kadar uzun bir süre oyalandı. Adam ise kızın yüzünün her bir zerresini ezberlemek istermiş gibi bakmaya devam etti.

Çevreyi kaplayan karanlıktan habersizlerdi.

ŞİMDİ

GÖLGEWhere stories live. Discover now