The Stanley Hotel (The Shining Hotel)

1.7K 116 14
                                    

Steven King schreef in 1977 een boek over een vervloekt hotel nadat hij in het Stanley Hotel had verbleven voor een nacht. Hij schreef het boek 'The Shinning' en het werd een bestseller dat nog steeds bekend staat als één van de beste horrorverhalen ooit geschreven.

Velen zijn zich er niet van bewust dat het hotel uit het boek en de gelijknamige film, gebaseerd is op een echt vervloekt hotel namelijk het Stanley Hotel. Het Stanley Hotel heeft een rijke historie van paranormale activiteiten en daar wil ik het vandaag over hebben.

 Het Stanley Hotel heeft een rijke historie van paranormale activiteiten en daar wil ik het vandaag over hebben

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

In 1907 begon Freelan Stanley aan het bouwen van een hotel in Colorado nabij de wereldberoemde Rocky Mountains. In 1908 opende het hotel voor rijkere gasten, voornamelijk vrienden en kennissen van Freelan Stanley.

Het was een zeer modern hotel voor die tijd. Er was zelfs een telefoon in iedere kamer, dat was in die tijd zeer uitzonderlijk. Jammer genoeg moest het hotel iedere winter sluiten omdat er geen goede verwarming was om alle kamers warm te houden.

Het hotel was jarenlang succesvol, maar jaren later vond er een sinister incident plaats.

Op een donkere stormachtige nacht in 1911 viel de elektriciteit uit door een blikseminslag. Het personeel kreeg de opdracht om iedere gast naar de hal te brengen omdat er daar licht was.

 Het personeel kreeg de opdracht om iedere gast naar de hal te brengen omdat er daar licht was

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Daarna kreeg het personeel de opdracht om in iedere kamer een olielamp te zetten. Jammer genoeg ging het mis toen een meid in kamer 217 binnen kwam. Er was namelijk een gaslek en het vuur van de olielamp zorgde voor een explosie.

Door een wonder overleefde de meid de explosie, maar jammer genoeg brak ze haar beide enkels. Hoe dan ook, vanaf dit moment begonnen de paranormale activiteiten in bet Stanley Hotel pas echt....

Het begon eerst met vreemde mysterieuze geluiden, maar al snel begonnen gasten geesten door de gangen te zien lopen....

Wordt vervolgd.....

Bedankt voor het lezen en vergeet niet te stemmen en te volgen

Laat me weten wat je van dit verhaal vond. Ik lees dolgraag comments en lees graag jullie feedback :)

Het is klokslag middernacht nu en ik hoorde net iets creepy buiten....

Echte Horrorverhalen IIHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin