-

2.4K 92 2
                                    

Julia wacht op me en ik haak mijn arm door de hare. Samen lopen we door en als we de klas binnen komen zien we Megan zitten op Julia haar plek. Ik trek een wenkbrauw op en loop er naar toe: "Sorry Megan maar hier zitten wij meestal." Ik wijs naar Julia en mij. Ze knikt begrijpelijk en gaat een tafeltje voor ons zitten. Ik bekijk haar goed. Lang blond haar, blauwe ogen en make up. Misschien niet 10 kilo maar ach. Ze heeft een paar sproetjes, dezelfde sproetjes die ik rond deze tijd, ook wel zomer genoemd, ook heb. Ze is langer dan ik maar niet langer dan Julia. Ze draagt een simpele short en een hempje. Als ik het zo bekijk is ze het tegenovergestelde van mij. De docent komt binnen en ik pak mijn spullen.
"Hallo jongens, fijn jullie weer te zien. Misschien hebben jullie het al gezien maar we hebben een nieuweling in ons midden." Hij wijst naar Megan die verlegen weg kijkt. Misschien ligt het aan mij maar het lijkt of ze het acteert... Dat zijn niet jouw zaken Annabel. Ik zucht en ik zie haar langzaam op staan. Ze gaat ongemakkelijk voor de klas staan en begint: "Mijn naam is Megan Smith. Ik kom oorspronkelijk uit Amerika maar mijn ouders zijn overleden, ik heb geen verdere familie en dus woon ik nu in een pleeggezin. Ik ben in totaal 12 keer verhuisd binnen Nederland en nu sta ik hier dus... Mijn hobbys zijn tekenen, piano spelen en shoppen." Ze glimlacht bij dat laatste en loopt weer naar haar plek. "Oke, dat was het dus. We gaan beginnen." 

Na een uur gaat de bel en ik sta op. Ik loop de deur uit waar Julia op me wacht en we lopen naar buiten om op ons plekje in de zon te gaan zitten. Ons rooster is op dindag: Een uurtje les, pauze, drie uurtjes les, pauze en nog een uurtje les. Best relaxed dus. Ik pak mijn brood en neem een hap. Ik sluit mijn ogen als het opeens donkerder wordt. Ik open ze weer en en zie Megan in mijn zon staan. "Hey." Zeg ik. Ze glimlacht en zegt: "Hey, zou ik bij jullie mogen zitten. Die poederdozen vroegen of ik bij hun kwam zitten maar ze hebben het alleen maar over ene Rowan en Kevin en over make up," Ik maak een uitnodigend gebaar en zeg: "Kom erbij." En trouwens die ene Rowan is mijn vriendje en die ene Kevin is Julia haar vriendje." Megan draait haar blik naar Julia en Julia zwaait. "Oh sorry, ik wilde het niet verkeerd laten overkomen ofzo." Ik glimlach en zeg: "Is niet erg hoor." Ze haalt een stroopwafel uit haar tas en geeft hem aan mij. Verbaasd pak ik hem aan. "Een soort sorry omdat ik je tegen de grond aan duwde." Ik knik en vraag: "Hoe wist je dat ik van stroopwafel houd?" Ze glimlacht en wijst naar Julia. "Ahh. Dat verklaart." We lachen en eten ons brood op. Opeens horen we allemaal geschreeuw. Tegelijk kijken we om en zien Rowan, Kevin, Raymon en Max als een gek rond rennen. We horen Kevin er boven uit schreeuwen: "Tikkie jij bent hem." En met zijn wijsvinger raakt hij Raymon aan. Hij rent achter de andere aan en krijgt Rowan in het vizier. Hij ziet ons zitten en sprint naar ons toe met Raymon achter zich aan. Rowan komt op me af en ik hou beschermend mij handen voor mijn hoofd. Hij tilt me op en gebruikt me als menselijk schild. "Tikkie Bella, jij bent hem." Ik begin keihard te lachen en ga weer zitten. Ze komen alle vier voor me staan en zeggen: "Je moet nu wel mee doen, je bent hem namelijk." Ik sta op en zeg: "Boe." En gillend lopen ze weer weg. Ik wenk Julia en Megan en ik ren op Max af.

The boy that i loveWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu