20. Gerçekler

2.3K 191 57
                                    

Arkasında duyduğu sesle gülümsedi. Okuduğu kitabın kapağını kapatırken "Orda olduğunu biliyorum Tommy." dedi Diana. Ona döndüğünde Tom'un da gülümsediğini gördü. "Beni yakaladın Black." Diana'nın yanına oturdu. Az önce olanları düşünüyordu. "Şimdi Walburga ve sen tam olarak nesiniz?" Diana güldü. Black'ler her daim karışık bir aile olmuşlardı. "Babamın kuzeninin kızı. Ayrıca kuzenimle nişanlı." Tom'un kafası karışmıştı. "Şimdi sen Regulus'un kızısın. Walburga da..?" "Pollux Black." "Ha, Pollux! Peki ya nişanlısı, senin kuzenin?" "Arcturus Amca'nın." Gülümsüyordu. Tom'un aklından geçen tek şey gülümserken ne kadar güzel gözüktüğüydü. O da güldü. "Biliyor musun Riddle, çok güzel bir gülüşün var ve bunu daha sık kullanmalısın." Tom utangaç bir tavırla saçlarını karıştırdı. "Sadece senin yanında gülümsemek istiyorum D." Diana'nın gülümsemesi yüzünde donarken önüne döndü. Bu Tom'un tebessümünü de yok etti. Aslında yüzünde hep bir sırıtış olurdu ama bu yapmacık ve kendini beğenmiş bir gülücüktü. Diana'nın yanında gerçekten gülüyordu.

Diana Tom'u seviyordu. Çok seviyordu cidden ama o şekilde değil. Albus genç çocuğun tehlikeli olduğunu söylüyordu ama Diana'ya sorsan çocuk sadece hayata karşı öfkeliydi ve öfkeyi de sevgi yok ederdi.

"Ailenin diğer üyeleri de bu kadar kötü mü?" Diana sırıttı. "Hepsi değil. Walburga'nın küçük kardeşi Alphard'ı severim mesela. Böyle takıntıları yoktur." Aslında Diana bunu bir mesaj olarak vermişti çünkü Tom'un da kana önem verdiğini biliyordu. Tom kafasını salladı. Sonra bir anda yeniden Diana'ya döndü.

"D?" "Efendim Tommy?" Kızın ellerini tuttu. Yüzüne flörtöz sırıtışını yerleştirdi. "Noel balosuna başkasına sözün yoksa birlikte gidelim mi?" Diana delikanlıyı süzdü. Tom ÇOOOOK yakışıklıydı. Bir sürü kızın ona çıkma teklifi ettiğini biliyordu. Sıkıntılı kısmı Tom'un bir "arkadaş" grubu vardı ve onlardan ayrı olarak takıldığı tek kişi Diana'ydı. Arkadaşları Diana'ya Tom'dan uzak durması gerektiğini anlatıyorlardı ama ona göre Tom kırılmıştı ve kırılmış birini yalnız bırakırsan yapacaklarından sen sorumlusundur. "Olur tabii ki. Ama iki arkadaş olarak." Tom'un gülümsemesi bir saniye için sönüyor gibi gözüktü ama hemen toparladı. "Tabii ki." "Ve," diye ekledi Diana. "Sadece ikimiz olucaz. Ne Lestrange'ı istiyorum ne de Dolohov'u." "Anlaştık."

**************************************************************

James söyleyecek bir kelime arıyordu ama hala olayı idrak edememişti. "Yani sen? Diana Riddle ha..?" Diana hızlıca ona döndü. "Bana öyle deme!" "Üzgünüm. Özür dilerim." Yeniden göle döndü. Tom'u düşündü. Burası ona ilk kez çıkma teklifi ettiği yerdi. O tatlı çocuk ne zaman böyle bir canavara dönüşmüştü? Cevabını bildiği bir soruydu bu. Hep öyleydi. Sadece Diana bunu görememişti ya da daha doğrusu görmek istememişti.

"Tam olarak nasıl oldu bu?" Diana'nın buna verebilecek bir cevabı yoktu. Zaten James'e bunları söylediği için kendisine kızgındı. Bir de köklerini anlatamazdı. "Başını tabii ki de bilmiyorum. Ama annemi ben doğduktan hemen sonra öldürmüş. Sonrasında beni almış. 7 yaşıma kadar beni eğitti. O yüzden bu kadar ilerdeyim. Ardından Dorothy Teyzem'e gönderdi. 10 yaşıma gelince yeniden geldi ve bunu-" Kolundaki kırmızı çizik izini gösterdi. "yaptı. Ne işe yaradığını söylersem acıdan kıvranmaya başlarım o yüzden boşver ama beni kendine bağladı diyebiliriz sanırım. Ve şimdi de onu öldürdü. Ondan nefret ediyorum. Keşke hiç tanımasaydım!" Bir yanı Tom bunları duysun istiyordu. Diana ona sahiden güvenmişti. Gellert'a güvenmiyordu mesela, Albus'u yanlış yönlendirdiğini düşünüyordu. Ama Tom'a güvenmişti. Tüm kalbiyle.

Anlattıklarının bir kısmı yalandı tabii. Hikayenin başını biliyordu. Tom Imperius lanetiyle annesi Lucy'i kontrol altına almıştı ve onu hamile bırakmıştı. İlk çocukları kız olmasaydı büyük ihtimalle öldürür ve yenisini yapardı. Ama şansına kız olmuştu ve Tom da adını Diana koydu. Sonra Lucy'e ihtiyacı kalmadığından onu öldürdü ve Diana'yı, bakması için Dorothy'e verdi. On yaşında gerçekten gelmişti ama. Diana Bellatrix'e acı çektirmek istediği gün koluna bıçak sapladığında hissettiği acıyı hala hissedebiliyordu. Ağzını açıp konuşmasın diye yapmıştı bunu Tom. Onu Ölüm Yiyenler'e ve Tom'a bağlıyordu. Böylece Ölüm Yiyenler'i sol kollarında yer alan karanlık işaret dövnesiyle yakalayabileceklerini söyleyemiyordu mesela. İsimlerini söylemesi veya onları başka bir biçimde ele vermesi de yasaktı. Ama güzel yanı onlar Diana'yı etkileyemiyorlardı. Diana ise koluna bir şey yaparsa tüm Ölüm Yiyenler acı içinde kıvranırlardı.

"Bana bak James, bunu kimseye söyleyemezsin, Lily'e bile. Sadece Remus biliyor." James'in kaşları çatıldı. "Neden?" "Çünkü Remus da bana bir sırrını verdi. Lily'i de korkutmak istemiyorum. Sonuç olarak anlaştık mı?" James bir saniye kadar düşündü. Sonra ise bunun onun sırrı olduğunu ve saygı duyması gerektiğine karar verdi. "Bir şartla, nerede kalacaksın?" Diana için cevap oldukça basitti: burda! Ama bunu James'e açıklayamazdı. "Bulurum ben bir yer." James gülümsedi. "O zaman bulana kadar bizde kalıyorsun." Buna Euphemia'nın da Fleamont'un da mutlu olucağına emindi. Öte yandan eğer onlarla kalırsa James kesin anlardı bir terslik olduğunu. "Olmaz. Merak etme biz de zenginiz. Eski evi satar kendime daha küçük bir yer tutarım." "On iki yaşınd-" "On üç oldum ben." "Çok pardon, on üç yaşındasın. Nasıl tek başına yaşıyacaksın?" Bunun cevabı da basitti: basbayağı. Ama James'e aslında 1000 yaşında olduğunu bu yüzden kimseye ihtiyacı olmadığını söyleyemezdi. "Bakarım ben başımın çaresine." "Hayır efendim, bakamazsın. Bu yaz bizde kalıyorsun, gelecek yaza bir şey düşünürüz. İtiraz istemiyorum." Diana'nın kabul etmekten başka şansı yoktu. "Peki, ama sadece bu yaz."

🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸

Umarım bölümü beğenmişsinizdir. Artık ara sıra flashbackler yazıcam. Böylece hem Tom'la hem de Albus'la ilişkisini kavrayabilicez.

Bu arada anlamayanlar için, Diana bundan önceki hayatında bir Black'ti. Sirius'un nesi oluyor diye soruyorsanız babası Orion'un kuzeni, annesi Walburga'nın babasının kuzeninin kızı. Yani Diana ilk Regulus Black'in kızı.

 Yani Diana ilk Regulus Black'in kızı

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


Ravenclaw'un LanetiWhere stories live. Discover now