Bölüm 36 "Aim"

2.4K 164 337
                                    

"Hayır, koridor buraya kadar, buradan büyük bir salona açılıyor. Orada dans eden kızları anımsıyorum."

Steve önündeki minik masada duran çizimi düzelterek büyük odayı alana eklerken ters oturmuş, kollarını koltuğun sırtına dayamış onlara bakan Tony sıkıntıyla sordu.

"Bu gerekli mi?"

Bucky kaşlarını çatmış, parça pinçik anıları birleştirmeye çalışıyorken Steve kalemin arkasını ritimle çenesine vurarak çizime baktı. "Hatırlamasını kolaylaştırıyor. Oraya gidince planımız hazır olursa daha hızlı hareket ederiz." Sarışın adam Bucky'e döndü. "Başka kat var mı?"

Dudaklarını kemirerek çizimi inceledi Bucky. "Bir kat aşağıda odalar var, orası sorun değil. Romanova en alt katta olmalı. Hapsetmek için uygun yer orası."

"Nasıl yani?"

"Orada hüclereler vardı. Cezalandırılan ya da eğitimde son seviyeye geçen kızlar için."

Tony çenesi kollarında, ayakta dikilen adama kaldırdı gözlerini. "Ceza ve ödül aynı yerde mi?"

"Özetle, öyle de denebilir."

Steve beklemeye devam ederken bir taraftan çizgileri derinleştirdi. "Wakanda'da, Raft'a sızma planı yaparken Natasha da böyle çizim yaptırmıştı." diye gülümsedi sarışın adam.

Tony onun arkadaşına gülümsemesini izlerken araya girdi. "Burada oturduğum yer de Bruce'a ait. Hulk olan. Klasik müzik dinlediği kulaklık şurada, sakinleşmek için. Gerçi Nat onu baya sakinleştiriyordu, değil mi Steve?" Bucky'e döndü. "Sen Hulk'ı tanıyor musun? Büyük, yeşil ve zıvanadan çıkmış? Evet, işte o Nat'i görünce yavu köpek kesiliyor. Kim inanır? Aşk işte, değil mi Steve?"

Steve şaşkınlıkla ona bakarken Tony kaşlarını çattı.

"Ne? Değil mi?"

"Hey," diye bağırdı Clint onlara. "Hava sahasına girdik baylar."

Peter Wanda'ya bir bakış atarken genç kız elini salladı. "Artık uyarmıyorum."

Clint o tarafa bakarak düzeltti. "Baylar ve Wanda."

Bucky hızlıca son katı anlattıktan sonra Clint'in yanına ilerlerken dönüp Tony'e baktı. "Benimle uğraşırken kendin açık veriyorsun, Stark."

"Ne dedim ben şimdi?!"

Kimse cevap vermezken Steve de gülümseyerek çizimine döndü.

Sonunda bitirdiği çizime geri çekilerek baktı ve dört katı yanyana getirdi. Kalemi ağzına götürüp çiğnemeye başlarken parmakları kara kalem izinin üzerinde gezdi. "Pekala," dedi dalgınca, kalemi yanağına vurarak. "Bölünmek daha iyi sanki. Sen ne dersin?"

Tony onu izlerken sesini çıkarmadı.

"Üç katın yerin altında olması..." Dudaklarını birbirine bastıran sarışın adam düşünmeye devam ederken kalem de yanağı ve çenesi arasında gidip gelmeye devam etti. "Sam, Scott ve Clint üstteki iki katı alsın. Bucky alttaki iki katın daha zorlu olacağını düşünüyor ve Nat en alt kattaysa, sen, Wanda ve Peter orayı alın. Böylece Peter gözünün önünde olur. Muhtemelen en alt kata gidiş yolu olan ikinci kat daha kalabalık olacak. Bucky ve ben orayı hallederiz. Natasha'nın her katta olma ihtimali de var tabii." Kalemi yine dişlemeye başlayan Steve birkaç saniye daha düşündü. "Belki de çocukları Clint'le en üst kata vermeliyiz. En azından camlardan çıkış var, toprağın altı tamamiyle kafes olacak."

"Çizim yaparken hep böyle misin sen?"

Gözlerini ona kaldıran Steve 'nasıl' diyecekken ağzındaki kalemi fark ederek hemen elini çekti. "Fark etmedim, pardon, iğrenç tabii-"

All We Are (Stony&WinterWidow / After CW)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin