16. Kanatsız

2.4K 209 26
                                    

"Bir kere bizim cesur aslanımız sizin aptal kuzgununuzu ye-" Diana araya girdi. "Sana milyon kez söyledim: o bir kartal, bizim sembolümüz kartal, kuzgun değil!" "Aman her ne haltsa! Ayrıca çok saçma, binanın adında bile kuzgun geçiyor. (Raven=Kuzgun)" Diana göz devirdi. "Ee yani? Gryffindor'da da Gryffin geçiyor ama sembolünüz bir Gryffin değil, değil mi?" McGonagall sabrı taşmış bir şekilde bağırdı. "Yeter, kesin artık tartışmayı!" "Ben tartışmıyorum Profesör, basitçe neden haklı olduğumu açıklıyorum." Bu sefer Sirius göz devirdi. "Evet tabii, çünkü sanki geçen sene bina kupasını Gryffindor almadı." Diana ona döndü. "Peki Quidditch kupasını kim kazandı? Aaa doğru, Ravenclaw kazandı." "YETER!!! İki binadan da ellişer puan. Ayrıca ikinizde yarın tüm gün kütüphaneyi düzenliyeceksiniz." Diana anında itiraz etti. "Olmaz! Yarın senenin ilk maçı var. Lütfen profesör, bu seferlik affetseniz?" McGonagall başını iki yana salladı. "Olmaz Bayan Reynolds, zaten ikinize de yeterince muhamma gösterdim. Ayrıca, kütüphanenin düzenlenmesi gerek." "Onun yerini ben alabilirim efendim." Diana Lily'e döndü. "Olmaz Lils, benim yüzümden haksız yere cezaya kalma." Lily umursamazca gülümsedi. "Aman canım, ne önemi var. Hem maç Slytherin'le, onları benim için sahaya gömsen ödeşmiş oluruz." Tüm Ravenclaw'lar ve Gryffindor'lar yalvaran gözlerle McGonagall'a döndü. "Siz iki binanın bir konuda anlaşmasına sevindiğim için izin veriyorum, o kadar." Diana Lily'e sarıldı. "Üzgünüm Lils, o tek hücreli ile yalnız kalacaksın."

*******************************

Ertesi gün Lily, Diana'yı ziyaret edip bol şans diledikten sonra kütüphaneye gitti. Bu sırada James ve Sirius da birlikte gelmişlerdi. "Selam Evans." James hemen yüzüne çapkın bir sırıtış yerleştirip ardından eliyle saçlarını dağıttı. "Nasılsın?" Lily gözlerini devirdi. "Senin ikincin sayabileceğim bir kişilikle tüm gün kütüphane düzenlemem gerekiyor Potter, sence nasılım?" "Eh, bana sorarsan, her zamanki gibi mükemmelsin." "Senin gitmen gerekmiyor mu, maçı kaçıracaksın?" James kafasını olumlu anlamda salladı. "Neyse, sonra görüşürüz Sirius, Evans." "Hoşçakal James." dedikten sonra Lily'e döndü Sirius. "Eee Evans, başbaşa kaldık." Lily sert sayılabilecek bir şekilde koluna vurdu. "Cıvıma Black! Bir kez olsun, ciddi ol." Sirius muzipçe sırıttı. "Ben ciddiyim." ("Don't cut loose Black! For once, be serious." Sirius smiled slily. "I am Sirius.") Lily yüzünü buruşturdu. "Bu iğrençti." "Biliyorum."

Birkaç dakika sonra Sirius elinde bir kitapla Lily'e doğru gitti. "Bak ne buldum." Lily ona bakınca elinde tuttuğu kitabın Peter Pan olduğunu fark etti. "En sevdiğim kitap! Ne işi var burda bunun? Yani bu bir Muggle kitabı. Ayrıca, sen nereden biliyordun?" Sirius gülümsedi. "James." diye açıkladı kısaca. "Sanırım seni izlerken elinde bu kitabı görmüştü. Me olduğunu merak ettiğinden hemen ailesine bu kitabı alması için mektup yazdı. Ama iki hafta önce kaybetmişti. Herhalde okurken burda unutmuş." "Ne yani James kitap mı okudu?" Sirius'un kaşları çatıldı. "James?" Lily pot kırdığını fark edince hemen tehlikeli havasını takındı. "Bana bak Sirius, eğer ona söy-" "Sirius? Vay canına Ateşli Kız, kendini aşıyorsun." Bu sefer Lily sırıttı. "Ateşli Kız?" "Bilmem. Öylesine, aklıma geldi. Bence sana yakıştı. Ama ister-" "Hayır, hayır! Aslında hoşuma gitti. Muggle okulundayken peri kızı derlerdi. Tuney de hep dalga geçerdi." Sirius yine kaşlarını çattı. "Tuney?" "Ablam," diye açıkladı Lily. "O biraz, zordur. Ama beni sevdiğini biliyorum ve ben de onu seviyorum. Yine de, bazen çekilmez olabiliyor." Sirius acılı bir tebessüm kondurdu yüzüne. "En azından seni sevdiğini düşünüyorsun. Ben bizimkiler sevgi nedir, onu bile bilmiyorlar bence. Eğer onlarla tanışsaydın- Yok, bu iyi bir fikir değil. Özellikle senin gibiler için." Lily'nin bakışları bir anda değişti ve sesi yoğunlaştı. "Benim gibler ha, Black? 'Bulanık' demek istiyorsan bu-" Sirius hemen Lily'nin ağzını kapadı. "Sakın kendini böyle adlandırma Lily. Bu birincisi." Ardından elini çekti ve kitaplara yöneldi. "İkincisi?" diye sordu Lily merakla. Sirius sırıttı. "Bana bir daha Black deme, Ateşli Kız."

*******************************

"Ve Slytherin yine sayı yapıyor. Durum 110'a 20!" Diana altındaki sopayı sıkıca sararken elleri beyaza döndü. Neredeydi o lanet Snitch?! Biraz daha böyle giderse yakalasa da kaybediceklerini biliyordu. O sırada havada hafif bir kıpırtı götür gibi oldu. Hemen o yöne doğru fırladı ama biraz geç kalmıştı. Karşı takımın arayıcısı ondan 3 saniye kadar önce hareket etmişti.

Diana hızlanmak için elinden geleni yapıyordu ama diğer çocuk önünde, o arkada Snitch'e yaklaşıyorlardı. Şimdi çocuk uzanmak üzereydi ve Diana farkında bile olmadan sopasının üstünde ayağa kalktı. Çocuğun sopasına doğru bir adım atıp üzerinden atladı ve son anda Snitch'i tuttu. Sonra da altına geçmiş olan süpürgenin üstüne düştü.

Tribünlerden muhteşem bir alkış kopuyordu. "Kanatsız! Kanatsız! Kanatsız!" Diana gururla elindeki Snitch'i kaldırdı. Artık kalabalık resmen coşmuştu. "Ve skor 110-170. Ravenclaw kazanıyor!"

Diana aşağı indiğinde büyük bir kalabalık onu bekliyordu. İlk önce koşup Susan sarıldı. "Bir daha böyle bir manyaklık yapmaya kalkışma!" Ardından kızların geri kalanı da üzerine çullandılar. Alice "Akşam Gryffindor kızlar yatakhanesinde parti veriyoruz. Susan, Josie (Lydia'nın adı değişti), Rebecca siz de davetlisiniz." Sonra Diana'ya döndü. "Sen de geliyorsun Kanatsız." "Ne çabuk benimsediniz siz bu ismi öyle. Neyse, gelirim tabii ki." Ardından Remus sarıldı. "Tebrik ederim Kanatsız." Diana güldü. "Sen de mi zeki çocuk?" O da güldü. Sonra bir anda çığlığı bastı. Ayakları yere deymiyordu ve birinin kollarındaydı. "Lanet olsun Potter, indir beni!" James mutlulukla kafasını iki yana salladı. "Olmaz, Sirius'a sözüm var. Kazanmanız dahilinde seni yatakhaneye kadar taşıyacağımı söyledim. Ve siz de kazandınız. Bir Potter her zaman borcunu öder. (Game of Thrones'a gönderme)"

*************************************************

Çok beklettim, çok üzgünüm. Gelecek bölüm çok kısa zamanda gelecek.

Bu arada videoyu ben yaptım. Nasıl olmuş?

Kanatsız! Kanatsız! Kanatsız!

Ravenclaw'un LanetiWhere stories live. Discover now