The Green River Killer (+#1)

945 99 16
                                    

Gary Ridgway alias 'The Green River Killer' was een seriemoordenaar die veroordeeld werd voor de moord op 48 mensen gedurende de jaren 80 en 90. Hij vermoorde zoveel mensen dat hij de tel verloor....

 Hij vermoorde zoveel mensen dat hij de tel verloor

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Gary was een trucker die begon te moorden in 1982. Hij vermoorde uitsluitend vrouwen, waaronder voornamelijk prostituees en lifters. Hij vermoorde ook minderjarige weglopers en andere vrouwen in kwetsbare situaties.

Zijn favoriete methode van moorden was zijn slachtoffers wurgen met zijn blote handen. Hij dumpte de lijken van zijn slachtoffers dan in bossen of dicht bij rivieren, hierdoor werd hij ook de 'Green River Killer' genoemd. Soms ging hij terug naar de plaats waar hij de lichamen had gedumpt om seks met de lijken te hebben.

Gary had een soort van vast patroon tijdens het moorden. Hij pikte vrouwen vrijwillig op met zijn truck, hierna toonde hij een foto van zijn zoon om hun vertrouwen te winnen. Daarna verkrachtte hij zijn slachtoffers en hierna wurgde hij ze met zijn blote handen totdat ze stikten en hierdoor op een gruwelijke manier dood gingen.

Uiteindelijk werd er een taskforce opgericht om de seriemoordenaar op te sporen. Zelfs Ted Bundy bood zijn hulp aan om 'The Green River Killer' op te sporen. Jammer genoeg was het taskforce er niet in geslaagd om de seriemoordenaar op te sporen. Gary Ridgway werd in 1982 gearresteerd voor een incident rondom prostitutie, maar hij werd daarna terug vrijgelaten.

In 1983 werd hij een verdachte van de moorden, maar ondanks dat hij bleef moorden werd hij pas in 2001 opgepakt. Er was een DNA match en hierdoor kwam er een einde aan de tientalle onopgeloste moorden.

 Er was een DNA match en hierdoor kwam er een einde aan de tientalle onopgeloste moorden

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Gary Ridgway bekende dat hij meer dan 72 moorden had gepleegd. Slechts 48 lichamen werden teruggevonden en hierdoor werd hij maar veroordeeld voor de moord op 48 vrouwen.

Ondanks dat hij 72 moorden bekende, beweerde hij wel dat hij de tel kwijt was. In werkelijkheid zou The Green River Killer meer dan 90 vrouwen hebben vermoord....

Dus accepteer nooit een lift van vreemden...

Bedankt voor het lezen en vergeet niet te stemmen en te volgen als je het creepy vond. Ik steek enorm veel tijd in deze verhalen dus een stem of een leuke reactie zijn altijd zeer welkom :-)

Ik wil iedere lezer bedanken. Dit boek staat dankzij jullie de lezers nu op #1 en ik ben daar heel gelukkig om. Dus wederom bedankt en ik hoop dat jullie dit boek zullen blijven lezen :)

*ik wil ook nog even vermelden dat de schrijfwedstrijd gecanceld is. Te weinig mensen waren geïnteresseerd in de schrijfwedstrijd. Ik had al een label gemaakt voor de winnaar, maar ja het is nu eenmaal zo.

Echte Horrorverhalen IIWhere stories live. Discover now