Capitolul 6-Partea a III-a

1.9K 84 7
                                    


Dacă vreau răspunsuri, trebuie să mă duc să le caut. Și dacă trebuie să le caut, trebuie să mă întorc in trecut. Și dacă vorbim de trecut...trebuie să mă întorc acolo: pe strada plină, dar totuși goală, în locul plin de fum, în zona întunecată în care cursele de masini ilegale au loc în fiecare sâmbătă seară. Îmi amintesc cu durere și regret în suflet ziua în care am cunoscut-o pe Jesy. Să văd o femeie frumoasă, după despărțirea de Kim, la volanul unui Mustang impecabil, a însemnat ceva pentru mine. A trezit ceva în mine, dar abia acum mi-am dat seama că acel ceva nu era în niciun caz o emoție care să stea la baza unui sentiment. Eram doar singur și fericit că am întâlnit pe cineva ca mine în varianta feminină.

Kim nu ar fi fost niciodată ca mine. Nici nu m-aș fi îndrăgostit de ea dacă era precum mine. Ce rost mai are să iubești pe cineva asemenea ție? De ce să nu te îndrepți spre ceva nou, spre aventura numită "dragoste?" De ce să nu vrei provocări, să accepți provocările vietii și ale persoanei iubite? E mult mai frumos așa. În acest fel, știi dacă se merită sau nu să lupți pentru ceea ce iubești.

Și uite-mă din nou aici! Mă îndrept cu pași grăbiți spre tipul de la care pornesc pariurile pentru curse. Văd câțiva băieți în masini la linia de sosire și mă bucur că nu am ajuns așa de târziu.

-Vreau să întru în cursă! Spun hotărât și văd cum băieții din mașină își intorc privirea spre mine. Habar nu au ei cu cine se luptă.

Mă uit și eu mai atent la ei. Trei băieți, fiecare dintre ei intr-un Ferrari simplu, dar puternic, un bărbat într-o mașină de curse impresionată și o altă mașină cu geamuri fumurii unde nu puteam analiză nicio față sau vreun chip cunoscut.

-Cât pui în joc, King?

Mă uit ciudat la el, surprins de faptul că îmi știa numele, dar văd cum cursa dă să înceapă și nu mai vreau să pierd niciun minut.

-Pun cât vreți voi în joc! Nu mă interesează banii în cazul în care câștig! Nu vreau banii voștri, chiar nu am nevoie de ei. În schimb, aș vrea un răspuns referitor la...Jesy.

Fetele care asistau la cursă se uită la mine uimite și puțin speriate. Cum am îndrăznit să aduc aminte de "șefa" lor, persoană care a vrut să îmi omoare iubita și care a ajuns moartă într-un final?!

-Chiar ai tupeu să te întorci aici, spune bărbatul cu miros îngrozitor din fața mea. Crezi că suntem trădători ca și tine?

-E timpul să nu vă mai prefaceti, spun ironic. Știm cu toții că nu ați suportat-o pe femeia aceea niciodată, dar va era frică de ea. Vă era frică de ce va putea face. Niciunul dintre voi nu a plâns după ea și niciunul dintre voi nu a avut niciun regret. Erați niște lași care ii făceați treburile murdare și acum sunteți în sfârșit liberi.

Cursa trebuia să înceapă de câteva minute, însă toată atenția era acum îndreptată asupra mea.

-Pun două mii de dolari în joc. Nu, corectez eu, 5 mii de dolari. Câștig cursa, fiecare dintre voi se alege cu câte o mie de dolari și eu mă aleg cu un răspuns la orice întrebare. Dacă nu va fi așa îmi voi lua banii înapoi și va asigur că asta va fi ultima voastră cursa. Sunteți de acord?

La volanul Mustangului meu este unul dintre puținele locuri unde mă simt bine. Primul este oriunde e și ea. Mașinile au fost mult timp scăparea mea. Ele mi-au dat cele mai senzaționale senzații. Sunetele lor mă liniștesc instant.

Strâng volanul în mâini și un singur gând îmi învăluie creierul:trebuie să câștig.

Îmi mut mașină pe linie, lângă cea cu geamuri fumurii și respir încet. Mâna mea strânge cu putere schimbătorul de viteze și apăs cu putere accelerația când aud startul.

Trebuie să câștig.

Adrenalina pune stăpânire peste mine și simt cum îmi iau zborul. Ureletul mototrului Mustangului de lângă mine cu geamuri fumurii mă face să întorc capul si sa observ că suntem pe aceeași linie, cu toate celelalte patru masini în spate. Noi conducem. Mașina acestuia se avantă înainte, iar eu mă pregătesc să apăs pe accelerație. Chiar sunt curios cine e la volanul acestui monstru pe patru roti.

La distanță de un kilometru văd linia de sosire și bat cu putere în volan, nervos de faptul că sunt în urmă tipului misterios din fața mea. Cu mult în spate zăresc și restul mașinilor, dar trebuie să mă concentrez pe depășirea celei din față. Reușesc să fiu la același nivel cu ea, însă într-o fracțiune de secundă, mașina acestuia scoate un sunet puternic și văd cum avansează mult, foarte mult, suficient de mult cât să câștige.

Ajung și eu, dar mulțimea nu mă aplaudă pe mine, ci pe celălalt tip.

Cobor din mașină dezamăgit și aștept ca adversarul meu să coboare și el. Celelalte mașini ajung și ele și tipii de acolo dau pe rând mâna cu mine.

-Cine a câștigat? Cine e tipul? Spune o fată blondă de lângă mine.

Am pierdut deja 5 mii de dolari pentru nimic. Am fost prea încrezător.

Cu o cască pe cap, o silueta perfectă, îmbrăcată în colanți de piele și geacă din același material, din mașina câștigătoare coboară o femeie. O femeie a învins cinci bărbați.

Mulțimea aplaudă uimită și eu mă duc mai aproape de ea.

-Îți putem vedea chipul, castigatoareo? Spun eu serios.

Își da masca jos de pe față și simt cum mi se înmoaie picioarele. Nu orice femeie a câștigat cursa. Kim a făcut-o.

ONE BOY-Thousand feelingsजहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें