Capitolul 5-Partea a III-a

1.8K 81 7
                                    


Brusc gândul meu zboară la Jesy care imi povestea viața ei în prima zi în care am cunoscut-o. Fostul ei soț...nebun după ea, care o voia înapoi cu orice preț...nu purta cumva numele de Jason Dakota? Accidentul lui Kim nu a fost un accident...

Fel și fel de scenarii imi treceau acum o prin minte. Kimberley o fi fost chiar mai urmărită de atât? Omul acesta a încercat să îi mai facă rău și înainte?

Veronica a plecat de lângă noi după alte câteva vorbe schimbate cu Kim, după care această m-a privit în ochi văzând că ceva nu e este în regulă.

-S-a întâmplat ceva? Spune ea și zâmbește.

-Spune-mi, Kim, dupa ce l-ai cunoscut pe Jason, nu ți s-a părut ceva ciudat la el?

-Ce vrei să spui?

-A încercat să te rănească vreodată?

S-a uitat în ochii mei disprețuitor, gest care m-a rănit foarte mult, dar nu am putut să nu o întreb.

-Glumești, nu? Tocmai ce ți-am spus ce mi-ai cerut, cum l-am întâlnit pe el, iar tu acum cred că îți bați joc de mine.

Nu pot să cred că atâtea lucruri s-au schimbat la ea, dar a rămas la fel de încăpățânată. Îmi pare rău că am puțin timp de petrecut cu ea. Îmi pare rău că îl consum în așa fel, dar o să aflu adevărul. Nu știu dacă adevărul o va încânta pe ea și nu știu dacă după ce îl va află va sări în brațele mele sau va rămâne tot la el.

Jesy mereu m-a amenințat că, dacă lucrurile nu ies cum vrea ea, indiferent de ce se va întâmpla, noi vom avea de suferit. Acum că ea nu mai e, au rămas oameni în urmă care să îi ducă la capăt misiunile. Dacă stau să mă gândesc, ziua în care ea l-a întâlnit pe el nu este departe de cea în care lucrurile rele s-au terminat. Credeam că s-au terminat. Planul lui a fost ca ea să moară, dar pentru că nu a murit, a încercat să îmi facă rău altfel cu ea în viață. Să îmi ia orice șansă de a fi fericit. Și a făcut-o. Știa că nu ar fi prima dată când ea își pierde memoria și efectul a fost dus la bun sfârșit. Dar nu regret nicio clipă faptul că ea nu își amintește de mine. O prefer vie și fericită cu altcineva decât moartă și departe de mine.

Îmi scot telefonul din buzunar și dau un mesaj rapid lui Jason fără nicio altă explicație.

"Planul pică."

Nu am nevoie de scrisori, nu acum. Tot ce am nevoie este să aflu adevărul. Vreau să știu dacă el se joacă aceste jocuri cu mine că să mă vadă suferind sau nu. Vreau să văd dacă el e așa de îndrăgostit de ea precum spune sau nu. Vreau să știu dacă el e chiar acel Jason Dakota, fostul lui Jesy.

Pe scurt, vreau să îi arăt lui Kim dacă omul de lângă ea este cine crede ea că este. Dar că să fac asta, trebuie să îl enervez pe el la culme și să o îndepărtez pe ea definitiv de mine.

-Nu, știi ce cred eu? Cred că soțul tău este un erou. Te merită, și chiar mă bucur pentru iubirea dintre voi, mint eu cu durere în suflet.

-Serios? Spune ea într-un fel fericită, dar și surprinsă.

-Da. Îmi pare rău că îți pierzi timpul cu mine. Sunt blocat în trecut, ai dreptate. Nu o să te mai deranjez vreodată.

-Nu, nu mă deranjezi, doar gestul a fost putin ciudat, dar lucrurile stau chiar diferite acum. Chiar am nevoie de un prieten.

Mă durea sufletul atât de tare. Închid ochii încet și simt cum nu pot să accept realitatea. Nu mi-o puteam imagina vreodată pe ea cerându-mi să îi fiu prieten. Nu pot fi prieten cu persoană pe care o iubesc.

-Trebuie să plec.

Mă urc în mașină și las cu ochii în soare femeia pe care o iubesc cel mai mult, pentru binele ei.

S-a dus și ziua "perfectă". Opresc mașina în fața clubului pe care fratele meu îl frecventeaza cel mai des. Face acest lucru, deoarece e atras de femeia care lucrează acolo, dar el nu vrea să recunoască acest lucru.

Întru în încăpere și mirosul de fum și băutură pune stăpânire peste mine. Mă duc spre bar și o văd pe blondă care i-a pus capac fratelui meu.

-Hei, blondo, ia vino puțin, o strig eu ca un arogant, dar ea nu se împotrivește.

-Da, ce dorești? Spune ea zâmbind

-Destul de multe, dar momentan toarnă-mi cea mai tare băutură pe care o ai. Vreau să uit de toate în seara această și mâine aș avea nevoie de un plan adevărat.

-Te pot ajută cu băutura, spune blonda cu ochi albaștri, dar în legătură cu planul...nu pot să îți urez decât bafta. Vin imediat!

Se duce să pregătească paharul, iar eu zâmbesc impresionat. Până una altă fratele meu nu are gusturi atât de nasoale. Blonda e blonda, dar e deșteaptă. Mă întreb ce caută aici?!

-Ce cauți aici? Fratele meu se așază lângă mine, privindu-mă întrebător, putin încruntat văzând chelnerița care mă servește.

-Frate, ea lucrează aici, eu nu am nicio treaba. Torn paharul pe gât și cer încă o umplere a acestuia. Habar nu ai ce mi s-a întâmplat. Toate se leagă de trecut, frate, toate! Era deja al șaptelea pahar și începeam să nu mai văd sau să gândesc lucid deloc.

Mă uităm la Matt și parcă îl vedeam pe Jason și chiar voiam să îl joc în bătaie, dar echilibrul parcă nu mai ținea cu mine.

Mirosul clatitelor cu ciocolată pune stăpânire peste mine. Deschid ochii ușor și încerc să îmi dau seama unde sunt. Capul mă durea foarte tare, dar am reușit să îmi dau seama de faptul că mă aflăm în camera mea. Cum am ajuns eu aici? Am stat putin să mă gândesc la cele întâmplate ieri, dar nimic nu m-a putut face să îmi amintesc. Știu doar că m-am văzut cu Kim și am plecat la...

Sigur m-am îmbătat. Această trebuia să fie explicația și chiar nu mai aveam nevoie de alte detalii.

Deschid telefonul și observ că am un mesaj de la un număr pe care nu îl aveam trecut la contacte.

"Chiar îmi pare rău că te-am făcut să simți toate aceste lucruri și ai dreptate, noi doi nu putem fi prieteni și nu ne mai putem vedea din nou. Îți respect și îți înțeleg decizia. Ai grijă de tine si nu il mai ameninta pe sotul meu!" –K

Kim?Amenintare? Să nu ne mai vedem din nou? Despre ce naiba vorbește femeia asta? Pentru o secundă mă gândesc să o sun, dar gândul acesta dispare, deoarece chiar nu știu ce s-a întâmplat aseară, ce i-am spus și nu vreau să fac situația mai rea decât e deja.

Dar un lucru îl știu sigur: o să aflu adevărul. O să îl prind pe Jason și o să o pun pe ea să aleagă ce va face mai departe. Până una alta, viața mea și a ei ține cont doar de decizile pe care ea le ia.Totul depinde de ce vrea ea.

ONE BOY-Thousand feelingsWhere stories live. Discover now