Capitolul 6 - Acuzată pe nedrept

4.5K 381 36
                                    

Destinul prinde formă în momentul în care iei o decizie. Anthony Robbins

        Mă trântesc pe canapea și apuc o pernuță cu ambele mâini, afundându-mi capul în ea. Sunt de-a dreptul extenuată. Asta a fost abia a doua zi de antrenamente cu David Clarke și deja îmi simt fiecare oscior din corp rupt. M-a pus să repet alergările, săriturile și cățăratul încontinuu, iar asta m-a scurs de fiecare picătură de energie de care mai dispuneam.

        Vreau să mă antrenez cu adevărat, să învăț să lupt și să mă apăr de una singură, nu să merg la ore de sport. Înțeleg că agilitatea îmi este de folos, dar dacă mă voi întâlni vreodată cu o umbră a nopții, nu pot pur și simplu să fug – sunt mult mai rapizi decât mine.

        — Julie! Kyle coboară scările în fugă, sărind peste ultimele două trepte pentru a ajunge mai repede lângă mine. Te-ai așezat pe manga-urile mele!

        — Oh, îmi pare rău, nu am vrut să--

        — Te rog, ridică-te!

        Mă ridic în șezut, lăsând la iveală cele două manga-uri puțin boțite. Kyle se repezește să le ridice, părând extrem de supărat când vede în ce hal arată.

        — Le-ai boțit...

        — Îmi pare rău, Kyle, dar dacă vrei, am văzut că magazinul de manga este încă deschis, putem merge să-ți cumpărăm altele.

        — Las-o baltă, își strânge revistele la piept, oftând adânc. Doar nu te mai așeza pe ele, OK?

        — O să fac tot posibilul...

        Se întoarce la etaj, îndreptându-se, cel mai probabil, spre camera lui.

        Îmi amintesc de fratele meu răsfățat de acum doi ani, care plângea dacă lucrurile nu ieșeau așa cum voia el și se folosea de farmecul său de copil pentru a obține tot ce-și dorea. Pare a fi o cu totul altă persoană acum.

        E mult mai matur decât mine la vârsta lui, dar nu sunt sigură că ăsta este un lucru bun. Până la urmă, e doar un copil, ar trebui să aibă libertatea de a se comporta precum unul.

        Oftând, urc în camera mea. Mă așez pe pat și îmi apuc laptopul în brațe. Nu e semnal în Warrenton, așa că nu am nici internet, dar, spre fericirea mea, am câteva filme descărcate.

        Pentru cineva care a crescut înconjurată de rețele sociale, apeluri și filme, eu zic că mă adaptez destul de bine condițiilor din oraș. Desigur, asta se datorează cel mai probabil antrenamentelor care mă țin constant ocupată.

        Nu apuc să văd decât începutul filmului, deoarece, câteva minute mai târziu, vocea mamei se aude de la parter, strigându-mă. Îmi arunc ochii peste cap, închid laptopul și mă îndrept spre ieșirea din cameră.

        — Da? răspund de cum ajung pe scări.

        — Vino în bucătărie!

        În timp ce cobor, încerc să-mi amintesc dacă am făcut ceva ce ar fi putut-o supăra. Sunt destul de sigură că nu.

        Intru în bucătărie, observând-o pe mama stând la masă alături de un necunoscut. Cu părul alb-negricios, bărbia acoperită de barbă căruntă și trăsăturile feței ascunse de riduri, bărbatul este îmbrăcat în jeanși largi și o geacă neagră. Pe cap, are o căciulă uzată ce-i stă să cadă.

Umbrele NopțiiUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum