Bölüm 18

2.4K 199 98
                                    

Tony salona girdiğinde kalabalığı görerek kaşlarını kaldırdı. Peter Parker, birkaç saat önce Steve'in uyuduğu koltukta oturmuş, heyecanla bir şeyler anlatıyordu. Onu tek dinleyen Steve'di kuşkusuz.

Vision ve Wanda sessiz bir şekilde otursalar da Tony onların Peter'i dinlediklerinden emin değildi. Genç kız ellerini birbirine değen dizleri üstüne koymuş, parmaklarıyla oynuyordu. Arada Vision'in tarafına çekingen bakışlar attığını gören Tony bu dramaya daha fazla dayanamayacağını düşünerek ilerledi.

"Bay Stark!" dedi Peter ayağa kalkarak. "Bu sabah inanılmaz bir şey oldu! Ben de tam Bay Rogers'a onu anlatıyordum! Gergedan şeklinde zırhınız var mı? Muhtemelen yoktur ama sınıf arkadaşımın var! İnanabiliyor musunuz?! Her ne kadar o zırhla Queens'in bir kısmını yerle bir etse de... İyi bir işti. Zırh yani. Bu arada haberlere çıktım. Ve ilk süper kötümü tanıtmaktan onur duyarım! Sınıf arkadaşım Rhino!"

Her ne kadar Peter tek nefeste konuşsa da Tony nefes alma ihtiyacı hissetti. "Bir gergedan zırhı mı?" diye sorabildi sonunda.

"Evet. Sağlam bir şeydi doğrusu. Çocuğa baksan bir metre boyunda bir şey, beklemezsin ama kesinlikle dahiymiş. Böyle gözlüklü ve siyah saçlı-"

"Tamam," diyerek araya girdi Tony. "Peki burada ne arıyorsun?"

"Merkeze gitmiştim ancak Bay Vision- ya da Vision, bay demeli miyim? Peki diyeyim, Bay Vision'la karşılaştım ve burada olduğunuzu söyledi. O da buraya geliyormuş. Ben de eşlik ettim. Tabii bunun jete binmek istememle bir alakası yok çünkü Almanya'ya giderken binmiştim ve-ve... neyse."

Tony, Vision'a dönerken android o sormadan yanıtladı.

"Jeti getirdim."

Sonunda konu Wakanda'ya döndüğünde Steve sordu. "Vision bir şeyler anlattı ama-"

"Ben de sizinle gelebilir miyim?!" diye atıldı Peter. "Şey, özür dilerim, lafınızı kestim ama ben de gelsem olur mu? Wakanda'ya gidebilir miyim?!"

Tony hevesle açılmış kocaman gözlere bakarak konuştu. "Hayır."

Ama bu Peter'ın heyecanından en ufak bir şey götürmedi. "Lütfen?"

"Hayır, Peter ve iki saniye susarsan söylemek istediğim şeyler var."

Hızlıca başını salladı Peter. Ardından geri yerine oturup sessizce bekledi.

"Natasha'nın nerede olduğunu öğrendim," diye başladı Tony. "Neden gittiğini ve muhtemelen neden dönmediğini de. Ama bunu herkese tek tek anlatmaktansa Wakanda'ya gidince konuşsak olur mu?"

Wanda sakince yanıtladı. "Olur ama Wakanda'ya gidebiliyor muyuz? Yani... hepimiz?"

"Ne demek istiyorsun?" dedi Tony kaşlarını çatarak.

"Geçen sefer Wakanda'da iki gün daha kalacak olsaydık halkının bizi sınır dışı edeceğini. Ayrıca Sam ve Clint oraya dönmektense ev kuşu olmayı tercih ederler."

"Wakanda'ya gitmemiz gerekiyor," dedi Tony. "Bu Clint'in evinde çözülecek bir şey değil. Ve Barnes'la da alakalı."

Steve'in zaten Tony'de olan gözleri biraz büyüse de o bir şey demeden Vision araya girdi.

"Ancak Bayan Romanoff'un ricası Bay Barnes'ı uyandırmamanız yönündeydi."

"Bucky'i uyandırmak mı?" diye sordu Steve.

Tony, Vision'a dönerek yanıtladı. "Bayan Romanoff'un ricası pek umrumda değil. Ayrıca endişelendiği konuda yapabileceğim şeyler var."

Wanda ve Peter'ın gözleri Tony'nin sert çıkışıyla ikisi üzerinde gidip geldi.

All We Are (Stony&WinterWidow / After CW)Where stories live. Discover now