Capitolul 9-Partea a II-a

2.9K 131 14
                                    


Si atunci a fost ultima data cand am vorbit. Au trecut trei ani. Trei ani de cand el a ales sa-si petreaca viata alaturi de ea. Am venit aici cu intentia de a-mi recapata amintirile cu el, cu mine, cu viata mea, dar nu am reusit nici pana acum. Tot ce am sunt momentele in care el imi spune ca nu am fost marea lui dragoste, pentru ca daca eram ma alegea pe mine, corect? Dar nu vreau sa fiu o optiune pentru nimeni. Ori ma alegi pe mine, ori ma pierzi. 

Si acum? Ce urmeaza acum? Trebuie sa ma comport ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat si sa imi continui viata. 

Aiden si Jesy s-au casatorit. Nelly a insistat sa vin la nunta lor, dar eu nu am vrut sa accept in niciun fel. 

Parintii mei mi-au facut o vizita acum sase luni si m-au ajutat sa imi cumpar un apartament al meu in centrul orasului. Mi-a parut rau de faptul ca ei nu au ramas, dar mi-au explicat clar ca serviciul are nevoie de ei acolo si pana una alta am acceptat. Oricum, nu i-am iertat pentru moartea pe care ei mi-au inscenat-o si sper ca sunt constienti de acest lucru. 

Sunt alegeri care ne schimba destinul si oameni care ne schimba alegerile. Oameni care nu apar intamplator in viatile noastre. Oameni care pleaca si oameni care aleg sa ramana. 

Matt, fratele lui Aiden, este singurul om din familia King cu care mai vreau sa vorbesc. Chiar daca doamna Nelly a fost ca o mama pentru mine am ales sa ma indepartez de ea, pentru ca ea ma tinea aproape de Aiden intr-un mod spiritual. 

Intr-o dimineata am ales sa ma intalnesc cu Matt la o cofetarie aproape de apartamentul in care ma mutasem. Matt nu mai locuia nici el la familia King, acasa, deoarece simtea cum locul lui nu mai e acolo, dar eu sunt sigura ca nu suporta sa-l vada pe fratele sau mai mic fericit. 

-O mare greseala este sa-ti strici prezentul, reamintindu-ti de un trecut care nu mai are niciun viitor. Sfaturile lui ma puneau mereu pe ganduri. El chiar era un om minunat. Odata, cand am mers sa ne plimbam in parc, in urma cu cateva saptamani, a recunoscut ca a fost indragostit de mine, dar ceea ce nu mi-a zis a fost daca s-a oprit vreodata din a ma iubi. -Kim, tu trebuie sa intelegi ca sunt unele persoane care vor sta mai mult in mintea ta decat in viata ta, iar Aiden este unul dintre ele. Tu chiar crezi ca el se mai gandeste asa mult la tine cum o faci tu?

-Matt, stiu, el s-a casatorit, el a trecut peste, dar eu nu. De fapt, spun si privesc in gol, eu nu imi amintesc nimic, nu am peste ce sa trec peste, nu am amintiri cu el, nu am nimic, dar tot ce stiu este ca indiferent cat as vrea sa incerc sa inteleg ca nu l-am iubit niciodata, ceva ma opreste. In fiecare noapte il scot din inima mea si in fiecare dimineata il gasesc din nou acolo. 

-Stiu, crede-ma pe mine atunci. Cu el a fost frumos, iti spun eu ca ai fost fericita, dar cu altcineva va fi perfect. Incearca sa privesti lumea cu alti ochi. Incerca sa-ti deschizi mintea si pentru alte lucruri, alte persoane, la fel si inima. Las-o sa simta!

Aceasta discutie m-a facut sa ma simt mai bine. Asa ca m-am gandit bine la ceea ce trebuia. Trebuia sa incep. Nu stiam ce, dar acum simt nevoia de noi inceputuri. Fara sfarsituri dureroase, doar inceputuri. 

Am mers intr-un loc de facut tatuaje si am ales sa-mi fac unul pe incheietura mainii. Nu am stiut daca ar trebui sa imi fac un simbol sau ceva, asa ca am ales sa folosesc un citat: "Prezentul si viitorul e tot ceea ce am." 

Zilele au trecut si eu nu m-am mai gandit asa mult la el. Ba mai mult, i-am vazut intr-o zi in parc mancand inghetata, zambind..Am plecat si inca sper ca nu m-au vazut cand ma uitam la ei cu amaraciune. 

-Kim?

Stateam pe o banca, in fata blocului in care locuiam. Eram in jur de zece noaptea, dar nu voiam sa ma duc acasa. O voce cunoscuta m-a facut sa tresar speriata, pentru ca nu obisnuia sa mai fie altcineva aici la ora aceasta. 

-Emma? Am intors privirea spre ea, iar ea mi-a zambit usor. Era la fel de frumoasa cum o vazusem prima data cand am ajuns aici. 

Am vorbit putin despre vietile noastra si eu chiar m-am simtit prost, deoarce nu aveam ce povesti, dar ea, in schimb, mi-a spus despre faptul ca s-a casatorit cu un barbat care nu avea intocmai o situatie financiara buna, dar un barbat care i-a facut inima sa simta o mie de lucruri. O mie de sentimente. Oare cum era sa ai o mie de sentimente si toate pentru aceeasi persoana? 

-El ce face? ma intreaba ea si am inteles imediat la cine se referea

-El e fericit. Eu nu. 


Dragii mei, ma bucur foarte mult ca am reusit sa imi fac timp pentru carte si pentru voi! Nu stiu cate capitole va mai avea cartea, dar inca nu m-am gandit la un final pentru ea. 

Si tocmai de acea as vrea sa va intreb: Cum vedeti voi sfarsitul cartii?

P.S: Este doar o intrebare de curiozitate, cartea nu se apropie de final.


ONE BOY-Thousand feelingsWhere stories live. Discover now