Capitolul 26 - Locul nepotrivit

3.4K 331 77
                                    

„Trei persoane pot ţine un secret doar dacă două au murit."
– Benjamin Franklin

          Razele soarelui mă fac să-mi așez mâna peste ochi și să mârâi nemulțumită, uimită de cât de repede  s-a făcut dimineață. Am adormit destul de târziu aseară, probabil de asta nu sunt capabilă să mă trezesc încă. Am stat de vorbă cu Warren până efectiv mi s-au închis ochii, ceea ce probabil nu a fost o idee atât de bună având în vedere că am antrenamente în câteva ore.

        Mă întorc pe partea opusă a patului și îmi întind mâna în față, pipăind debusolată salteaua cu vârful degetelor. Dar e în zadar. Warren nu e lângă mine. Îmi deschis pleoapele și încep să-l caut cu privirea prin încăpere, căci sunt sigură că era aici când am adormit.

        Camera lui e întotdeauna ordonată, rare ori găsesc câte o haină aruncată pe canapea sau vreun pahar de apă rătăcit pe noptieră. Asta nu e una dintre acele zile totuși. În afară de hainele mele împăturite pe birou, nimic nu e lăsat la voia întâmplării.

        Razele slabe ale soarelui pătrund prin geamul rabatat al dormitorului, răcoarea de afară începând să fie resimțită și pe pielea-mi dezgolită. Mă ridic în șezut și trag de tricoul lui Warren pentru a-mi acoperi coapsele, frecându-mi apoi ochii cu vârful degetelor. Nu aveam haine de schimb la mine, așa că am fost nevoită să-i împrumut un tricou peste noapte.

        — Trează deja?

        Warren intră în dormitor cu doar un prosop în jurul taliei, reușind să-mi capteze atenția și să mă trezească mai eficient decât o cafea neagră. Părul brunet îi e încă ud în urma dușului pe care probabil abia l-a terminat. Picăturile de apă i se scurg pe pieptul tonifiat, umezindu-i pielea fierbinte. Îmi mușc limba în încercarea de a mă opri din a-mi da frâu liber gândurilor, căci sunt conștientă că își va da seama dacă o fac.

        — Ceva mai târziu decât tine.

        Își așază un genunchi pe marginea patului și se aplecă pentru a mă săruta cast pe buze, apoi se retrage pentru a porni spre dulap. Poate pentru el nu înseamnă mare lucru, dar micile lui gesturi de atenție îmi provoacă un gol plăcut în stomac. Mă reasigură că Warren e, într-adevăr, mai mult decât lasă să se vadă.

        — Te simți mai bine? mă întrebă, începând să-și scoată hainele din dulap.

       Oftez, căci nu sunt sigură ce ar trebui să-i spun.

        Aseară am aflat că tata e posibil s-o fi înșelat pe mama, iar asta, în frunte cu întreaga situație din Warrenton, mi se pare mult prea mult de acceptat. Desigur, nu am nicio dovadă concretă, e posibil să fie vorba de cu totul altceva, dar nu am văzut-o niciodată pe mama mai nervoasă decât atât. Nu-mi pot închipui de ce altceva ar țipa la tata în halul acela.

        — Am impresia că indiferent cât de mult încerc, nu voi reuși niciodată să înțeleg ce se întâmplă în orașul ăsta. E atât de... ireal. Totul. Chiar nu știu cum ar trebui să mă simt.

        Își trage o bluză peste cap și își duce degetele în păr pentru a și-l scutura, apoi își rotește din nou trupul spre mine. Mă privește tăcut preț de câteva momente, însă nu durează mult. Apucă o pereche de jeanși din dulap și se apropie de pat pentru a se așeza lângă mine.

        — Ai putea să-ți simplifici situația dacă m-ai lăsa să te ajut, Julie.

        — Să mă ajuți? Cu ce?

        Ridică din umeri.

        — Orașul ăsta e periculos, ai aflat asta pe propria piele. Oamenii de aici caută să evite riscurile pe cât posibil, dar ție pare că îți place să le cauți singură.

Umbrele NopțiiUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum