Bölüm 27

2K 178 143
                                    

Wanda gürültüyle aniden sıçradığında gözlerini kapatan kabarık saçları da kendisiyle birlikte öne yaylandı. Elleriyle saçlarını ayırmaya çalışırken "Ne oluyor?" diye homurdandı.

"Bay Stark-"

Vision'ın sesi Wanda'nın çığlığıyla kesilirken küçük çaplı bir kriz geçiren genç kız ona döndü. "Korktum!"

Oldukça masum gözüken zeki android ona bakmaya devam ettiğinde Wanda soluklandı ve kendini yataktan sürükleyip Vision'ın üstünden geçerek ayakkabılarını arandı. "Ne olmuş?"

"Bir fikrim yok. Ancak Bay Stark konuşmaya oldukça hevesli gözüküyor."

Wanda anlaşılmaz kelimelerle ağzının içinde mızırdanarak -ve ayakkabılarını giyerken de küçük çocuklar gibi tepinerek- hazırlanırken Vision ayaklarını yataktan sallandırdı. Bir an ona bakakalan Wanda ne yapması gerektiğini kestiremeyerek duraksadı.

Tony onunla dalga mı geçerdi yoksa... kızar mıydı?

"Belki özel bir şeydir." dedi Vision birden. Duvardan yan odaya geçmek için hazırlanırken Wanda birden onun kolunu tuttu.

"Teşekkür ederim."

"Bir şey yapmadım."

Kapı arkalarında yeniden gümbürdediğinde Vision başka bir şey demeden ortadan kayboldu. Ve Wanda yanaklarını şişirerek öfledi, ardından kapıya koştu.

"Kış uykusuna mı yattın?" dedi Tony direk içeri geçerek.

"Fark eder mi?" diyerek kapıyı kapattı genç kız. "Ve önemli değil, tabii ki içeri geçebilirsin, kendi odanmış gibi davran, hayır hayır sakın rahatsız olma-"

"Kes şunu."

Wanda hala yatışmayan saçlarını elleriyle yine düzeltmeye çalışırken Tony kaşlarını çatarak onu inceledi.

"Saçına ne oldu? Elektrik direğiyle mi uyudun?"

Eli saçında donakalan Wanda zayıf bir sesle 'ah' dediğinde Tony kaşını kaldırdı.

"Ah?"

"Buranın havası çok kuru." dedi genç kız sakince. "Saçlarımı nemlendiremedim. Bu arada neden gelmiştin?"

"Yardımına ihtiyacım var."

Wanda önüne gelen Tony'e kaşlarını kaldırdı. "Ne olduğundan önce şunu sormak istiyorum, bu saatte mi?"

"Winter Soldier -biri şu ismi kısaltmalı cidden- nasıl uyanacak bilmiyoruz, her şeyi hatırlayabilir, hiçbir şey hatırlamayabilir, 1940 Bucky'si de olabilir, bize düşman da olabilir, ya da uyuduğu haldeki gibi uyanır ancak Natasha'yı hatırlamaz - ki en son öyleydi- veya hiç uyanmaz." dedi Tony ve ardından ekledi. "Galiba birkaç seçenek daha var ama kafanı çok karıştırmak istemem."

Wanda cevap verecek olduğunda birden duraksadı. "Barnes'ın zihnine girmemi mi istiyorsun?"

"Sadece bazı şeyleri bilmek istiyorum. Yani istiyoruz, hepimiz. Çoğumuz."

Wanda hala kabarık olan saçlarını yeniden düzeltirken aklı dağınık, yatağına ilerlerken konuştu. "Barnes'ın zihni sizinkiyle bir değil, paramparça, biliyorsun değil mi?"

"Evet ama tek bir parçaya ihtiyacım var, Natasha'yı eğittiği zamanı hatırlarsa, en azından nerede olduğunu, Yelena'nın hepimizin bilebileceği bir yer seçmesi muhtemel."

"Barnes'ı ele geçirmek istediği için mi?"

"Evet."

Yüksek yatağa tırmanan Wanda bacaklarını sallandırırken sesi durgun, konuştu. "Wakanda'da onlara yaptığım şey anı göstermek değildi, ya da Sokovia'da sana gösterdiğim."

All We Are (Stony&WinterWidow / After CW)Where stories live. Discover now