43.Bölüm

53.6K 2.7K 1K
                                    

Duyduğum anons sesleriyle gözlerimi aralarken kafası omzumda duran Baran'a döndü bakışlarım. İnişe geçiyorduk.

Camdan bakarken omzumda bir hareketlilik olmuştu. Kafamı çevirdiğimde Baran, uykudan yeni uyanmış gözleriyle bana bakıyordu. "İniyor muyuz?"

Kafamı aşağı yukarı sallayıp ellerimi saçlarında gezdirdim. "Böyle giderse tekrar uyuyacağım." diye mırıldandığında kıkırdayıp elimi çektim.

Uçaktan indikten sonra hızla amcamı aramıştım. "Geldiniz mi?"

"Çıkacağın kapının önünde bekliyoruz."

"Tamam, gelmek üzereyim." dediğimde Baran da babasıyla konuşuyordu.

Diğer insanlarla birlikte kapıdan çıktığımızda bir süre etrafıma bakındım, bana el sallayan amcamı görmem pek zor olmamıştı. "Benimkiler şurada."

"Babam da sağ tarafta. Bugün görüşür müyüz?"

"Belki gece olunca? Çünkü amcamlarla vakit geçirmem gerekiyor biraz."

"Tamam, nasıl olsa yarın beraberiz." dediğinde gülümseyip amcamların yanına gittim. Baran'ın babasına da uzaktan bir selam vermiştim.

Amcam, yengem ve küçük kuzenimin yanına doğru ilerlerken biraz gergindim. Onları uzun zamandır görmüyordum. Kuzenimin bir anda "Mira, o çocuk senin sevgilin mi? Baba! Mira'nın sevgilisi var!" diye bağırması da pek yardımcı olmamıştı.

Amcam mahçup bir ifadeyle "Kusura bakma kızım." deyince "Sorun değil." deyip gülümsedim. Kuzenimi dövmek istiyordum.

Hepsine teker teker sarıldıktan sonra anneme haber vermiştim. Araba yolculuğu boyunca Boğaç, başımın etini yemişti. Amcam ve yengem de arabada olduğu için onu tersleyemiyordum da.

Bir sürü bloktan oluşan siteye girip amcamların oturduğu bloğa girmiştik, eve girdiğimizde bana odamı gösteren yengem "Mira'cım, istersen havuza girip serinleyebilirsin." de demişti.

Hemen bikinilerimi giysem de havuza girmeyi düşünmüyordum, biraz güneşlenecektim.

Üstüme kıyafetlerimi giyip kapıya çıktığımda Boğaç'ın da mayoyla yanıma gelişi gözlerimi devirmemi sağlamıştı. "Ben de seninle geleceğim Mira!"

"Boğaç'ın da seninle gelmesinde bir sakınca var mı?" diye soran amcama "Tabi ki yok." demek zorunda kalmıştım ama aslında içimden küfür ediyordum.

Beraber aşağı indiğimizde havuz kenarında fazla insan yoktu. Yüzen 2 kişi, güneşlenen de 4 kişi vardı. Havlumu bir şezlonga serdiğimde Boğaç, "Ben havuza gireceğim!" diye bağırdı ve zaten takılı olan bonesiyle duş alıp suya atladı.

Ben müzik dinleyerek yatarken telefonum çalmaya başlamıştı, daha dakikalar önce beraber olsak da sesini bir an önce duyabilmek için hiç bekletmeden cevaplamıştım. "Selam, gittiniz mi eve?"

"Evet, siz?"

"Biz de geldik az önce, anında üstümü değiştirip havuza indim.

"Bikinili misin? Keşke ben de orada olsaydım!" dediğinde utançla gülümseyip "Sapıklık yapma!" dedim.

"Şaka bir yana, bakışlarıyla rahatsız eden biri yoktur umarım seni."

"Kimse bana bakmıyor." dediğimde Boğaç'ın "Ben bakıyorum!" diyen sesi gelmişti. Bakışlarımı ona çevirdiğimde havuzun kenarındaki taşa kollarını koymuş, bana bakıyordu.

"Kim lan o bakan?" Baran'ın sorusuyla kıkırdayıp "Kuzenim." dedim.

"Hoparlöre al."

Dediğini yaptığımda konuşmaya başladı. "Bana bak, kuzeni de olsan Mira'ya bakmanı yasaklıyorum."

5 NUMARAWhere stories live. Discover now