The Key (Halloweenspecial)

758 94 87
                                    

Ik heb altijd geweten dat er iets mysterieus was aan mijn huis, maar ik kon mijn vinger er niet opleggen van wat het precies was.

Volgens mij gebeurden er allerlei paranormale dingen rondom me heen, maar ik had er nooit echt op gelet. Ik ging er vanuit dat vreemde geluiden, normaal waren in oudere huizen, maar nu snap ik pas dat het niet normaal was.

Mijn verhaal begon jaren geleden, toen mijn ouders een nieuw huis kochten. Het was een ouder huis waar het nogal donker kon zijn, in de winter was het ook altijd zeer koud. Ik had altijd al rare ervaringen met dat huis gehad, maar ik vergat ze meestal gewoon na een paar dagen. Het leven is nu eenmaal te kort om alles te onthouden.

Toch kan ik me nog heel wat ervaringen herinneren over een voorraadsruimte naast de gang. De ruimte was slechts een paar vierkante meters groot en had een oude sleutel met een labeltje aan waarop stond 'Voorraad'. Er was slechts één sleutel van. De ruimte had ook geen ramen en had slechts één ingang.

Ik moest een paar jaar geleden iets uit die kast pakken, maar toen ik aan het zoeken was, voelde ik een hand op mijn schouder. Ik schrok me dood, niemand was namelijk thuis buiten ikzelf.

Ik was dagenlang niet op mijn gemak van die ervaring, toch ging ik er na een paar dagen vanuit dat het misschien iets raars lichamelijk was. Ik zocht gewoon een antwoord, en dat leek me logisch op dat moment. Ik was zeker dat ik een hand op mijn schouder voelde, maar ik geloofde namelijk niet in het paranormale, het was niet echt iets waar ik me toen mee bezig hield.

Ik heb ook verschillende vreemde geluiden gehoord die vanuit de voorraadruimte kwamen, maar zoals ik al zei 'Ik dacht dat het normaal was bij oude huizen', dus ik ging ook nooit gaan kijken.

Na een paar maand, verloren we de sleutel van de ruimte. Jarenlang bleef die ruimte gesloten tot mijn vaderiets zocht. Hij wilde graag eens kijken ofdat er nog iets in die ruimte stond, daarom liet hij het slot open maken. Er stonden een paar dozen, maar in één van die dozen vonden we iets sinister....

We vonden de sleutel van de deur...

Dit was gewoonweg onmogelijk, niemand kon die deur van binnenuit op slot hebben gemaakt. Er was ook maar één sleutel en dat was de sleutel die we in de voorraadruimte vonden. We wisten vanaf dat moment dat er iets paranormaals in het huis was. Zelfs mijn vader kon geen andere uitleg vinden.

Ik geloofde niet in het paranormale, maar ik weet gewoon dat er iets in het huis is, iets duisters....

Laten we zeggen dat we daar niet lang meer gewoond hebben na die ervaring...

Bedankt voor het lezen en vergeet niet te stemmen en te volgen

Ik wil even voor de duidelijkheid zeggen dat dit niet mijn persoonlijke ervaring is, het klonk gewoon beter in de eerste persoon dus ik heb het gisteren aangespast. Daarom dat ik het iets later publiceer dan verwacht. Ik wil namelijk dat mijn verhalen zo goed mogelijk zijn.

Ik steek enorm veel tijd in deze verhalen, dus ik zou het enorm appreciëren als dit deel vandaag 20 stemmen zou krijgen. Ik weet dat jullie dat wel kunnen :-)

Het volgende verhaal komt morgen en dat is het laatste verhaal van de halloweenchallenge.

Echte Horrorverhalen IIWhere stories live. Discover now