16.Bölüm

90.1K 4.2K 3.6K
                                    

Toplam 15 kişi bir mekana gelmiştik. Kızlar da davetliydi ama birçoğunun gitmesi gerekmişti. Sadece 3 kızdık ve 2'si buradakilerin sevgilisiydi.

Kalabalık olduğumuz için koltuklara sıkışmak zorunda kalmıştık ve ben Baran'a doğru bir hamle daha yaparsam kucağına çıkacaktım. Diğer yanımda bir kız olmasına seviniyordum.

Üstümdeki hırkayı-kollarımı Baran ve yanımdaki kıza çarpa çarpa-çıkardıktan sonra derin bir nefes aldım. Baran "Rahat mısın?" diye sorunca ağzımdan "Neredeyse kucağına çıkacağım Baran." cümlesi kaçtı.

"Fena mı?" diye sorunca dirseğimi karnına geçirdim ama Emre'nin aksine darbem yumuşaktı. "Ciddi değildim!" diye savunmaya geçti hemen.

"Neyse, bu konuyu kapatalım." dedim ve bir şeyler anlatan çocuğu dinlemeye başladım.

"Son sayıyı attığımızda çocuğun tipini gördünüz mü, kudurdu resmen."

Tebessüm edip kafamı Baran'a çevirdiğimde birine bakarak ağzını oynattığını gördüm ama benim ona baktığımı fark edince durmuştu. Baktığı çocuğa baktığımda Baran'a özür dilercesine bir hareket yaptı ve başka taraflara bakmaya başladı.

Tekrar bir şeyler anlatan çocuğa döndüğümde Baran kulağıma mırıldandı. "Tişörtünü düzeltmek isteyebilirsin."

Tişörtüm aşağı inmişti ve kesinlikle dekolte veriyordum. Panikle tişörtümü yukarı çekip "Teşekkürler." dedim.

Telefonuma mesaj gelince kimseye göstermeden okumaya çalıştım.

Giray: Karşındaki çocuğun-Mehmet'in-gözleri göğsüne kaymıştı. Dudaklarından okuduğum kadarıyla Baran ona 'Gözlerini oyarım.' dedi.

Gözlerim şaşkınlıkla açılırken ekranı hızla kilitledim. Baran anlatılanları dinlerken Giray'a bakmak için kafamı biraz geriye yatırdım çünkü Baran'ın kafası onu görmemi engelliyordu. Giray'la göz göze gelince 'ciddi misin' dercesine ona baktım. Gözlerini kırparak beni onayladığında dudaklarım yukarı kıvrıldı ve kafamı eski konumuna getirecekken Baran'la göz göze geldim. Hemen sonra Giray'a baktığında bir şeyler konuştuğumuzu anlamıştı.

Giray sessizce "Ah!" dediğinde gözlerim ona kaydı. Baran gayet normal bir şekilde oturuyordu ama Giray iki büklüm olmuştu. Kaşlarımı çatarak "Ne oldu Giray?" diye sorduğumda Baran "Bir şey olmadı, önüne dön sen." dedi.

İçecekler-neredeyse hepsi biraydı-masaya geldiğinde Baran'ın önüne koyulan birayı inceledim, bakışlarımı görüp "İstersen içebilirsin." dedi.

Yudumu aldıktan sonra suratımı buruşturdum ve bardağı Baran'a uzattım. Ağzımın değmediği kısımdan içeceğini düşünürken, benim içtiğim yerden içmişti.

•••

Paraları ödeyip dışarı çıkınca herkes farklı yönlere gitmeye başlamıştı, Baran "Önce seni bırakayım." deyince "Gerek yok, arkadaşlarından birkaçı benim gittiğim tarafa gidiyor. Onlarla giderim." dedim.

Giray da bu kişiler arasında olduğu için "Ben hallederim Baran." dedi. Baran, Giray'a kısa bir bakış attıktan sonra benimle de vedalaştı ve arkasını dönerek yürümeye başladı.

Ben de Giray'la ters yöne yürürken bana "Kesinlikle seni kıskanıyor!" dedi.

"İçerde yaptığı hareketi rahatsız olmamam için yaptığına eminim. Sonuçta yanında hangi kız olsa aynı şeyi yapardı."

"Gözlerini oyacağını söylemek yerine direkt bakmamasını da söyleyebilirdi." deyip devam etti. "Hadi tamam, onu saymadık diyelim. Peki seninle gizli iletişimimizden sonra ayağıma basmasına ne diyeceksin?"

5 NUMARAWhere stories live. Discover now