Vlad doet vreemd

256 5 10
                                    

Vera pov

Het was ochtend. Ik rekte me uit en stond op. Ik kleden me snel aan en liep zachtjes naar benden. Helena was beneden. "Goedemorgen" zei ik. "Goedemorgen" zei Helena. "Oh Vera, wil je even snel boodschappen doen?" vroeg Helena. "Ja hoor" zei ik. Ik pakte de mand en liep weg.

Keelin pov

Ik kwam benden. "Waar is Vera?" vroeg ik. "Boodschappen doen" zei Helena. Ik knikte. Vlad en Wilko kwamen ook benden. "Hallo slaapkoppen" zei ik. Wilko lachte maar Vlad negeerde me. De eerste mensen kwamen binnen. Ik stond achter de bar Wilko in de keuken en Vlad was de tafels aan het schoonmaken die niet bezet waren. Vlad was bezig met de tafel naast de deur. De deur ging open en Vera kwam binnen. "Hey Vlad" zei ze en gaf Vlad een kus op zijn wang. Altans dat wilde ze doen maar Vlad liep gewoon weg. Vera keek me aan van 'wat heeft hij'. Ik haalde mijn schouders op. Vera liep langs me en zette de mand op het aanrecht. Cooper kwm binnen. "He Coop wat is er?" vroeg Helena. "Er is ingebroken bij het kerkhof" zei hij. "Wat laf. Wie doet dat nouw" zei Helena. "Geen idee maar ik ga er nu naar toe" zei Cooper en liep weer weg.

Vera pov

Ik liep snel naar Keelin. "Altijd in de ochtend geef ik hem een kus en hij mij een knuffel en nu..." zei ik en schudde mijn hoofd. Keelin haalde weer haar schouders op. "Raar" zei ik. "Jep" zei ze. Britt en Felix kwamen binnen met zonnebrillen op. "Laat mij maar" zei Keelin en pakte het klapblokje. "Hoi Britt en Felix, wat willen jullie?" vroeg ze. Britt en Felix gaven geen antwoord. "Alles oke?" vroeg ze. Ze keken langzaam naar Keelin en zeiden traag: "Ja". Keelin keek mij aan. Ik haalde mijn schouders op. Na een kwartier gaf Wilko ze eten. Wilko liep naar mij en Keelin. "Britt en Felix zijn toch vegetaries?" vroeg ik. "Eh ja" zei Wilko. "En waarom hebben ze een zonnebril op binnen?" vroeg ik. "Wacht" zei Wilko. "Rn smaakt het?" vroeg hij toen hij naast hun tafel stond. "Ja" zeiden ze traag. Wilko keek naar Britt's nek. Hij liep naar ons. "Kom naar Vega" zei hij. We liepen naar de geheime kamer. Vlad zat op de bank. "Vega we hebben een Nachtwacht probleem" zei Wilko. "Wat dan" zei Vega. "Britt en Felix lopen met 2 wonden naast elkaar in hun nek en met zonnebrillen op rond" legte Keelin uit. Ik keek naar Vlad. Vlad stond op en liep weg. "Wat heeft hij?" vroeg Vega. Ik haalde mijn schouders op. "2 wonden naast elkaar? Een vampier?" zei ik. "Kan" zei Vega. "Maar als het een vampier is zou Vlad dat toch weten" zei ik. "Ga Vlad zoeken en vraag het hem" zei Vega. "Ik ga naar het kerkhof misschien vind ik daar aanwijzingen van een vampier" zei Wilko. Ik en Keelin knikte. "Kijk uit voor Cooper" zei ik nog. Wilko knikte.

Sasha pov

Ik liep naar buiten met de mand want Vera was een paar boodschappen vergeten. Ik was bijna bij de poort en las het briefje. "Boe" hoorde ik eens naast mijn oor. Ik schrok en keek naar links. Het was Vlad. "Vlad, je liet me schrikken" zei ik. Vad lachte. "Boodschappen doen?" vroeg hij. "Ja Vera heeft wat dingen vergeten" zei ik en Vlad pakte het briefje van me. "Je hebt aardbeien nodig" zei hij. Ik knikte. "Kom" zei hij en pakte mijn arm. "Wat gaan we doen?" vroeg ik. "Ik weet een plek waar wilde aardbeien groeien" zei hij. "Mogen we die zomaar plukken dan?" vroeg ik. "En wie gaat ons tegen houden?" vroeg hij. "Eh Cooper" zei ik. "Cooper is met andere dingen bezig" zei hij en we liepn weg.

Vera pov

We liep door het bos. "VLAD!" riep ik. "Het heeft geen zin om he te roep hij negeert ons toch" zei Keelin. "Hmm, ik snap het niet. Waarom negeert hij ons?" vroeg ik. "Geen idee" zei Keelin. We liepen door. "Daar" zei ik. Ik zag Vlad naast Sasha zitten. "Vlad!" riep ik weer. Vlad stond snel op en keek me aan. "Dankje Vlad ik ga vaker hier heen" zei Sasha en liep weg. "Wat is er?" vroeg Vlad toen Sasha weg was. "Er is een vampier in Schemermeer" zei ik. "Dat kan niet als er een vampier is op mijn terein zou ik dat toch weten" zei Vlad. "Ja weet ik maar we hebben je hulp nodig" zei Keelin. Ik pakte zijn hand maar ik voelde wat. Ik keek hem aan en hij rukt zijn hand los. Hij liep weg voor ons uit.

Wilko pov

Ik liep over het kerkhof. Voor me was een gebouwtje van een graftombe. Ik liep er heen en ging naar binnen. Ik liep naar het graf. Op het graf stond een spreuk. Ik kon het niet lezen dus maakte ik een foto. Ik liep weer naar buiten. Cooper stond ineens voor me. "He Coop. De dieven al op het spoor?" vroeg ik. "Nee" zei Cooper traag. Hij keek naar rechts en in zijn nek zaten ook 2 wondjes. "Waarom heb je wondjes in je nek?" vroeg ik. Cooper keek me aan en liep langzaam op me af. Ik keek naar links en Britt kwam ook op me af en rechts liep Felix. Ik rende naar Cooper en sprong over hem heen. Ik rende weg naar de herberg.

Vera pov

We gingen de geheime kamer binnen. "Waarom moet is perse mee?" vroeg Vlad. "Omdat we dit samen op lossen" zei Keelin. "We zijn de Nachtwacht Vlad" zei Keelin. Vlad plofte op de bank en zakte onderuit. Ik ging bij Keelin staan bij de boeken kast. Wilko kwam aan rennen. "Wat is er?" vroeg ik. "Cooper, Britt en Felix wilde me insluiten" hijgte hij. "Dus Cooper is ook gebeten" zei ik. Wilko knikte. "Ik voel me niet zo lekker" zei Vlad en stond op en liep weg. "Wat heeft die toch?" vroeg ik. Keelin haalde haar schouders alweer op. Willo kwam aan rennen. "Ik zag Vlad naar zijn kamer gaan" zei hij. "Klopt" zei ik. "Vega ken je deze spreuk?" vroeg hij. Hij pakte zijn telefoon en liet de foto zien. "Oh nee" zei Vega. "Waar heb je dat gevonden?" vroeg Vega. "Eh in een graftombe" zei Wilko. "Keelin, linker stapel boven" zei Vega.

Dark Blood?!Where stories live. Discover now