23. Seçmeli Dersler

2.3K 196 34
                                    

3. Sınıf olmak güzel diye düşünüyordu James. Bugün Diana ile birlikte kitaplarını almaya Diagon Yolu'na gideceklerdi. Diana artık onun en yakınlarından biri olmuştu. Bütün yaz onlarla kalmıştı ve annesi ve babası da onla çok iyi anlaşmıştı. Diana onun kız kardeşi gibi olmuştu. Sirius, Remus, Peter ve Marlene'den sonra güvendiği ve ailesi gibi değer verdiği bir arkadaşı daha vardı artık. Ve aynı zamanda sevdiği kızın en yakınıydı.

James artık bunu kabullenmişti. Lily'i seviyordu. Bu hoşlantı değildi asla da olmamıştı. Bu aşktı. Ve ona göre aşk her daim karşılıklıydı. Bunu Diana'ya da söylemişti. Diana'nın ise ona verdiği cevap "Umudunu kaybetme Jamie, ben ne imkansız aşklar gördüm." olmuştu. Ona bir soru da sormuştu: "Peki sen Sirius'a karşı bir şey hissediyor musun?" Asıl şaşırtıcı olan buna verdiği cevaptı: "Her duygumuzu isteyerek hissetmiyoruz ne yazık ki. Ama hislerimiz hakkında ne yapacağımız... İşte o tamamen bize kalmış."

Ve bugün o, Marlene ve Diana birlikte alışveriş yapıcaklardı. Ve bu sene seçmeli dersleri de vardı. "Ben Muggle Bilimi seçicem sanırım. bir de Aritmansi." Diana güldü. "Aritmansi mi? Beni şaşırtıyorsun Potter." "Ne? Herkesin benim inek olmak için fazla havalı olduğumu düşünmesi benim suçum değil." James sırıttı. "Böyle bir şeye ihtimal vermeleri bile beni şaşırtıyor. Sınavlardan önce Aylak'a beni çalıştırsın diye kaç çikolata verdiğimi tanrı biliyor! Seni ve Sirius'u tanımasam kimse çalışmadan yüksek alamaz derdim. Ama o bile en azından bazen kötü not alıyor Bayan Mükemmel..." Diana omuz silkti. "Dersler gereksiz. Çalışmak da gereksiz. O kitapların her sayfasını ezbere biliyorum." James ona inanamıyormuş gibi baktı. "Dersleri bile dinlemiyorsun ve her sınavdan full yapıyorsun. İki yıldır okul birincisisin! Söyler misin bana, bunu nasıl yapıyorsun?" "Ne diyebilirim ki Jamie, ben bir dahiyim!"

Bu sırada Marlene'i gördüler. James şen bir tonla "Marls!" diye bağırdı ve arkadaşına sarıldı. Marlene de ona sarılırken "Seni görmek de güzel James." dedi. Ardından Diana'ya sarıldı. "Seni de özledim D." "Ben de seni Marls."

Kitap almaya gitmeden önce bir kafeye geçip hasret gidermeye karar verdiler. "Ee, ne seçiceksiniz seçmeli ders olarak?" James atıldı. "Muggle Bilimleri ve Aritmasi düşünüyorum. Sen Marls?" "Aritmansi hariç her şey! Ama sanırım Antik Rünler alıcam. Peki sen ne düşünüyorsun D?" Diana düşündü. Açıkçası artık hiçbirini istemiyordu. Farklı kombinasyonlarla bu derslerin hepsini yüzlerce kez görmüştü. "Aritmansi." dedi sonunda. Tamam, o da sıkıcıydı ama öğrencilere göre oldukça zor ve karmaşık bir dersti ve Diana her şeyi tek denemede yapınca Sirius'un çıldıracağına emindi. "Siz kafayı yemişsiniz," dedi Marlene. "İkiniz de." Sonra yere baktı. Hafif kızarmış gibiydi. "Sirius'un ne seçeceğini bilmiyorsunuzdur, değil mi?" James ağzını açtığı sırada Diana yanıtı verdi. "Muggle Bilimleri ve Aritmansi." James'in kaşları çatıldı. "Nerden bildin D?" "Siz dördünüz birbirinize danışmadan bir şey yapmazsınız. Senin tek başına Aritmansi alıcağını düşünmüyorum. Öte yandan Peter ölse Aritmansi almaz. Onu yalnız bırakmamak için yanında giden de genelde Remus oluyor. Bu nedenle Sirius seninle birlikte alıyor olmalı. Muggle Bilimlerine gelirsek onu tahmin etmek zor değil. Black'ler gibi safkan bir ailede doğup büyümüşsen ve tek amacın onlara muhalefet olmaksa tabii ki de Muggle Bilimleri alırsın. Bu kadar basit."

*******************************

"Heyecanlı mısın Sev? Bu sene yeni derslerimiz olucak. Ben sanırım Antik Rünler ve Aritmansi seçicem. Ya sen?" Severus etraflıca düşündü. "Antik Rünler olur sanırım. Sence Diana ne seçicek?" Lily dudağını ısırdı.

Diana ile o kadar uzun zamandır görüşmüyordu ki... En son o Black Malikanesi skandalında birliktrlerdi. Ee tabii Potter'larda kalıyor olması işlerini zorlaştırıyordu.

"Sence onlarla arkadaş olup bizi satıcak mı?" diye sordu Severus. Doğrusu Lily bunun cevabını bilmiyordu. Bütün bu olanların Diana'nın suçu olmadığının farkındaydı elbette ama yine de içinde Diana'nın artık onun ve Severus'un arkadaşı olduğu kadar Çapulcular'ın da arkadaşı olduğuna dair bir hissiyat vardı. Aslında bunu bu kadar takması garipti. Remus onun da en yakınlarındandı, Peter'la bir sorunu yoktu. Evet Sirius'a kırılmıştı ama kabul etmek istemese bile artık o da Lily'nin arkadaşıydı. Potter'la sorunları olduğu doğruydu ama Lily onun derinlerde - bayağı derinlerde - iyi biri olduğunu biliyordu. Aaah aslında şu egosu olmasaydı. Ve inatçılığı...

Lily gerçek anlamda yorulmuştu. Birini reddetmekten yorulmak cidden garipti. James ona yılmadan, yorulmadan çıkma teklifi ediyordu ve artık bu işten sıkılmaya başlamıştı. Bu çocuğu pes ettirmenin bir yolunu bulmayı dilerdi ama nerde...

Tabii Lily hiçbirinden Severus'un ettiği kadar nefret etmiyordu. Onunki ayrı bir boyuttu. Zaten Lily bu nefretin kaynağını da anlayabilmiş değildi. Ne Potter'ın Severus'a olanının ne de Sev'in Potter'a duyduğunun...

"Diana öyle bir şey yapmaz." diyebildi sonunda. "O bizi asla bırakmaz." "Umarım." dedi Severus umutsuz bir tonla.

*******************************

Sirius o an hiç kimsenin James'in yerini dolduramayacağını anladı. Peter ve Remus'laydı. Onları cidden çok seviyordu ve değer veriyordu ama James'in yeri çok başkaydı. Ne zaman bir şaka teklifinde bulunsa Remus onu reddediyor Peter'sa sadece izlemek ile yetiniyordu.

Remus uzun süren sessizlikten rahatsız olup ipleri eline aldı. "Annenlere Muggle Bilimleri aldığını söylemeyi düşünmüyorsun değil mi?" Sirius sırıttı. "Çoktan söyledim. Annem de ya Antik Rünler'i seçiceğimi ya da evden defolup gideceğimi söyledi. Bakın burdayım." Peter dehşete kapılmış gibiydi. "Annen seni evden mi kovdu?" Sirius umursamaz bir tavırla elini salladı. "İlk yapışı değil. Gryffindor olduğumu söyleyince de aynısını yapmıştı." 'Tabii öncesinde işkence büyüleri uygulamıştı.' diye düşündü. Ama Sirius kararlıydı. Ailesi ona naparsa yapsın varolan tüm yollardan onlara karşı çıkacaktı.

Peter yüzüne muzip bir sırıtış yerleştirdi. "Acaba Diana ne seçicek?" "Aritmansi." dedi Sirius rahat bir tavırla. Remus kaşlarını çattı. "Bu kanıya ulaşmanı sağlayan şey nedir?" "Çok basit. Diana derslerden nefret eder. Bir tane seçmeli ders seçmek zorundayız ama onun kendi rızasıyla ikinciye katlanıcağını sanmam. Aritmansi'ye gelince de seçmek zorunda olduğu için en zorunu seçicek ki hiç uğraşmadan en yüksek notları alsın ve geri kalan herkesi çıldırtsın." Peter "Vay!" dedi. "Eğer bir Diana Bilimleri sınıfı olsaydı birinci olurdun." Remus sessizce buna güldü. Sirius'un Diana hakkında bilmediği o kadar çok şey vardı ki...

🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸

Nasıl buldunuz? Bu bölüm biraz boştu biliyorum ama söz gelecek bölüm gelecek hafta gelecek ve bayağı dolu dolu, güzel bir bölüm olacak.

Sizleri seviyorum❤️ Videoyu izlemeyi unutmayın. Ben hazırladım. Hoşçakalın❣️

Ravenclaw'un LanetiHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin